Chp Çorlu'da, Izinsiz Bildiri Tepkisi
reklam
30 Temmuz 2014
Chp Çorlu'da, Izinsiz Bildiri Tepkisi

Chp Çorlu'da, Izinsiz Bildiri Tepkisi

CHP Çorlu İlçe Örgütü; içerisinde Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu aleyhinde ifadeler yer alan el ilanlarını dağıtan kişileri, Çoru İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Belediyesi Zabıta Ekipleri’ne şikâyet ederek yasal işlem başlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Yöneticileri’nin şikâyeti üzerine harekete geçen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ‘İstanbul ilinde bastırılıp gönderildiği’ ifade edilen ve sözde Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformu adına bastırılan ilanlara el koydu. İlanları dağıtan 6 kişi hakkında; Çorlu Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin 15’inci Maddesi, 20’nci Fıkrası uyarınca, “İzinsiz el ilanı ve broşür dağıtmaktan” yasal işlem başlatıldı.

6 kişi gözaltına alındı

“İtirazım Var!” başlığı ile bastırılan el ilanlarında, “Sakıncalı Aday” ve “Atatürk’ün CHP’sini bu duruma düşürenlere itirazım var!” başlıkları dikkat çekerken, el ilanlarının ‘kim’ ya da ‘kimler’ tarafından bastırılarak Çorlu’da dağıtılmasının sağlandığı tespit edilemedi. CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanlığı Üyeleri’nin şikâyeti üzerine harekete geçen Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, el ilanlarını dağıtan ve 2’si 18 yaşın altında olan 6 kişiyi ifadeleri alınmak üzere Çorlu Cumhuriyet Polis Karakolu’na götürdü. CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum’un şehir dışında olması nedeniyle Başkanlık Makamı’na vekâlet eden Doğukan Dağ, İlçe Örgütü adına şahıslardan şikâyetçi oldu. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün yanı sıra, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci de Cumhuriyet Polis Karakolu’na gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Köprülü: “Seçimin, bir ahlâkı vardır”

Dağıtılan el ilanlarının Çorlu’nun yanı sıra Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde de birkaç gündür dağıtıldığına dikkat çeken CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı Seçim Takvimi, yürüyor. 3 aday var ve bu adaylar gerekli çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Öncelikle seçimin; bir ahlâkı vardır, düsturu vardır, çalışma tarzı vardır. İstanbul’dan geldiği açık olan, bir şekilde bugün Çorlu İlçesi’nde ve dün de Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde bir grup insan, ellerinde Trakya Atatürkçü Demokratlar Platformu diye tamamen sahte bir isimle bir bildiri dağıtıyorlar. Ne böyle bir platform var, ne de kendilerinin Atatürkçülükle yakından uzaktan ilgisi var” dedi.

“Haklarında, yasal işlem yapılacak”

Gerçekleştirilen olayın tamamen manipülasyona yönelik bir hamle olduğunu ifade eden Köprülü; “Kendilerine Atatürkçü sıfatı vererek; Atatürkçüler’in Sayın Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermediği doğrultusunda bir imaj yaratarak, kendi adaylarının bu imajdan yarar sağlamasını amaçlıyorlar. Arkadaşlarımız onları takip edip bugün yakaladılar ve emniyete bildirdiler. Haklarında, yasal işlem yapılacak. Seçimler, böyle kazanılmaz. Böyle kazanan da o Cumhurbaşkanlığı Koltuğu’na lâyık bir pozisyonda oturamaz” diye konuştu.

“Biz, konunun takipçisiyiz!”

Köprülü, koltuğa oturacak kişilerin ahlâk ve doğruluk kriterlerinin en üst düzeyde olması gerektiğine vurgu yaparken; “3 aday için de, olumsuz bir şey söylemiyorum. Ama bugün bizim adayımızla ilgili yapılan bu hareketin altından başka bir mekanizma çıkarsa -ki çıkacağına eminim-, bu durum; seçimlerin ne amaçla yapıldığının ve nasıl yapıldığının açık ifadesidir. Biz, konunun takipçisiyiz! Arkadaşlarımız, şikâyetçi oldular” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kötüleyen broşürleri dağıtan kişilerin, çirkin bir tezgâhın maşaları olduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise; “İlçe örgütümüz, konuyu titizlikle takip etmektedir” demekle yetindi.

Zabıta, 191 TL. ceza kesti

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri; 2’si 18 yaşın altında olan şahısları Çocuk Şube’ye, diğer şahısları da Güvenlik Şube Büro Amirliği’ne götürerek ifadelerini aldı. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de Kabahatler Kanunu çerçevesinde izinsiz broşür ve el ilanı dağıtıldığı gerekçesi ile şahısların her birine 191 TL.’lik cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Editör : Tuğberk Erdem
2083 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu