Yaz Okulları'nda Binin Üzerinde Öğrenci Eğitim Görecek
reklam
01 Temmuz 2013
Yaz Okulları'nda Binin Üzerinde Öğrenci Eğitim Görecek

Yaz Okulları'nda Binin Üzerinde Öğrenci Eğitim Görecek

Saray Belediyesi Yaz Okulları, gerçekleştirilen açılış töreniyle start aldı. Saray Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve toplam 10 farklı branşta tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslara, binin üzerinde öğrenci başvuru yaptı.

Saray Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hayata geçirdiği Yaz Okulları’nda, 2013 yılı eğitim programı başladı. 21 Haziran Cuma günü saat 16.00’da gerçekleştirilen açılış töreniyle start alan ve halkın tamamen ücretsiz olarak yararlandığı kurslarda; futbol, basketbol, voleybol, el beceri, satranç, İngilizce, Almanca, gitar, keman ve bağlama olmak üzere toplam 10 farklı branşta eğitim verilecek. Saray Belediyesi Yaz Okulları eğitim programlarına geçen sene 700 civarında öğrencinin katılım gösterdiğini dile getiren Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, bu yıl bu sayının binin üzerine çıktığına ve öğrencilerin tamamına yakın kısmının en az iki branş tercih ettiğine dikkat çekti.

En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır

Saray Belediyesi Yaz Okulları’nda, 2013 yılı eğitim programının başlaması münasebetiyle düzenlenen açılış töreninde konuşan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban; “Sevgili öğrenciler, değerli anneler, babalar! Saray Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 4’üncüsünü düzenlediğimiz yaz okulları, hepinize hayırlı olsun. Belediye başkanınız olarak çağımızın en büyük yatırımının insana yapılan yatırım olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle; futbol, basketbol, voleybol, el beceri, satranç, İngilizce, Almanca, gitar, bağlama ve keman alanlarında toplam 10 farklı branşta çocuklarımızın gelişimini amaçlamaktayız. Sevgili öğrenciler, yıl boyunca okullarınızda emek verdiniz. Çalışkanlığınızı ve başarınızı ortaya koydunuz şimdi ise centilmenliğinizi, sportmenliğinizi, sanatçı ruhunu gösterecek ve gelişeceksiniz” diye konuştu.

Biz sizleri çok seviyoruz

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban; “Değerli anneler ve babalar! Yaz okullarında bir arada olmanın, hemşerilik bilincini geliştirmenin, paylaşım ve dayanışma ruhunu güçlendirmenin, bir arada yaşamanın yolunu arıyoruz. Bunun da çimentosu, sanat ve spordur. Şöyle bir soru sorulabilir: “Biz belediye olarak bu işi neden istiyoruz?”, “Yaz okullarını neden düzenliyoruz?” Bunun tek bir açıklaması var çocuklar; biz sizleri çok seviyoruz. Sizlerin hayata daha iyi hazırlanmanızı, paylaşmayı öğrenerek bir arada olmanın gerektirdiği enerji ve gücü görmenizi, hayata daha güçlü bir şekilde atılmanızı istiyoruz” dedi.

Yaklaşık bin öğrencimize ders verilecek

Başkan Çoban; “Bugün yaz okullarında sayımız bine ulaştı. Yaz okulları, Saray’ımızın geleceğine yapılan önemli yaptırımlardan biridir. Böylesine önemli bir proje olan yaz okullarına katılan çocuklarımıza, yaz okullarında görev alan öğretmenlerimize, bizlere çocuklarını emanet eden ailelerimize, Kaymakamımıza, yaz okulları kararını alan Belediye Meclisi’mize, Kent Konseyi’mize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne ve desteklerini esirgemeyen gönüllü sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın konuşmasının ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrasında ise yaz okullarına katılan öğrencilere ders programları dağıtıldı. 10 ayrı branşta ve toplam 55 sınıfta gerçekleştirilecek olan Saray Belediyesi Yaz Okulları, 13 Eylül’de son bulacak.

Editör : Tuğberk Erdem
2534 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu