Tekirdağ'da Üçlü Çevre Çalışması
reklam
05 Kasım 2011
Tekirdağ'da Üçlü Çevre Çalışması

Tekirdağ'da Üçlü Çevre Çalışması

Tekirdağ Belediyesi’nin; kâğıt, karton, cam, metal, plastik gibi geri dönüştürülebilir atıkların ayrı ayrı toplanması projesinde, 3 firmalı toplama dönemi başlıyor.

Tekirdağ Belediyesi iki yıl önce; kâğıt, karton, cam, metal ve plastik gibi geri dönüştürülebilir atıkların ayrı ayrı toplanmasına ilişkin önemli bir projeye imza atmıştı. Proje kapsamında bir toplama ayırma tesisinin kurulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, ayrıca 2 adet toplama aracı ve 100 adet konteynırın daha halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi. Toplam 3 firmanın faaliyet göstereceği bu sistemde; Hürriyet, Değirmenaltı, Bahçelievler ve Namık Kemal Mahalleleri Oluşum Geri Dönüşüm firmasının, Altınova, 100’üncü Yıl, Çınarlı ve Karadeniz Mahalleleri Yeniyurt Geri Dönüşüm firmasının ve Eskicami, Ortacami, Yavuz, Zafer, Ertuğrul, Aydoğdu, Gündoğdu ve Turgut Mahalleri ise Kartal Geri Dönüşümün araçları ile toplanacak.

Bugüne kadar toplam 3 bin 165 ton ambalaj atığının geri dönüştürüldüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler ise, böylelikle 50 bin adet ağacın kesilmesini önlendiklerini ve enerji tasarrufu sağladıklarını söyledi. Güler ayrıca şehrin muhtelif noktalarına yerleştirilen mavi renkli konteynırlara amacına uygun olarak yalnızca; kâğıt, karton, plastik, cam, kompozit ve metal türü atıkların atılması gerektiğini belirterek projeye destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2499 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu