Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak; “Bu Seçimler, Ülkemiz Için Son Şans Olacaktır!”
reklam
05 Ağustos 2014
Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak; “Bu Seçimler, Ülkemiz Için Son Şans Olacaktır!”

Chp Genel Başkan Yardımcısı Öztrak; “Bu Seçimler, Ülkemiz Için Son Şans Olacaktır!”

10 Ağustos tarihinde ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’yle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere seçim bölgesi Tekirdağ’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak; “Bu seçimler, ülkemiz için son şans olacaktır!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, seçim bölgesi olan Tekirdağ’ın Çorlu ve Ergene ilçelerini ziyaret etti. 10 Ağustos tarihinde ilk turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’yle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere bölgeye gelen Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun; Atatürkçü düşünceyi benimsemiş, demokrasiye inanan ve muhalefet partileri tarafından desteklenen bir aday olduğunu söyledi.

“Türkiye, huzurlu olsun diye çalışıyoruz”

CHP Ergene İlçe Örgütü Lokali’nde konuşan ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için kendisinin de sürekli yollarda olduğunu belirten Öztrak; “Biz, elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bizim elimizde, devletin imkânları ve televizyonları yok! Bizim elimizde, devletin açılışlarını Cumhurbaşkanı Adayımız için müteahhitlerden aldığımız paralarla yapabilme ve bunu kullanabilme imkânımız yok! Parti örgütlerimiz, kendilerini yollara vurmuş durumdalar. Bir yere hesap açıldı, buraya destek olunmasını istiyoruz, ama önümüzde engeller var. Bize, “Sadece miting yapabilirsiniz!” deniyor. Biz başka hiçbir şey yapamıyoruz. Doğrudan parasal yardım yapamıyoruz. Öyle bir düzenleme çıkartmışlar ki kendi adayımıza bile destek olurken zorlanıyoruz. Ama şunu söylemek istiyorum; vatandaşımız, durumu takdir ediyor. Ben, CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak yollardayım. Örgütümüz, gece gündüz çalışıyor. Broşürünü, afişini dağıtıyor. Sandık başına hâkim olmaya çalışıyor. Peki, bunları niçin yapıyoruz? Açık söyleyelim, bu seçimler bizim partimizi iktidara getirmeyecek. Bir tek şey için çalışıyoruz, o da; Türkiye huzurlu olsun, Türkiye Ortadoğu bataklığına batmasın, Türkiye yeniden bölgesinde söz sahibi olsun diye çalışıyoruz. Türkiye, Ortadoğu’da yaşanan bu sıkıntıları çözebilecek güce gelsin diye çalışıyoruz. Bu ülkede, huzuru telkin edecek bir aday olsun diye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Milli iradeyi boğup bırakacaksınız”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin iktidarda olduğu 12 yıllık süreç içerisinde herşeyin değiştiğini ifade eden Öztrak; “Nedir bu hırs? 12 yıldır Başbakan’sın, değişim adayı diye çıkıyorsun. 12 yıldır neyi değiştiremedin? 12 yıldır her şey değişti. Değiştiremediğin bir Abdullah Gül kaldı, O da zaten senin partinden. Şimdi de O’nu değiştirmeye talipsin. Değiştirdiniz de ne yaptınız? Halkın refahını artırabildiniz mi? Adil gelir dağılımı sorununu, işsizlik meselesini çözdünüz mü? Hangi değişimden söz ediyorsunuz? Neyi değiştireceksiniz ben söyleyeyim; parlamenter rejimi değiştirip, milletin sesini iyice keseceksiniz. Milli iradeyi boğup bırakacaksınız” dedi.

“Bugün emniyette, yarın parlamentoda…”

17 ve 25 Aralık Operasyonları’yla ilgili olarak basın mensuplarının yönelttiği soruları da yanıtlayan Öztrak; “Hazırlanan fezlekeler; biz duymayalım, “Millet bir şey öğrenmesin!” diye apar topar meclisten kaçırıldı. Eğer bir hukuksuzluk varsa, bunu hukuksuzlukla düzeltemezsiniz. Yani; bir yandan statükonun adayı olarak çıkacaksınız, bir yandan da daha 5-6 ay önce “Ne istediniz!” diye bağıracaksınız. Bugün ise çıkıp “Paralel devlet var, paralel devlet bana darbe düzenliyor” diyeceksiniz. Ben size söyliyeyim; onların evinde kavga var, kavga… Kavgalı eve kız da verilmez, rey de verilmez. Herkesle kavga ediyor, kendi kendine düşmanlar yaratıyor. Hukuksuzluk diz boyu! Bu kavgadan sonra ortaya bir takım yolsuzluklar çıkmıştır. Bugün bu emniyet mensuplarına yapılanlar, 17 ve 25 Aralık Operasyonları’nın üstünü örtmek için yapılmış izlenimi vermektedir. 17 ve 25 Aralık Fezlekeleri’nin dosyası ve savcıların hazırladığı iddianame, meclisten ve milli iradeden kaçırılmıştır. Eğer bu adaya bir şekilde Çankaya yolu açılırsa -ki ben bu milletin, bunu yapacağını hiç zannetmiyorum-, bu kaçırılma süreci daha da hızlı bir şekilde devam edecektir. Önce emniyet, sonra meclis, daha sonrasında da mecliste denetleme engellenecektir. Sonra yetmeyecektir. Muhalefet partilerinin mensubu olan bizlere -sokakta bunları dillendirmemizin önüne geçmek için- karşı saldırılar başlayacaktır. Milletin vicdanı, rahatsız olacaktır. Millet; “Ya kardeşim, sen burada; hırsızlık, yolsuzluk iddialarının, yenmiş ve yenilmişlerin hesabını vermedin. Burada aklanmadın. Bu işi yapmadın. Sen ne yapıyorsun” dediğinde ise milletin üzerine gidecektir. Emniyette yapılanlar, bunun bir göstergesidir. Bugün emniyette olanlar, yarın parlamentoda olacaktır” diye konuştu.

“Millet, borç yükünün altında ezilecektir”

Öztrak; “Bu adam bu şekilde götürürse, ekonomiye dışarıdan gelen paraları da kesecektir. Bu ekonomiye, istikrarsız bir ekonomi olarak bakılmaya başlanacaktır. Millet, borç yükünün altında ezilecektir. Dışarısı karışıktır! Bugün biz dışarıya, “Bu ülke kavgalı ev” izlenimi vermemeliyiz. Ama adayın biri kavga etmek üzere aday olmuştur. Diğeri ise, huzurun ve demokrasinin adayıdır. Milletin ekmeğini büyütmeye talip adaydır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın gerçekleştirmiş olduğu basın toplantılarında; Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çorlu Belediye başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Nuh Nuhoğlu ve kalabalık bir partili grubu da hazır bulundu.

Editör : Tuğberk Erdem
1853 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu