Başkan Akçay: “Gerçekleri Saptırmayın Sayın Yüceer…”
reklam
31 Ağustos 2014
Başkan Akçay: “Gerçekleri Saptırmayın Sayın Yüceer…”

Başkan Akçay: “Gerçekleri Saptırmayın Sayın Yüceer…”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in Meclis gündemine taşıdığı Tekirdağ Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Hizmet Binası’nın ihalesi ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı hizmet binasında konuşan İl Başkanı Akçay; “Sayın Yüceer, CHP’nin yapılacak kongresinde ve akabinde gelecek seçimlerde yerini sağlama alma çabalarını, mücadelesini saygıyla karşılıyorum CHP’nin içinde kaynayan kazanda, elbette mevcut koltuğu koruyup parti içinde söz sahibi olmak isteyecektir. Ancak 12 yıldır yaptığı siyasetle hizmetten başka bir amaç düşünmeyen AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’ndan başka argümanlar bulsun. Yaptığı açıklamalar, sadece gündem olmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Partimizin İl Başkanlığı’nın, şükürler olsun ki ne geçmişte, ne şimdi, ne de gelecekte verilmeyecek hesabı yoktur” dedi.

“Amaç, kendilerini ön plana çıkarmak”

Söz konusu bina inşaatının yapım işinin 2013 yılında ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu Maddesi’ne göre açık ihale usulü ile ihale edildiğini belirten Akçay; “Bina yapımı için ayrılan toplam ihale bedeli farkı, Sayın Yüceer’in de belirttiği gibi 787 bin 677 TL’dir. Bu fark, bina projesinde olmayan ve hemşehrilerimizin hizmet alırken daha kaliteli ve rahat bir ortamda hizmet alması için projeye dâhil edilmek istenen merkezi ısıtma-soğutma sisteminin bedelidir. Ancak bu bedel Bakanlık’tan çıkmamıştır ve bina ilk projesiyle ihale edilmiştir. Görüldüğü gibi Sayın Yüceer’in söylediğiyle farklı bir şey söylemiyoruz. Sonuçta işlemin hızlanması ve inşaatın bir an önce başlaması için İl Başkanı’nın Bakanlığa talepte bulunmasından daha doğal ne olabilir? Arkasında bir şey aramak, abesle iştigaldir. Sonuçta Bakanlık’tan istenilen tutar, temin edilememiştir. Bina, bu rakam olmadan ihale edilmiştir. Burada gerçekleri saptırmaktan ve gündem oluşurup kendilerini ön plana çıkarmaktan başka bir amaç yoktur” diye konuştu.

“CHP’lilere veya Yüceer’e soracak değiliz!”

İl Başkanlığı’ndan çekilen faksın da daha kaliteli hizmet üretimine destek için yapıldığını belirten Akçay; “Bizler, dün olduğu gibi bugün de şehrimizin hayrına ve hemşehrilerimizin faydasına olduğuna inandığımız her konuda ve işte taraf ve takipçisi oluruz. CHP’li için de bunu yaparız, MHP’li için de… Hemşehrilerimizin layık olduğu hizmeti alması için fax çekerken veya mail atarken, CHP’lilere veya Yüceer’e soracak değiliz! Biz, halkımıza hizmet üretmek için varız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Büyükşehir, beklenenin gerisinde kaldı”

Akçay; “Yüceer, önce Büyükşehir’e baksın! Kumbağ’da sular sarı akıyor, Tekirdağ il genelinde günlerce süren su kesintileri oluyor. Bir yağmur yağıyor, felakete dönüşüyor. Yüceer, bunlarla ilgilensin. Büyükşehir, beklenenin çok daha gerisinde kaldı. Milletin ve şehrin vekili olarak, kendine bunları dert etsin. Böylece hizmet etmek istiyorsa, daha somut adımlar atmış olur. İl Başkanı’ndan, Büyükşehir Belediye Başkanı’na rica faksı çekmesini isteyebilir! Bizim için hiçbir sorun yoktur” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2006 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu