“Daha Yeşil Yarınlar Için El Ele”
reklam
20 Şubat 2014
“Daha Yeşil Yarınlar Için El Ele”

“Daha Yeşil Yarınlar Için El Ele”

Trakya her geçen gün doğasının büyük bir parçasını kaybederken, bölgenin daha yeşil bir yarına kavuşması için TGB Üyesi gazeteciler ağaç dikti. “Daha yeşil yarınlar için el ele” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda gazeteci katıldı.

Kurulduğu günden bu yana gazetecilerin, bölgede yaşanan olaylarda daha etkin bir araya gelmesine katkı koyan Trakya Gazeteciler Birliği (TGB), doğa sevgisi ve ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek için yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile ağaç dikti.

Etkinlik; Tekirdağ’ın şanlı tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Çanakkale Savaşları’nın kahramanları Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak ve aziz hatıralarını sonsuza kadar minnetle yaşatmak adına, Tekirdağ 19’uncu Fırka Anıtı çevresinin ağaçlandırılması kapsamında gerçekleştirildi. 19 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Dernek Başkanı Naci Akyazı; “Aziz Atatürk ve minnet borçlu olduğumuz Mehmetçiğimizin bir destan yazdığı Çanakkale Savaşları’nı anmak ve bu sebeple yapılan anıtın çevresini ağaçlandıran Tekirdağ Belediyemize bu nazik davetleri için çok teşekkür ederiz. Değerli Belediye Başkanımız Adem Dalgıç ve uzun uğraşlar sonucu bu büyük alanı düzenleyen ekibin başındaki Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Özen’i kutluyorum. Tekirdağ’ımıza, yıllarca anılacak kalıcı bir yeşil alan yaratmışlar. Bizler de bu yeşil alana katkı koyabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

“Ağaç dikin!”

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Üyeleri, artık; “Dikili bir ağacımız bile yok!” demeyecekler. Tekirdağ’da hizmete geldiğimiz günden beri, kentimizin daha yeşil yarınları için projeler ürettik ve hayata geçirdik. Ben de daha yeşil yarınlar için tüm halkımızla ağaç dikiyor ve herkese “Ağaç dikin!” diyorum” diye konuştu.

Çok sayıda gazeteci katıldı

Ağaç dikme kampanyasına; Dernek Başkanı ve Trakya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Naci Akyazı, Dernek 2’nci Başkanı ve Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Özkan Dikmen, Dernek 2’nci Başkanı ve Muratlı Hizmet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kamil Baştuhan, Trakya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nijat Ayvaz,  Şafak Gazetesi adına Rıza Erenler, 59 Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Erge, Çorlu Yorum Gazetesi adına Gülgün Pala Kececi, Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Bilmeç, Doğan Haber Ajansı (DHA) Tekirdağ Muhabiri Ruhan Yalçın, Sabah Gazetesi Muhabiri Abdullah Yalçın, İhlâs Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Sercan Can ve Kanal 59 adına Timuçin Çınar katıldı.

Editör : Tuğberk Erdem
2416 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu