El Ele Gönül Gönüle Iftar Sofraları
reklam
15 Temmuz 2014
El Ele Gönül Gönüle Iftar Sofraları

El Ele Gönül Gönüle Iftar Sofraları

Gerçekleştirdiği çalışmalar ile takdir toplayan Çorlu Belediyesi, aşevinde verdiği hizmetlerle de göz dolduruyor. Ramazan ayında kurulan lüks iftar sofraları geleneğine son veren Çorlu Belediyesi, günde yaklaşık bin 600 kişiye sıcak yemek veriyor.

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda bir araya gelen kurum ve kuruluşlar, uzun yıllardır tepki çeken lüks Ramazan Sofraları geleneğine son verdiler. Hayırseverler, Sivil Toplum Kuruluşları, Odalar, Birlikler ve firmalar, lüks mekânlarda iftar programı yapmak yerine Çorlu Belediyesi Aşevi’nde bir araya gelerek, vatandaşlarla birlikte açık havada iftar yapmanın keyfini yaşıyorlar.

Vatandaş yemeden, Başkan yemiyor!

Çorlu Belediyesi ekibinin Ramazan ayında gerçekleştirdiği çalışmalar halkın her kesiminin yüreğinde taht kurarken, Ramazan yardımlarının ihtiyaç sahiplerinin evlerine bizzat teslim edilmesi ve bu teslimatlar esnasında afişe edici hiçbir unsur olmaması büyük takdir topluyor. İftar saatlerinin neredeyse tümünü Belediye Aşevi’nde geçiren Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye Başkan Yardımcıları, her gün vatandaşlarla iftarını yapıyor. Organizasyona katılan tüm vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Baysan, iftar sofrasına en son kendisi oturuyor. Özellikle çocukların Başkan Baysan ve Belediye Başkan Yardımcıları ile hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkatlerden kaçmazken, fotoğraf çektiren çocuklar ve aileleri fotoğraflarını Belediye Basın Bürosu’ndan temin edebiliyorlar.

Çocuklar, gönüllerince eğleniyorlar

Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen Ramazan Şenlikleri’nde; çocuk animasyonları, kukla, Hacivat-Karagöz, jonglör, illizyon gösterileri ve yarışmalar düzenleniyor. Ayrıca Meddahlık ve Orta Oyunu geleneği de yaşatılıyor. Her gün binlerce vatandaşın katıldığı Ramazan Şenlikleri’nde; Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri de vatandaşlarla bir araya gelme imkânı buluyor. Başkan Baysan ve Milletvekili Köprülü, geldikleri illerin isimleri ve haritadaki konumlarının yer aldığı plakaların önünde vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmiyorlar. Her kesimden binlerce insanın katıldığı ve çocukların gönüllerince eğlendiği Ramazan Şenlikleri, Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Otobüs seferlerinin sayısı artırılmalı

Evden gelemeyecek durumda olan yaklaşık 800 ihtiyaç sahibi vatandaşı da unutmayan Çorlu Belediyesi, her gün 4 çeşit sıcak yemeği evlerine kadar götürüp teslim ediyor. Yapılan hizmetlerden son derece memnun olduklarını ifade eden vatandaşların tek talebi ise, akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Cumhuriyet Parkı’na yapılan otobüs seferlerinin sayısının artırılması.
Editör : Tuğberk Erdem
1848 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu