Marmara Belediyeler Birliği'nden Gazze Seferberliği
reklam
30 Temmuz 2014
Marmara Belediyeler Birliği'nden Gazze Seferberliği

Marmara Belediyeler Birliği'nden Gazze Seferberliği

Gazze’de yaşanan insanlık dramı için Marmara Belediyeler Birliği (MBB) de harekete geçti. MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsrail tarafından soykırıma tabi tutulan Filistinlilere yardım için seferberlik başlattıklarını söyledi.

Gazze’yle ilgili sıkıntının günden güne arttığını ve Ramazan ayına yakışmayan görüntülerin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Altepe; gerçekleştirilen saldırıların bir an önce durmasını, buradaki Müslümanlar’ın huzura ermesini ve barış ortamının tesis edilmesini diledi. Başkan Altepe; “Büyük acılar yaşanan İslam Coğrafyası’nda, son olarak Gazze için üzülmekteyiz. İsrail’in sınır tanımayan zulmü ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin konuya seyirci kalmasıyla acımız perçinlenmektedir” diye konuştu.

“Belediyecilik faaliyetleri durmuş vaziyette”

İsrail’in 13 Temmuz’da başlattığı Gazze ablukası neticesinde bugüne kadar 441 Filistinli’nin öldüğünü hatırlatan Altepe; “Hayatını kaybedenlerden 81’inin çocuk, 76’sının ise kadın olması, acımızı daha da perçinlemiştir. Bunun yanında bölgede belediyecilik faaliyetleri de durma noktasına gelmiş olup; 100 binlerce kullanılamayan ev ve okul, bununla birlikte BM’ye sığınmak durumunda kalan 80 bine yakın insan bulunmaktadır. Türkiye, ilk günden itibaren konuyu dünyanın gündeminde tutmaya çalışan tek ülke olurken, yardımlar noktasında da kamu kurumlarımızın ve çeşitli sivil inisiyatiflerin de Gazze için yoğun çaba harcadıklarını görebilmekteyiz” dedi.

Belediyeler, Gazze için buluşacaklar

MBB olarak el ele vererek, son olarak tarihinin en büyük sel felaketiyle sarsılan Bosna Hersek için bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Altepe; “Maden faciasıyla sarsıldığımız Soma’nın ve kardeş Bosna halkının yaralarının sarılmasında büyük pay sahibi olan MBB üyesi belediyeler olarak, bu kez de Filistin için bir yardım kampanyası düzenlememizin zaruri olduğu görülmektedir. Bu tür savaş durumlarında yapılacak yardımlar kadar, yardımların doğru bir şekilde koordinasyonu ve özel sorunu olan Gazze bölgesine sokulabilmesi de son derece önemlidir” diye konuştu.

“Gazze’deki yerel yönetimlerle irtibattayız”

MBB olarak; Gazze, Refah ve El-Halil belediyelerinin başkanları ile İsrail saldırısının başladığı günden bu yana irtibat halinde olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Altepe; “Bölgede yaşanan acıları anbean takipteyiz. İlk etapta ayni yardımların ulaştırılmasının zorluğunu da göz önüne alarak, sadece nakdi yardım kampanyası düzenlemiş bulunmaktayız. Açtığımız hesaplara herkesi katkı yapmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle bizler de bir damla dahi olsa, Filistinli kardeşlerimizin mağduriyetine merhem olmaya çalışacağız. Koşullar değiştiğinde; gıda, ilaç, vb. insani yardımlar için de ayrı bir kampanya düzenleyeceğiz” dedi.

İşte hesap numaraları!

MBB’nin organize ettiği yardım kampanyasının hesap numaraları ise aşağıdaki gibi belirtilmiştir:

TL: TR53 0001 0003 8329 0333 8250 05

USD: TR26 0001 0003 8329 0333 8250 06

EUR: TR96 0001 0003 8329 0333 8250 07

Editör : Tuğberk Erdem
1817 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu