“Kentlerimiz Arasındaki Işbirliği, Sinerji Yaratacaktır”
reklam
31 Ağustos 2014
“Kentlerimiz Arasındaki Işbirliği, Sinerji Yaratacaktır”

“Kentlerimiz Arasındaki Işbirliği, Sinerji Yaratacaktır”

Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün ve beraberindeki heyet, Gebze Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Akgün; “Kentlerimiz arasındaki işbirliği ile oluşturulacak sinerji, gelişimimize büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Gönül ve Fatih Keskin, 21 Ağustos 2014 Perşembe günü Gebze Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundular. Çorlu TSO heyeti; Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Meclis Başkan Yardımcıları Oğuz Şerifalioğlu ve Yücel Yılmazel, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Abdurrahman Aslantaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Altınkaya, Sezgin Tekeli ve Hüseyin Güneş ile Disiplin Kurulu Başkanı Mikdat Aydın tarafından ağırlandılar.

“Tahakkuk ve ödemede Türkiye’nin lideriyiz”

Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler; “Gebze, Devlet Demir Yolları’nın ve havalimanlarının kesiştiği bir noktadadır. Coğrafi konum olarak son derece önemli bir yerde bulunuyoruz. 137 adet antre depomuz, 13 adet limanımız var. Kocaeli’yi de içine alacak şekilde konuşacak olursak, 48 tane limanımız var. Farklı ülkelerden gelen 350 adet yabancı sermayeli firmamız var. Sadece Alman firmalarının sayısı 80’dir. 9 adet Organize Sanayi Bölgemiz (OSB) var. Bu OSB’lerde, 64 bin 241 kişi çalışıyor. Gebze Sanayi Bölgesi’nde doluluk oranı yüzde 80’dir. Türkiye ihracatının yüzde 6,08’ini bu bölge karşılıyor. Rakamlara bakarsak, 9 buçuk milyar dolar ithalat gerçekleşiyor. Vergi sıralamasında ise Kocaeli, Türkiye’de üçüncü sırada yer alıyor. Tahakkuk ve ödeme oranlarında ise Kocaeli 1’inci sırada bulunuyor” dedi.

“Ara eleman sıkıntımız var”

Nail Çiler; “Bizim sıkıntımız işsizlik değil mesleksizliktir. Ara eleman ve nitelikli eleman bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Yabancı firmalardaki istihdam sayısı, 15 bin 453’tür. Oto Sanayi Sitesi’nde çalışan sayısı 4 bin 750’dir. 707 iş yeri var. Oda’mızda 2011 yılında kurulan Kredi Garanti Fonu (KGF) bulunuyor. 2011 yılından bugüne kadar 197 KOBİ’ye 44 milyon 155 bin 176 TL. tutarında kefalet desteği sağlanmıştır. Oda’mızda bu ay içinde başlayacak olan KOSGEB irtibat bürosu ve KOBİ çözüm merkezi var. Kalkınma Ajansı İrtibat Bürosu, Oda’mız içerisinde yer almaktadır. 2013 yılında 177 eğitim yapılmış olup bu eğitimlere 7 bin 97 kişi katılmıştır. Ara eleman sıkıntımız olduğu için, endüstri meslek lisesi yapıyoruz. İstanbul Metrosu’nun buraya gelmesi için çabalıyoruz. Burada çalışanların birçoğu İstanbul’dan geliyor. Çabalarımız bu yöndedir. Ziyaretinizden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Trakya’nın en büyük OSB’si Velimeşe OSB’dir”

Ziyarette konuşan Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün ise; “Bizim yeni kurulan 8 OSB’mizle birlikte toplam 13 OSB’miz vardır. 2011 yılında Islah OSB’ye başladık. Şu anda; Velimeşe, Türkgücü, Ergene-1, Ergene-2, Çerkezköy, Yalıboy OSB vardır. Velimeşe OSB, Trakya bölgesindeki en büyük OSB’dir. İçerisinde 211 tane fabrika bulunuyor. Bu fabrikaların arıtma ihalesi yapıldı. Velimeşe OSB’den Marmara Denizi’ne 18 km’lik derin deşarj edeceğiz. Derin deşarjımız, -41 metrede gerçekleşecektir. Bu işlemler sırasında günlük bin 100 ton çamur çıkacak. Bu çamurları kurutma ve yakma üzerinde çalışıyoruz. Birbirini takip eden projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Kentler arasındaki işbirliği, sinerji yaratacaktır”

Odalar arasında kurulacak işbirlikleriyle kentlerin gelişmelerinin hızlanarak olumlu sonuçlar elde edileceğini belirten Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün; “Çorlu TSO olarak, yalnızca bölgemizde bulunan odalarımız ile değil tüm odalarımız ile işbirliği çerçevesinde çalışmalar yapmak arzusundayız. Çünkü karşılıklı deneyimlerin paylaşılmasının, fikir alışverişlerinin yapılmasının vizyonumuzu geliştirmede büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kentlerimiz arasındaki işbirliği ile oluşturulacak sinerji, gelişimimize büyük katkı sağlayacaktır. Bizleri burada ağırladığınız için Odamız adına sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleşen ziyaret; Gebze OSB’nin incelenmesi ve tanıtılması ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2051 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu