Bir Bayram Yazısı
reklam
30 Temmuz 2014
Bir Bayram Yazısı

Bir Bayram Yazısı

“Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var; Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe bütün evrene karışırcasına. Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır. Ve hayat sunulmuş bir armağandır insana…”

Diye biter Ataol Behramoğlu’nun o meşhur şiiri…

İşte yine bir bayram yaklaşırken, neden bilmem bu şiir dökülüverdi satırlarıma. Büyük kentlerin yalnızlığı, dünyadaki kargaşa, her gün birbiri ardına gelen; ölüm, felaket, şiddet haberleri, diğer tarafta bir lokma ekmek için verilen çaba mı bu satırları yazdırdı bana bilemiyorum?

Oysa insanoğlu ne için geldi bu hayata?

Acı çekmeye mi?

Sabretmeye mi?

Bu insanoğlu; ne zaman, hangi saatte huzura kavuşacak?

Yoksa o gün hiç gelmeyecek mi?

İnsanoğlunun doğduğu ilk günden bildiği tek şey var ki, o da insanın bir gün öleceğidir. Ancak hayat bir dağın zirvesinden hızla aşağıya kayan çığ gibi son hızla tükenirken; yanınızdakilere, kazanmak için ödediğiniz bedellere, üzüldüğünüz şeylere, sizi üzenlere, ihmal ettiklerinize, yapmak istediklerinize, değer verdiklerinize, artık önemsemediklerinize, nereden gelip-nereye yelken açtığınıza bir bakın lütfen!

Bayram günleri yaklaşırken belki en ihtiyaç duyduklarınız uzak ufuklarda değil tam da yanı başınızdakilerdir, kim bilir?

Hepinize keyifli bir bayram diliyorum.

Elif’in Notlarından;

*Türkiye’de kişisel gelişim denince ilk akla gelen “Her şey seninle başlar”, “Limit Sizsiniz”, “Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil” gibi birçok kişisel gelişim kitabının yazarı Mümin Sekman’ın yeni kitabı “Hayat Bilgesi”, kitapçılarda yerini aldı. Kitapta Albert Einstein’dan Oprah Winfrey’e, Steve Jobs’tan Bill Gates’e kadar birçok ünlü kişinin hayatındaki kilit noktalarını okuyacaksınız.  Bizler küçük bir hayatla başa çıkmaya çalışırken, dünyanın zirvesindekiler o büyük hayatları nasıl yönetiyor? Onların bildiği, bizim bilmediğimiz neler olabilir? İşte tüm bunları merak ediyorsanız Mümin Sekman’ın yeni kitabı tam size göre!

*Dünyanın barışa çok ihtiyacı olduğu şu günlerde bir Kızılderili atasözü diyor ki:

“Üç barış vardır: Birinci barış, en önemli barıştır. İnsan ruhundadır o. İnsan, kâinatla ve kâinatın bütün güçleri ile olan ilişkisini, beraberliğini fark ettiğinde, kâinatın merkezinde Büyük Ruh'un durduğunu ve bu merkezin her yerde, her birimizin içinde olduğunu fark ettiğinde birinci barış sağlanmıştır. Bu gerçek barıştır, diğerleri sadece bunun akisleridir. İkinci barış iki fert arasında olan barıştır. Üçüncü barış ise iki millet arasında yapılır. Fakat hepsinden önce, anlamalısınız ki 'gerçek barış' dediğim birinci barış, insanın ruhundaki barış yoksa ne fertler ne de milletler arasında barış olabilir.

*Tüm basın emekçisi meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Günü’nü kutluyorum.

Editör : Tuğberk Erdem
1964 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu