Edirneli Ve Diyarbakırlı İzciler, Mbb'yi Ziyaret Etti
reklam
01 Temmuz 2013
Edirneli Ve Diyarbakırlı İzciler, Mbb'yi Ziyaret Etti

Edirneli Ve Diyarbakırlı İzciler, Mbb'yi Ziyaret Etti

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen kampta; Edirne, Diyarbakır ve Sultangazi’den toplam 150 öğrenci bir araya geldi. Kültürel kaynaşmanın sağlanması amacıyla bir araya getirilen izciler, Marmara Belediyeler Birliği (MBB)’ni ziyaret etti.

Sultangazi Belediyesi tarafından “Batıdan Doğuya İzci Kardeşliği” sloganıyla düzenlenen İzci Kampı’nda; Edirne, Diyarbakır ve Sultangazi’den toplam 150 öğrenci bir araya geldi. Birbirlerini tanıma ve yeni arkadaşlıklar kurmanın mutluluğunu paylaşan öğrenciler, izci faaliyetlerine katılarak doğayla iç içe olmanın keyfini yaşıyor. Organizasyon kapsamında Boğaz Turu’na da katılan izciler, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’la birlikte MBB’nin Eminönü’de bulunan merkez binasını da ziyaret etti.

“Çalışmaları oldukça başarılı buluyoruz”

Minik izcilere Birliğin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren MBB Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek; “Eğitim, AB fonları ve teknik çalışma programlarıyla ilgili Sultangazi Belediyesi’ne destek veriyoruz. Küçük bir Türkiye mozaiği olan Sultangazi’nin -bu organizasyonunda da görüldüğü üzere-, sosyal belediyecilik çalışmalarını oldukça başarılı buluyoruz. Sultangazi’de sosyal belediyeciliğin artması ve halkla doğru iletişim kurulması dolayısıyla suç oranının ciddi oranda düştüğünü de biliyoruz” diye konuştu.

“Önemli katkılar sağlıyor”

MBB’nin oldukça stratejik çalışmaların altına imza attığını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise MBB yönetimine teşekkür etti. Programla ilgili olarak da izcilik eğitiminin çocukların; fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimine önemli katkı sağladığını belirten Başkan Altunay; “Öğrencilerimiz, oyunlar ve sportif faaliyetlerle birbirleriyle kaynaşıyor. Yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kuran öğrencilerimizin barış, kardeşlik ve dostluk mesajları, Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor” ifadelerini kullandı. Genç izciler, yaptıkları Boğaz Turu ve tarihi mekân ziyaretleriyle İstanbul’un zenginliklerini tanıma fırsatı da buluyor.

Hasan Öztürk’ten Birliğe ziyaret

Cahit Altunay’ın özel misafiri olarak programa katılan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk de Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret ederek Birlik Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ve Basın Danışmanı Fatih Sanlav’la görüştü. Ülke TV’nin yayın politikasını anlatan Hasan Öztürk, MBB’nin çalışmalarıyla ilgili de detaylı bilgi aldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2423 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu