Mhp Çorlu İlçe Başkanlığı, İhsanoğlu'na Destek Istedi
reklam
06 Ağustos 2014
Mhp Çorlu İlçe Başkanlığı, İhsanoğlu'na Destek Istedi

Mhp Çorlu İlçe Başkanlığı, İhsanoğlu'na Destek Istedi

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne sayılı günler kala basın bildirisi yayınlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorlu İlçe Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na Çankaya yolunda destek istedi.

MHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Ergün’ün imzasını taşıyan basın bildirisinde; “Saygıdeğer vatandaşlar; ülkemizin ve milletimizin geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçim arifesindeyiz. Hepimizin malumu olduğu şekilde Türkiye Cumhuriyeti, tarihi boyunca görülmemiş yolsuzluk, hukuksuzluk ve kutuplaşmaların zirve yaptığı, kirli bir siyasi dönemi yaşamaktadır. Ayrıştırıcı politikaları yüzünden akrabaları, komşuları, arkadaşları birbirine düşman eden mevcut hükümet ve idarecilerinden, ülkemizin ve milletimizin bir an önce kurtulması gerekmektedir. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, halkımıza “Bu gidişata dur!” deme fırsatı vermektedir. Bu sebeple siyasi tarihimizin en önemli ve anlamlı koalisyonlarından biri ile Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, halkımızın ortak Cumhurbaşkanı Adayı olarak belirlenmiştir. Tarihimizde sayısız örneği bulunan, ‘milletimizin zor zamanlarda tek yürek olup birbirine kenetlenmesi geleneğinin’ devam ettiğini görmek, hepimizde güzel umutların filizlenmesine sebep olmuştur” ifadelerine yer verildi.

“Sayın Erdoğan, cumhuru temsil edemez”

Yayınlanan yazılı basın bildirisi; “Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan ve hükümeti ile geçen 12 yılda; fitne kazanı fokur fokur kaynamış, iftira ateşi alabildiğine körüklenmiştir. Küfür ve hakaret zirveye tutunmuş; haksızlık, hukuksuzluk ve ihanet sel gibi yayılmıştır. Doğruluk ve dürüstlük gözden düşmüş, haram ve hırsızlık el üstünde tutulmuştur. Şiddet ve asayişsizlik kontrolden çıkmış; uyum, uzlaşma, hoşgörü ve anlaşma hasletleri kaybedilmiştir. “Ezberleri bozuyoruz!” söylemi ile Türkiye’nin sosyal dokusu zedelenmiştir. “Geçmiş ile yüzleşiyoruz”, “İleri demokrasiyi getiriyoruz!”, “Hayalleri gerçekleştiriyoruz!” sözleriyle aziz ecdadımızın kutlu mirasını küresel akbabalara, bölgesel terör örgütlerine peşkeş çekilmiştir. “Açılım yapıyoruz, çözüyoruz, barışıyoruz, görüşüyoruz, milli birlik ve kardeşliği tesis ediyoruz” iddiaları ile PKK terör örgütüne altın tepsi ile Türkiye ikram edilmiştir. Bu nedenlerle Sayın Erdoğan; cumhuru temsil etmez, edemez” şeklinde devam etti.

“Milletimizin gücü ve iradesiyle kurtulacağız”

Bildiride; “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanması ile birlikte AKP Hükümeti, yaşadığı şaşkınlık ve korkuyla çok çirkin karalama kampanyaları başlatmıştır. Bunlardan biri de Sayın İhsanoğlu’nun Mısır’da doğmasıdır. Değerli halkımız Bulgaristan doğumlu Çorlu İlçe Başkanı, yine aynı şekilde Bulgaristan doğumlu Tekirdağ ve Bursa, Yunanistan doğumlu Bursa ve Edirne, Belçika doğumlu Bursa, Almanya doğumlu Samsun ve Zonguldak, Norveç doğumlu Konya AKP milletvekili olabiliyorsa üstelik bu vekillerden Bakan da çıkabiliyorsa, Mısır doğumlu Sayın İhsanoğlu da Cumhurbaşkanı olur. Anayasal ve etik olarak bunun önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Büyük önderimiz Atatürk ve Anayasa’mızın da dediği gibi; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk’tür ve eşit haklara sahiptir. Kendilerinden olmayana yaşam ve geçim hakkı tanımayan, Türk, Kürt Alevi, Sünni, terörist, vatan haini gibi söylemlerle toplumu geren ve bölmeye çalışan, dış politikalarını kendi şahsi çıkarlarına göre yönlendirip, Suriye ve Mısır’da çuvallayıp dünyaya rezil olan ve bu sebeple, ülkemizin itibarını hem içeride hem de dışarıda yerlebir eden, şaibeli işleri dolayısıyla milletin devlet kurumlarına olan güvenini bile sarsan bu kişilerden milletimizin gücü ve iradesiyle kurtulacağız” denildi.

“MHP Teşkilatları tam kadro çalışmakta”

Yazılı basın bildirisi; “Cumhurbaşkanlığı makamı; cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, istikrarın, hukuk ve adaletin teminatıdır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu; tertemiz geçmişi, demokrasi, laiklik ve hukukun üstünlüğüne inancı, barışçıl ve birleştirici kişiliği, akademik kariyeri ve uluslararası alandaki saygınlığı ile ülkesine ve milletine hizmet etmek için bu görevi üstlenmiştir. Birlikte demokrasi mücadelesi sürdürdüğümüz, Türk Milleti’nin sesi ve nefesi olmaya aday büyük bir uzlaşmanın eseri olan Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Çankaya yolunda başarıya ulaşması uğruna, MHP Teşkilatları tam kadro çalışmakta, mesaisini ve enerjisini bu uğurda harcamaktadır. Kıymetli Çorlulu hemşerilerimizin bu tarihi seçimlerde sandığa gitmelerini önemle rica eder, tüm halkımızı saygı ile selamlarız” ifadeleriyle son buldu.

Editör : Tuğberk Erdem
2357 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu