Chp, Çorlu'da Tarihi Farka Koştu
reklam
08 Nisan 2014
Chp, Çorlu'da Tarihi Farka Koştu

Chp, Çorlu'da Tarihi Farka Koştu

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Tekirdağ genelinde tulum çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çorlu’da da tarihi farka koştu. 2009 Yerel Seçimleri’ni AK Parti’nin önünde 18 bin oy farkla kazanan CHP, 2014 Seçimleri’nde aradaki farkı 22 bine çıkardı.

Seçim sandıklarının saat 17.00 itibariyle oy kullanma işlemine kapatılmasının ardından ilk sonuçlar, saat 18.00 sularında siyasi partilerin ilçe başkanlıklarına iletilmeye başlandı. CHP Çorlu İlçe Örgütü, ilçe binasında kurduğu bilişim masası sayesinde gelen sonuçları anında işleyerek partililerle paylaştı. Çorlu’da görev yapan basın mensuplarını da unutmayan ilçe örgütü, gazetecilerin seçim sonuçlarını rahatlıkla takip edebilmesi için gerekli olan her türlü teknik altyapıyı hazır bulundurdu. İlk sonuçların gelmesiyle birlikte de seçim heyecanı tavan yaptı.

Baysan, sonuçları yakından takip etti

Seçim sonuçlarını CHP Çorlu İlçe Örgütü’nde takip eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, bilişim masasına yansıyan rakamları yakından gözlemledi. Saatler 21.00’ı gösterirken; CHP’nin aldığı oy miktarının 15 bin 147, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin aldığı oy miktarının 8 bin 600, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin aldığı oy miktarının ise 2 bin 600 olarak ekranlara yansıması, ilçe binasındaki coşkuyu arttırdı. Sloganlar coşkulu kalabalığın alkışlarına karışırken, CHP’li Kurmaylar’ın yaşadığı mutluluk ve rahatlık yüzlerine yansıdı. Saat 21.30’dan itibaren farkın daha da açılmasıyla birlikte zafer kutlamaları başladı.

“Elimden gelen var gücümle çalışacağım”

Atatürk Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitaben bir teşekkür konuşması yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan; “Türkiye’nin 81 ilinden gelerek Çorlu’da; el ele gönül gönüle, birlik ve beraberlik içerisinde, sevgi ve huzur duygularıyla yaşayan, bununla birlikte “Adımız Çorlu, Soyadımız Türkiye” diyen herkese selam olsun! Tabi ki bu kadar uzun süre siyasetin içerisinde bulunan bir insanı, tekrar takdiriniz ile belediye başkanlığına getirdiğiniz için; hem şahsım hem ailem hem de Cumhuriyet Halk Partisi adına, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  İsteğim ve arzum odur ki, sizlerin bu oylarınıza layık olmak için elimden gelen var gücümle çalışacağım. Öncelikle bu 1,5 ay gibi bir dönemde, bizim partilerimizin 5 senede bir yapmış olduğu gürültü kirliliği nedeniyle buradaki esnafımız başta olmak üzere; tüm esnafımızdan, tüm dostlarımızdan ve tüm evlerden şahsım adına özür diliyorum ve özellikle özrümün de kabul edilmesini rica ediyorum. Yine bu dönem içerisinde, büyük bir anlayış ve soğukkanlılıkla bizlerin emniyetini ve can güvenliğini sağlayan; emniyet teşkilatına, jandarma teşkilatına ve tüm bürokratlara teşekkür ediyorum. Yine seçime katılan tüm partileri, tüm partilerin belediye başkan adaylarını da tebrik ediyorum. Onları da kutluyorum” dedi.

“Seçim kazanmanın sarhoşluğu içerisinde değiliz!”

Başkan Baysan, konuşmasına; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün burada, seçim kazanmanın sarhoşluğu içerisinde değiliz! Aslında bugün seçim kazanarak, sırtımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu hissetmek durumundayız. Şımarmayacağız, halkımızdan uzaklaşmayacağız, elimizi vatandaşımızın elinden eksik etmeyeceğiz. Sizlere söz veriyorum, bu 5 sene içerisinde belediyenin eli; bizlerin eli, yoksulun eli olacak. Bundan, hiç kimsenin şüphesi olmasın!” diyerek devam etti.  

“Tekirdağ, Cumhuriyet’e sahip çıktı”

Baysan; “Türkiye’de böyle bir ekonomik durum varken, böyle bir siyasi atmosfer varken, hala Türkiye’nin belli yerlerinde bazı kişilerin bölünmüşlükle ilgili söylemleri varken, bizim burada birlik ve beraberlik içerisinde olmamız çok önemli bir mesajdır. Bir kere şunları söyleyeyim öncelikle… Çorlu halkı olarak, yapılan hizmetleri takdir ettiniz. Bunu, gittiğim her yerde gördüm. Eleştirilerin en büyüğü de; “Tamam yaptınız da, bizim sokağı ne zaman yapacaksınız?” oldu. Sabrettiler, biz de doğruyu söyledik. Yaptıklarımızı da söyledik, yapamadıklarımızı da söyledik. Bunun, bilinci içerisindeyiz. Yalnız burada seçimlerde; sadece Cumhuriyet Halk Partisi, sadece belediye başkan adayı, sadece belediye meclis üyesi adayları kazanmadı. Çorlu’daki bu seçimle, tüm ilçelerdeki seçimle ve Tekirdağ’daki seçimle; Cumhuriyet kazandı. Tekirdağ, Cumhuriyet’e sahip çıktı. Tekirdağ, halktan yana olanlara sahip çıktı. Tekirdağ halkı; bizlere sahip çıktı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktı. Hepinize, teşekkür ediyorum” dedi.

Çorlu’daki, gayriresmi seçim sonuçları

160 bin 301 seçmenin kayıtlı olduğu Çorlu’da 143 bin 727 kişi oy kullanırken, toplam 137 bin 223 oy geçerli sayıldı. 6 bin 504 oy ise çeşitli nedenlerden dolayı geçersiz sayıldı.

-Çorlu İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan geyriresmi sonuçlara göre, Çorlu Belediye Başkanlığı için kullanılan oyların dağılımı ise şöyle gerçekleşti:

Cumhuriyet Halk Partisi (Ünal Baysan): 69 bin 974

Adalet ve Kalkınma Partisi (Özlem Yemişçi): 47 bin 982

Milliyetçi Hareket Partisi (Nevzat Avcıoğlu): 12 bin 813

Halkların Demokratik Partisi (Fisun İşcan): 3 Bin 273

Büyük Birlik Partisi (Mehmet Tanrıverdi): Bin 119

Demokratik Sol Parti (Resul Çorbacı): 736

Saadet Partisi (Basri Ekrem): 608

İşçi Partisi (Mehmet Ali Esmer): 363

Millet Partisi (Kazım Şen): 195

Bağımsız Türkiye Partisi (Hüseyin Güler): 160

-Çorlu İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan geyriresmi sonuçlara göre, Çorlu Belediye Meclisi için kullanılan oyların dağılımı:

Cumhuriyet Halk Partisi: 67 bin 643

Adalet ve Kalkınma Partisi: 46 bin 449

Milliyetçi Hareket Partisi: 14 bin 476

Halkların Demokratik Partisi: 3 Bin 131

Büyük Birlik Partisi: Bin 673

Demokratik Sol Parti: 884

Saadet Partisi: 732

İşçi Partisi: 406

Özgürlük ve Dayanışma Partisi: 268

Türkiye Komünist Partisi: 220

Bağımsız Türkiye Partisi: 176

Hak ve Özgürlükler Partisi: 90

Millet Partisi: 80

-Çorlu İlçe Seçim Kurulu’ndan alınan geyriresmi sonuçlara göre, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kullanılan oyların dağılımı:

Cumhuriyet Halk Partisi (Kadir Albayrak): 68 bin 923

Adalet ve Kalkınma Partisi (Mustafa Yel): 48 bin 159

Milliyetçi Hareket Partisi (Nail Yılmaz): 13 bin 618

Halkların Demokratik Partisi (Mukaddes Akdeniz): 3 Bin 132

Büyük Birlik Partisi (Mücahit Çalgın): 974

Saadet Partisi (Arslan Ateş): 591

Demokratik Sol Parti (Cenab Ersöz): 585

İşçi Partisi (Zafer Şen): 256

Demokrat Parti (Adem Özcan): 209

Bağımsız Türkiye Partisi (Ahmet Şeniz): 120

Millet Partisi (Necmi Yalın): 70

Halkın Kurtuluş Partisi (Özdilek Üngör): 70

Hak ve Özgürlükler Partisi (Süreyya Arcan Kara): 64

Liberal Demokrat Parti (Süleyman Tavşan): 28

 

Editör : Tuğberk Erdem
1944 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu