Mustafa Şentop: “İstiklâl Marşı'mızı Ezbere Bilmeyen, Adaylıktan Çekilsin!”
reklam
05 Ağustos 2014
Mustafa Şentop: “İstiklâl Marşı'mızı Ezbere Bilmeyen, Adaylıktan Çekilsin!”

Mustafa Şentop: “İstiklâl Marşı'mızı Ezbere Bilmeyen, Adaylıktan Çekilsin!”

Partisinin Tekirdağ İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop; Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi çok sert bir dille eleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Tekirdağ’a geldi. AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şentop; Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhuriyat Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi sert bir dille eleştirdi.

“Vesayet düzeni, son bulmuştur”

Hafta sonunu Tekirdağ’da geçiren ve yaptığı açıklamalarda İstiklâl Marşı tartışmalarına da değinen Şentop, AK Parti olarak vesayet düzenini ortadan kaldırdıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin halk tarafından yapılmasının önünü açtıklarını ve bunun da vesayet düzeninin ortadan kaldırılmasının son aşaması olduğunu ifade eden Şentop; “CHP de, MHP de kendi ekseninden çıkmıştır. Siyasette, bunlar olmaz. Aday gösterdikleri kişinin, ismini söylemesini bile doğru düzgün beceremiyorlar. Vesayet düzeni, artık son bulmuştur” dedi.

“Yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin seçimleri”

CHP, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesine karşı çıkıyor. Geçmiş dönemki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ni hatırlayalım. TBMM’nin etrafı tanklarla çevrilir, Meclis’in üzerinden savaş uçakları alçak uçuş yapardı. Vesayet düzeni milli iradeyi hiçe sayıp, kendi adayını Cumhurbaşkanı yapmaktaydı. AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini sağlayarak, süre gelen bu vesayete son verdik. 10 Ağustos Seçimleri, Cumhuriyet tarihinde halkın kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisinin seçeceği bir seçim olacaktır. CHP hâlâ eski vesayet düzeninin peşindedir. 2007 yılında yapılan referandumda, halk kararını yüzde 70’lik bir fark ile vermiştir. CHP ise; “Cumhurbaşkanı’nı halk değil, Meclis seçsin” diyerek hâlâ direniyor. Sayın Başbakanımızın kararlılığı ve dik duruşu ile vesayet düzeni artık sona ermiştir. Bu seçimler; sadece adaylar arası bir seçim değil, zihniyetin de seçimleri olacaktır. Yani yeni Türkiye ile eski Türkiye’nin seçimleri olacaktır. Vesayeti isteyenlerle, karşı gelenlerin seçimi olacaktır” diye konuştu.

“Özel uçaklarla taşısak, daha ucuza gelirdi”

Konuşmasının bir bölümünde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun yurt dışında yaşayan vatandaşlar için uygulamaya koyduğu Randevulu Oy Kullanma Sistemi’ni de eleştiren Şentop; “YSK’ya, bizden istediği tüm imkânları verdik. Her türlü kaynağı, kendilerine sunduk. Maalesef; Randevulu Oy Kullanma Sistemi’ni getirdiler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla görüştüğümüzde, en az 300 kilometre yoldan geldiklerini ve oy kullanmak istediklerinde kendilerine; “Bugün git, yarın gel!” şeklinde cevaplar verildiğini öğrendik. Milletin iradesi, gasp edilemez. Özel uçaklarla vatandaşlarımızı Türkiye’ye getirip oylarını kullandıktan sonra tekrar geri götürseydik, inanın bu kadar masraf etmiş olmazdık. Daha ucuza gelirdi” dedi.

“İstiklâl Marşı’mızı, ezbere bilmesi lâzım!”

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun üniversiteden uzaklaştırıldığını da sözlerine ekleyen Şentop; “Ekmeleddin Bey’in üniversiteden neden uzaklaştırıldığını, bir dönem CHP’den Milletvekilliği de yapan Yaşar Nuri Öztürk bütün detayları ile açıklamıştı. Ben burada fazla ayrıntıya girmek istemiyorum. Ekmeleddin Bey’in kendi yazmadığı eserlere kendi ismini yazdığını ve emek hırsızlığı yaptığını, Sayın Yaşar Nuri Öztürk açıklamıştı. CHP Milletvekili Nur Serter’in de buna benzer bir açıklaması olmuştu. Bunu da hatırlatmak isterim! Sayın İhsanoğlu’nun, “Babamın arkadaşı” dediği Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklâl Marşı’mızı bilmesi lâzım. Cumhurbaşkanı olacak bir kişinin, İstiklâl Marşı’mızın 10 kıtasını da ezbere bilmesi gerekir. Kendisi için en güzeli ve en etik olanı, adaylıktan çekilmesidir. Bunlar hâlâ eski Türkiye kafasından gidiyor. Milli bütünlükten bahsedenler, daha İstiklâl Marşı’mızı okuyamıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu da, Devlet Bahçeli de, İstiklâl Marşı’mızın 10 kıtasını ezbere okuyamazlar. Bunlar ancak gardırop Atatürkçülüğü, gardırop milliyetçiliği yaparlar. Burada esas amaç, 2015 Genel Seçimleri’nde CHP ve MHP’yi birleştirmektir. CHP artık CHP olmaktan çıkmış, MHP de artık MHP olmaktan çıkmıştır” diye konuştu. 

“Zulm karşısında dik duran tek lider!”

Şentop; “Sayın Başbakanımız, İsrail zulmü karşısında dik duran tek liderdir. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da aynı kararlılığı gösterecektir. Vesayet düzeni devam etmiş olsaydı, Sayın Başbakanımız bu dik duruşu gösteremezdi. Merhum Ecevit bir kez İsrail aleyhine açıklama yaptı, o günkü vesayet düzeni merhum Ecevit’e defalarca İsrail’den özür diletti” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1976 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu