Sultanköy, Renk Cümbüşüne Hazır
reklam
05 Kasım 2011
Sultanköy, Renk Cümbüşüne Hazır

Sultanköy, Renk Cümbüşüne Hazır

Daha yeşil bir Sultanköy için kolları sıvayan ve çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Sultanköy Belediyesi Belediye Park ve Bahçeler ekipleri, beldeyi güzelleştirmeye devam ediyor.

Beldenin dört bir yanında yeşillendirme çalışmaları yapan ve ekim işlemi gerçekleştiren ekipler, son olarak Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan havuzun ve Atatürk heykelinin etrafını çiçeklendirdi. 2012 İlkbaharı’nda, belde genelinde görsel bir renk cümbüşü yaratmayı hedefleyen Sultanköy Belediyesi, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde 8 bin 850 adet lale soğanı tedarik eden belediye, önümüzdeki süreçte ekim çalışmalarına hız verecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve Sultanköy Belediyesi Fen İşleri Birimi’nde görev yapan Peyzaj Mimar Önder Danışman; “Birkaç gün içerisinde, lale soğanlarının ekimine başlayacağız. Lale soğanlarının bu yılki renklerinin; sarı, kırmızı ve turuncu olmasını bekliyoruz. Renk cümbüşü yaratacak olan lale soğanlarını; Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstü ve havuz çevresine, sahil bandında bulunan yeşillendirilmiş yerlere, Musmul Kavşağı’na, Belediye hizmet binasının bahçesine ve beldenin muhtelif bölgelerine ekmeyi planlıyoruz. Sultanköy halkı, 2012 baharının gelmesiyle birlikte rengârenk bir görünüme kavuşacak. Ayrıca belli noktalarda yaptığımız çalışmalar, bahara hazırlık kapsamında devam edecek. Amacımız, Sultanköy’e daha yeşil bir doğa kazandırmak” diye konuştu.

2012 yılının Nisan ayında açmaya başlayacak olan ve aynı zamanda eski tarihimizi yansıtan laleler, Sultanköy’ün bir simgesi haline geleceğe benziyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2485 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu