Ergene'de, Rasim Yüksel Dönemi Resmen Başladı
reklam
08 Nisan 2014
Ergene'de, Rasim Yüksel Dönemi Resmen Başladı

Ergene'de, Rasim Yüksel Dönemi Resmen Başladı

Yerel seçimlerde büyük bir çekişmenin ve heyecanın yaşandığı Tekirdağ’ın yeni ilçesi Ergene’de, Rasim Yüksel Dönemi resmen başladı. 13 bin 953 oy alarak Ergene’nin ilk Belediye Başkanı seçilen Yüksel için, görkemli bir devir teslim töreni yapıldı.

Belediye önünde toplanan coşkulu kalabalık, Ergene İlçesi’nin ilk Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i alkışlarla karşıladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ergene İlçe Örgütü Başkanı Erdinç İrel’in gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından söz alan Rasim Yüksel, vatandaşlara hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

“Kesinlikle ayrımcılık olmayacak!”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “30 Ağustos’ta ben bu yola, besmeleyle çıktım. Öncelikle Allah’a, sonrasında da sizlere inandım ve güvendim. Hiçbir zaman heyecan ve stres yapmadım, çünkü kazanacağımı biliyordum. Cenab-ı Allah, bu gururu bizlere nasip etti. Bu gururu ve sevgiyi halkımla paylaşıyorum. Ergene İlçesi’nin kurulmasında emeği geçen; Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut’a, Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray’a, Misinli Belediye Başkanı Ziyamettin Yaman’a, Belediye Meclis Üyeleri’ne ve muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama bizler, yaşamda kadere ve kısmete inanan insanlarız. Biz bu kaderin ve kısmetin bize olacağına güvendik, o yüzden de Cenab-ı Allah bize kısmet etti. Kısmetten öte bir şey olmaz ve çok şükür ki bize kısmet oldu. Ben; gönülden destek veren, bize oy veren-vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren, Ergene’de yaşayan herkesin başkanıyım. Bizde; kesinlikle ayrımcılık olmayacak, eşitlik olacak! Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu durum devam edecek. Bugün burada bizi yalnız bırakmayan; Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Emre Köprülü’ye, Çerkezköy Belediye Başkanımız Sayın Vahap Akay’a, CHP Ergene İlçe Başkanımız Sayın Erdinç İrel’e, Ergene İlçe Örgütü’nün Kadın Kolları’na, Ergene Gençlik Örgütü’ne ve bütün katılımcılara, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Başkanımız, herkesi kucaklayacaktır”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’den sonra konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise; “Biz CHP’liler olarak, tek bir düstur ile hareket ettik. O düsturumuz da şudur: “İnsan’a, sadece insan olduğumuz için yaklaşırız.” Bakmayız bölgesine, bakmayız siyasi görüşüne! O yüzden 30 Mart’tan sonra Ergene’de, herkes bir bireydir. Artık Ergene’de, herkes bir vatandaştır. Belediye hizmetlerinden de, yerel hizmetlerden de sadece vatandaş olması sıfatıyla herkes eşit hizmet alacaktır. İster bize destek vermiş olsun, ister bize destek vermemiş olsun Başkanımız, herkesi kucaklayacaktır. Başkanımız, Ergene’yi bir bütün olarak kaynaştıracak ve Ergene’nin kalkınmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile beraber çalışacaktır, çalışacaktır, çalışacaktır! Bizim amacımız; büyüyen Ergene’yi, gelişen Ergene’yi daha da iyi bir noktaya taşımaktır. O yüzden 30 Mart günü; CHP’ye oy veren yurttaşlarımız kadar, CHP’ye oy vermeyen yurttaşlarımızı da anladık. Onların mesajını da çok iyi aldık. Ve o mesajla emin olun ki büyüyen Ergene’yi hep beraber inşaa edeceğiz. Bugün Rasim Başkanımız, yakasında gururla taşıdığı CHP rozetini çıkartacak. Onun yerine yakasına, Ergene İlçe Belediye Başkanlığı rozetini takacak. Ama şunu unutmayın, kalbindeki ve beynindeki; CHP’nin ilkeleri, CHP’nin cumhuriyet sevgisi, CHP’nin hukuk devleti anlayışı, CHP’nin demokrasi anlayışı ve CHP’nin hukuk devleti anlayışı, ölünceye kadar O’nunla birlikte gidecek. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkanlık Makamı Odası’na eşi ve çocuklarıyla birlikte girdi. Törene katılan misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Yüksel’i tebrik etmek isteyen vatandaşlar, koridorda uzun kuyruklar oluşturdu.

Editör : Tuğberk Erdem
2285 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu