Süleymanpaşa Belediyesi, Logosuna Kavuştu Mu?
reklam
15 Temmuz 2014
Süleymanpaşa Belediyesi, Logosuna Kavuştu Mu?

Süleymanpaşa Belediyesi, Logosuna Kavuştu Mu?

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kurumsal Logo Yarışması sonuçlandı. Birinci olan eserin, Tekirdağ Gazi Murat Paşa Cami’nin duvarındaki Osmanlı Tezhip Sanatı’na ait süsleme ile büyük benzerlik taşıdığı iddiası ise gündemi karıştırdı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Süleymanpaşa Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması’nda, jüri sonuçları açıkladı. 438 yarışmacının rumuzları ile katıldıkları yarışmada, jüri üyeliklerini; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ressam Hakan Esmer, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölüm Başkanı Semih Kaplan, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Cemalettin Yıldız, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Edibe Akçakaya, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Kültür Komisyonu üyeleri Deniz Taner, Hülya Karaağaç, Nurettin Değirmenci ve Sabri Çınar yaptı.

Birincilik ödülü 15 bin TL

Seçici kurulun ilk toplantıda karar veremediği ve tekrar toplanıp aldığı kararda birinciliği, “Ötigen” rumuzu ile Süleymanpaşa’dan Erkan Ural kazandı. Erkan Ural, birincilik ödülü olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’ndan 15 bin TL para ödülü ile plaket ve katılım belgesi kazandı. Jüri’nin yarışmada ikincilik ve üçüncülük için uygun eser bulamadığı Süleymanpaşa Belediyesi Kurumsal Logo Yarışması’nda, mansiyon ödüllerini ise, Eskişehir’den “CRN123” rumuzu ile İlkay Kara ve İstanbul’dan “464482” rumuzu ile yarışmaya katılan Lale Güneş İşleker kazandı. Mansiyon ödülünü kazanan yarışmacılara, 2 bin 500 TL para ödülü, plaket ve katılım belgesi verilecek.

Logo çalıntı mı?

Sonuçların açıklanmasının ardından 1’inci olan logonun Tekirdağ’da bulunan Gazi Murat Paşa Cami’nin duvarındaki Osmanlı Tezhip Sanatı’na ait süsleme ile büyük benzerlik taşıdığı iddiası ise gündemi karıştırdı. Camideki süsleme ile logo arasında sadece renk farkı olduğu belirtilirken, ortaya çıkan bu manzara karşısında yetkililerin nasıl bir tutum sergileyeceği ise merak konusu oldu.

Editör : Tuğberk Erdem
1855 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu