Sanayi Odası'nın Kurulması, Güç Ayrılığına Sebep Olacaktır!
reklam
05 Ağustos 2014
Sanayi Odası'nın Kurulması, Güç Ayrılığına Sebep Olacaktır!

Sanayi Odası'nın Kurulması, Güç Ayrılığına Sebep Olacaktır!

Tekirdağ’a Sanayi Odası kurulmasının güç ayrılığına sebep olacağını ifade eden Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Çorlu TSO Başkanı Enis Sülün ve Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, yayınladıkları yazılı basın açıklamasıyla ortak tepki gösterdiler

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı Enis Sülün ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (Çerkezköy TSO) Başkanı Süleyman Kozuva’nın imzalarını taşıyan yazılı basın açıklamasında; “Tekirdağ ili sınırları içerisinde bini aşkın sanayi kuruluşu mevcuttur. Ticaret ve Sanayi Odaları’nın ayrılarak Tekirdağ’a Sanayi Odası’nın kurulması çalışmalarına İlimizde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları sıcak bakmamaktadır.

“Üzerimize Düşen Görevleri Yerine Getiriyoruz”

Bunun sebebi olarak da Sanayi Odaları’nın Ticaret Odaları’ndan ayrılmasının güçlerin ayrılmasına neden olacağını düşünmekteyiz. Kurulu düzenler, sanayicilerimizin sorunlarını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Bizler Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, hizmetlerimizi sanayi odalarımız için yapmaktayız. Tekirdağ’da, 9 Oda ve Borsa bulunmaktadır. Hepsi üzerine düşen görevi en üst seviyede yapmaktadırlar. Ayrıca, dünyada; sanayi odası diye bir kavram bulunmamaktadır.

“Bölünmeye Ortak Tepki”

1970’li yıllardan sonra, ilimizdeki sanayi kuruluşları hızla gelişti. Ticaret ve Sanayi Odaları sanayicilerin ve ticaret erbabının sorunlarına eğilen kurumlar olarak bölgelerinde en büyük sivil toplum kuruluşları haline geldi. Sanayi Odası’nın kurulması girişimi mevcut yapıyı parçalamaya yönelik çalışmalardır. Böyle bir durum da ise sanayicilerimiz mağdur olacaklardır. Bölgede bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları, hizmet standardı en yüksek odalardır. Sanayicilerimizin her türlü sorununu çözebilecek durumdadır. Bu sebeple Sanayi Odası’nın kurulmasına ihtiyaç yoktur.

“Sanayicilerimiz Vergilerini Tekirdağ’a Ödemelidir”

Ayrıca; uzun yıllardır tartışılan ve bir türlü hayata geçirilemeyen, Tekirdağ ve Çorlu bölgesinde üretim tesisleri olan firmalar iş gücünü bölgemizde sağlıyorlar. Parayı burada kazanıyorlar ve bölgemiz çevre kirliliğine maruz kalıyor. Buna rağmen İstanbul Odaları’na üye olup vergilerini İstanbul’a ödüyorlar. Bu bölgemiz açısından son derece olumsuz bir durumdur. Bizim istediğimiz; üretimini Tekirdağ’da yapan sanayicilerimizin, vergilerini de Tekirdağ’a yatırmalarıdır” ifadelerine yer verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
1959 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu