“Tekirdağ Halkı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Bize Vermediği Için Üzgünüm”
reklam
30 Temmuz 2014
“Tekirdağ Halkı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Bize Vermediği Için Üzgünüm”

“Tekirdağ Halkı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Bize Vermediği Için Üzgünüm”

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’da halka seslendi. Sıcak havaya rağmen ilginin bir hayli fazla olduğu mitingte konuşan Erdoğan; “Tekirdağ halkı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize vermediği için üzgünüm” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Valiliği önünde Tekirdağlılara seslendi. Konuşmasında, 30 Mart Yerel Seçimleri’ne değinen ve biraz da Tekirdağ halkına sitem eden Başbakan Erdoğan; “Büyükşehir yapacağız dedik, yaptık mı? Niye bugüne kadar kimse yapmadı? Üniversite kuracağız dedik, kurduk mu? Biz yaptık! Niye bizden öncekiler yapmadı? Niye bu CHP yapmadı? Yani Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize vermiş-vermemiş, böyle bir şeyi dert edinmedik. Ha üzgün müsün, üzgünüm tabi. O ayrı bir konu” dedi.

“Lütfen sandığa gidin!”

Düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan; “CHP’nin Genel Müdürü gibi; “Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz!” demiyoruz. Bütün şehirlerde yaptığımız gibi burada da, buradaki kardeşlerimden rica ediyorum. Ne olur, lütfen sandığa gidin!” dedi.

“TRAGEP, bölgenin refah projesi olacak”

Erdoğan; Trakya’nın çeşitli bölgelerinde inşa edilecek yeni baraj ve sulama tesisleriyle verimli arazilerin suya kavuşacağına, şehirlere içme suyu temininin gerçekleştirileceğine ve Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP)’nin bölgenin refah projesi olacağına dikkat çekti. TRAGEP ile bölgenin yıllarca ihmal edilmiş meselelerinin çözüleceğini ve Trakya’yı hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaştıracaklarını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah nasip eder de milletimin teveccühüyle, oylarınızla Cumhurbaşkanlığı’na seçilirsem, size söz veriyorum; Tekirdağ’da devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağım. Hiçbir hizmet yarım kalmayacak. Hiçbir yatırım, hiçbir proje, hiçbir eser atıl kalmayacak. Eğer seçilirsem, başlanmış tüm projeler ve yatırımlar takibimde olacak. Zira bizim anlayışımıza göre; cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz; eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak ve bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bizim hizmet sevdamız, asla bitmeyecektir.”

Hızlı tren, Tekirdağ’dan da geçecek

“25 Temmuz’da açılışını yapacağımız yüksek hızlı treni, Tekirdağ üzerinden Edirne’ye kadar uzatacağız” diyen ve her zaman millet için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan; “CHP’li için de çalışan biz olduk, MHP’li için de çalışan biz olduk, HDP’li için de çalışan biz olduk! Şu anda özgürce manşet atan, özgürce yazı yazan, özgürce haber yapan, hatta özgürce bu kardeşinize ve ailesine hakaret eden medya, bizim her reformumuza karşı çıktı. Bize karşı çıkıyor, ama bizim inşa ettiğimiz özgürlük iklimini doya doya yaşıyorlar. Olsun! Biz ne yaptıysak millet için, ne yaptıysak 77 milyon için yaptık. Önümüzdeki süreçte de bu şekilde devam edeceğiz. 77 milyon için hizmet etmeye, eser üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ekonomiyi çok daha büyüteceklerini, özgürlükleri daha da genişleterek, demokrasinin standartlarını daha üst seviyelere çekeceklerini ifade eden Erdoğan, muhalefetin gerilim ve korkutma siyasetine rağmen, kucaklayıcı ve kucaklaştırıcı olacaklarını dile getirdi.

“Tekirdağ’ın, gönlümde farklı bir yeri var”

79 senelik Türkiye Cumhuriyeti’nde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, kendilerinin ise 12 senede 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını dile getiren Erdoğan; “Biz buyuz! Biz bu vatana sevdalıyız, biz bu millete sevdalıyız. Bizim bir aşkımız var, heyecanımız var, coşkumuz var” dedi ve ekledi: “Tekirdağ’ın, gönlümde farklı bir yeri var.”

“Tekirdağ’a, 7,5 katrilyon yatırım yaptık”

Tekirdağ’ı kalkındırmak ve Tekirdağ’ı bölgesinin gözde şehirlerinden biri haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir yapacağız dedik, yaptık mı? Niye bugüne kadar kimse yapmadı? Üniversite kuracağız dedik, kurduk mu? Biz yaptık. Niye bizden öncekiler yapmadı? Niye bu CHP yapmadı? Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize vermiş-vermemiş, böyle bir şeyi dert edinmedik. Ha üzgün müsün, üzgünüm tabi. O ayrı bir konu. 12 yılda Tekirdağ’a yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 7,5 katrilyon… Tarım ve hayvancılıkta; 1 katrilyon 800 trilyon, ulaştırma ve haberleşmede; 1,5 katrilyon, eğitimde; 550 trilyon, toplu konutta; 354 trilyon, orman ve su işlerinde; 312 trilyon, adalette; 270 trilyon, sağlıkta; 210 trilyon lira yatırım yaptık. Şu anda, Türkiye’nin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Yüksek hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Önümüzdeki hafta Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni geliyor. İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne çift hatlı, elektrikli sinyalli hızlı trenin projelerini hazırladık. 25 Temmuz'da açılışını yapacağımız yüksek hızlı treni Tekirdağ üzerinden Edirne’ye kadar uzatacağız. Tekirdağ-Muratlı hattını tamamladık. Geldim açılışını yaptım, işletmeye açtım. Bu yolun bir ucunda ne var biliyor musunuz? Marmaray… Diğer ucunda ise 12 bin kilometrelik Türkiye Demir Yolları var. Avrupa’dan gelen yükler veya Avrupa’ya giden yüklerin dağıtımı, artık Tekirdağ üzerinden yapılıyor.”

“Tekirdağ’a, 480 yataklı şehir hastanesi geliyor”

Asrın projesi Marmaray’ın; sadece İstanbul’un değil, aynı zamanda Tekirdağ’ın projesi olduğunu da kaydeden Erdoğan, 2 yıl sonra yük trenlerinin gündüz Tekirdağ-Muratlı hattından Derince ve Bandırma Limanları’na ulaşarak, Avrupa bağlantısının sağlanacağını belirtti. Gece saatlerinde ise Marmaray’dan geçeceğini ifade eden Erdoğan; “Tekirdağ’a, 175 yat kapasiteli bir liman yapıyoruz. Şu an ihale değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirmenin ardından, kazananı açıklayacağız. Avrupa’ya taşınan ve Avrupa’dan gelen yükler için Tekirdağ’da modern bir yük depolama merkezinin yapılması için projeler sürüyor. Tekirdağ’ı ülkemizin saygın liman şehirlerinden birisi haline getirdik. Tekirdağ’da, 2002’ye kadar bölünmüş yol neydi biliyor musunuz; 87 kilometre. Biz 12 yılda ne kadar yaptık biliyor musunuz; 226 kilometre. Tekirdağ’ın toplam bölünmüş yol uzunluğu, şu anda 313 kilometre oldu. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle Tekirdağ’ı; bir ulaşım şehri, bir ticaret şehri haline getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde vatandaşlara “Ah benim Tekirdağlı kardeşlerim!” diyerek seslenen Erdoğan; “Şöyle bir 15 yıl geriye gidelim. İstanbul’dan Tekirdağ’a bu rahatlıkla gidip gelebiliyor muydunuz? Var mıydı böyle duble yollarınız? Şimdi kaza riski iyice minimize olmuş. Yollar gayet güzel, bastırıp gidiyoruz, bastırıp geliyoruz. Bitmiyor! Şimdi size bir müjde daha veriyorum. Sağlıkta Tekirdağ, bölgesinin parlayan yıldızı oluyor. Tekirdağ’a 480 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Yapacağımız sağlık tesisisin altyapı çalışmaları süratle devam ediyor” dedi.

Miting alanına, seçim otobüsüyle geldiler

Tekirdağ Valiliği önündeki miting alanına Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile seçim otobüsüyle geldi. Erdoğan’ı burada Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütgen, Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ve AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay karşıladı. Tekirdağ Valiliği önünde oluşturulan miting alanını dolduran kalabalık, Türk bayrağı ve Başbakan Erdoğan için cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin hazırlanan logonun bulunduğu flamaları taşıdı. Alanın dört bir yanına “Sen nereye, biz oraya” ve “Tekirdağ sana inanıyor” yazılı pankartların yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Miting alanındaki kalabalığı, Başbakan Erdoğan’ın resmini taşıyan paramator pilotu, havadan selamladı.

Emniyet, miting alanında kuş uçurtmadı

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi sırasında, çok sayıda vatandaş sıcak hava nedeniyle rahatsızlandı. Vatandaşlar, 112 Acil Servis ekiplerince miting alanından sedye ile çıkartıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için alınan üst düzey güvenlik tedbirleri dikkatlerden kaçmazken, Tekirdağ’ın tüm ilçelerindeki polisler miting nedeniyle Tekirdağ’a getirildi. Emniyet, miting alanı ve çevresinde adeta kuş uçurtmadı.

Editör : Tuğberk Erdem
1735 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu