Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Müdürlüğü: “Yine Iftira, Yine Çamur”
reklam
31 Ağustos 2014
Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Müdürlüğü: “Yine Iftira, Yine Çamur”

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Müdürlüğü: “Yine Iftira, Yine Çamur”

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Tekirdağ Şube Müdürü Ferruh Topuz, Milli Eğitim camiasında gerçekleştirilen yönetici atamalarına ilişkin olarak haklarında çıkan ‘usulsüz atama’ yönündeki iddialara basın açıklaması ile yanıt verdi.

Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ Şube Müdürü Ferruh Topuz’un imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında; “Milli Eğitim Bakanlığı çıkarmış olduğu, yeni yönetici atama yönetmeliği ile okul müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerini belli ölçü ve kıstaslara uygun hale getirmişti.  Belirlenen atama takvimi ile de süreç başlatılmıştı. Yönetici Atama Yönetmeliği,  4 yılını dolduran Okul Müdürlerinin, Okul Aile Birliği Başkanı, Okul Meclisi Temsilcisi, Milli Eğitim Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından verilen puanlarla okul müdürlüğüne devam edip etmeyeceğini öngörüyordu. Yasal olarak işletilen bu süreçte, hiçbir sorun ve problem yaşanmazken, her zaman olduğu gibi, iftira atmayı adet haline getiren müfteri bir sendikacı, yalanla, dolanla, atmış olduğu iftiralarla süreci baltalamak istiyor” ifadelerine yer verildi.

“Usulsüz atama iddiası asılsızdır”

Açıklama; “Basına vermiş olduğu beyanatlarla müfteri sendikacı, değerlendirme yapacak şube müdürlerinin usulsüz atandığını iddia ederek kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte. Aslında görev yapan şube müdürleri on binlerce kişinin girdiği ve ÖSYM’ce yapılan sınavdan büyük bir başarı göstererek hakkıyla atanan kişilerdir. Yine bu sendikacı, bu kişilerin sendikalar tarafından tehdit edildiği ve baskılara maruz bırakıldığı iddiasını ortaya koymaktadır. Bunun böyle olmadığını aslında kendisi de iyi bilmektedir. Bu iddia sadece dedikodudan ibaret olup, çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan büyük bir iftiradır. Bunu yapanda büyük bir müfteridir. Atama sürecini etkilemek isteyen bu iftiracı, yalanlara doymuyor. Sözde listelerden bahsederek, bizzat dedikoduyu kendisi üretip, süreci şaibeli hale getirmeye çalışmaktadır” şeklinde devam etti.

“Baskı iddiası asılsızdır”

Açıklamada ayrıca; “Hiçbir okul müdürü baskı altında değilken, okul dönüşümleri ve kendi istekleri ile öğretmenliğe geçen okul müdürlerine baskı yapıldığı, tehdit edildiği iftiracı sendikacı tarafından iddia edilmektedir. Bu da büyük bir yalandır. Önceden okul müdürlerine il içi atamada, öğretmenliğe geçiş için tercih hakkı verilmezken, en son il içi atamada okul müdürlerine öğretmenliğe geçişte tercih hakkı verildi. Bahse konu olan okul müdürleri de yasal haklarını kullanarak, kendi istekleri ile öğretmenliğe geçtiler. Okul müdürünün görev süresinin uzatılmasında okul müdürünün performansı etkili iken iftiracı sendikacı, ‘müdürlerin süresinin uzatılmasında, dünya görüşlerine bakılacağı’ iddiasını gündeme getirmekte… Puanlama da birden fazla paydaş olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bunun asla mümkün olmadığı görülecektir” ibareleri kullanıldı.

Herkes etki altında bırakılmak isteniyor

Açıklama; “Yapılan yazılı basın açıklamasında; Tekirdağ eğitimine hiçbir olumlu katkı sağlamayan bu iftiracı sendikacı her fırsatta yalanla, dolanla ve iftira ile başta Sayın valimizi ve herkesi etki altında bırakmaya çalışmaktadır. Asılsız iddialarla gündem oluşturmaya çalışarak, kendi üyelerine başarılı bir sendikacı imajı vermeye çalışmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ibareleriyle son buldu.
Editör : Tuğberk Erdem
1919 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu