Çorlu Derbisi, Sanayi Spor'un
reklam
28 Kasım 2011
Çorlu Derbisi, Sanayi Spor'un

Çorlu Derbisi, Sanayi Spor'un

Tekirdağ Süper Amatör Küme’de mücadele eden iki Çorlu ekibini karşı karşıya getiren maçta, gülen taraf Çorlu Sanayi Spor oldu. “Çorlu Derbisi” olarak nitelendirilen maçta misafir takım Çorlu Sanayi Spor, Çorlu Spor engelini 1-2’lik skorla aştı.

Maçın ilk düdüğüyle birlikte rakip kalede baskı kurmaya çalışan Çorlu Spor, geliştirdiği ataklardan sonuç çıkaramadı. Çorlu Sporlu ileri uç oyuncularının birbiri ardına denediği gol girişimleri, Sanayi Spor kalecisinin ellerinde son buldu. Geliştirilen bir atakta ceza sahası içerisinden vurulan sert şutu, topa iki kez müdahale eden Sanayi Spor kalecisi kornere çeldi. Çorlu Spor’un ilk yarıdaki en etkili atağı da bu oldu.

İlk gol, 24’üncü dakikada geldi

Sanayi Spor forvetleri ise, ilk yarının ortalarında ve sağ kanattan geliştirilen pozisyonda, kaleciyle karşı karşıya kalmalarına rağmen mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremediler. Sanayi Spor aradığı golü, maçın 24’üncü dakikasında buldu. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Çorlu Sporlu Görkem’in ayağına çarpan top kaleciyi kontrpiyede bırakırken, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Golün sevincini yasayan Çorlu Sanayi Spor daha düzenli bir şekilde ve kontrollü bir oyun sergileyerek ilk yarıyı 0-1’lik skorla önde kapadı.

70’inci dakikada durum eşitlendi

İkinci yarıya biraz daha atak başlayan Çorlu Spor beraberlik golü için rakip kalede baskı kurdu. Sanayi Spor ise, kontra ataklarla 2’nci gole ulaşmaya çalıştı. İkinci yarıda Çorlu Sporlu oyuncu Okay, kendi ceza sahası içerisinde girdiği bir kafa topu mücadelesinde sakatlanarak oyundan çıktı. Burnunda kanama tespit edilen futbolcu, 112 ekipleri tarafından Çorlu Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Çorlu Spor’un 70’inci dakikada kazandığı korner atışında kafa topuna iyi yükselen Engin, skora denge getirdi. Beraberlik golü sonrasında galibiyet için umutlanan ve ataklarını sıklaştıran Çorlu Sporlu oyuncular, iyi pozisyon alan ve girdikleri ikili mücadelelerde ayakta kalmayı becerebilen sağlam Sanayi Spor defansı karşısında, sonuca gidemedi.

Perdeyi, Tolga kapadı

Maçın bu skorla biteceği yönündeki yorumlar ağırlık kazanmaya başlamışken Sanayi Sporlu Tolga, attığı golle takımına hayat verdi. Maçın 80’inci dakikasında sol taraftan gelen topu iyi takip eden ve güzel bir şekilde kontrol ederek önüne alan Tolga, meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelere göndererek skoru 1-2’ye taşıdı. Bu dakikadan sonra oyun disiplininden uzaklaşan Çorlu Sporlu oyuncular, sinirlerine hâkim olamadılar. Maçın 85’inci dakikasında, Sanayi Spor kalecisine kasti bir şekilde tekme atan Çorlu Sporlu Samet, direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Son 5 dakikada 10 kişi kalan Çorlu Spor, çalan son düdükle birlikte sahadan 1-2 mağlup ayrıldı.

Oynadıkları ilk maçta sahadan beraberlikle ayrılan Çorlu Sanayi Spor, böylece 3 puanın sahibi oldu. Geçtiğimiz hafta Malkara Spor deplasmanından 1 puan çıkartan Çorlu Spor ise mağlubiyetle tanıştı.    

Editör : Tuğberk Erdem
2642 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu