Yeni Sanayi'nin Enerji Hatları, Yer Altına Alındı
reklam
22 Eylül 2014
Yeni Sanayi'nin Enerji Hatları, Yer Altına Alındı

Yeni Sanayi'nin Enerji Hatları, Yer Altına Alındı

Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. (TEAŞ) ekipleri tarafından Çorlu Yeni Sanayi Sitesi içerisinde gerçekleştirilen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Çalışmalar kapsamında, enerji hatlarının yer altına alınması ve güçlendirilmesi işlemleri yapılıyor.

Sanayi esnafının elektrik kesintisi ve arızalarından dolayı oluşan şikâyetlerini Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetimi’ne iletmesi ve yönetimin bu doğrultuda başlattığı girişimler neticesinde start alan çalışmalar, tüm hızıyla devam ediyor. 2 etap olarak planlanan çalışmaların ilk ayağında enerji nakil hatları tamamıyla yer altına alınırken, sanayi sitesi içerisine yerleştirilen yeni trafolar dikkat çekiyor.

Çalışmalar, esnafın takdirini topladı

1972 yılında kurulan Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi’nin geldiği noktada bölgenin en önemli ticaret ve istihdam merkezlerinden biri olmasından dolayı mevcut enerji hatları, talebi karşılayamaz duruma gelerek sık sık arızalarla karşı karşıya kalıyor ve bu elektrik arızaları iş kaybına yol açıyordu. Sanayi sitesi esnaf ve ortakları gerçekleştirilen enerji hatları yenileme çalışmalarından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederken; “İş yerlerimizde yeni teknoloji cihazlar ve makinelerle imalat, tamirat ve üretim yapıyoruz. Bu anlamda eskiden elektrik kesintileri ve arızaları ile çok sık karşılaşıyorduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

500’e yakın işletmenin elektrik ile sıkıntısı kalmayacak

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı, yapılan çalışmalar neticesinde 1’inci Etap’ta bulunan 500’e yakın işletmenin elektrik ile sıkıntısının kalmayacağına dikkat çekti. Enerji hatlarının yer altına alınmasından dolayı kazılan asfalt yüzeylerin, bu yıl içerisinde asfaltlama çalışması yapılan yerlerde olmadığına vurgu yapan Başkan Dobrucalı; “Geçtiğimiz yıllarda asfaltlanan yollarda, zaruri bir şekilde lokal çalışmalar yapılıyor. Bu anlamda enerji hatlarının yer altına alınması işlemi tamamlandıktan sonra TEAŞ tarafından asfaltlama çalışmaları gerçekleştirilecek” dedi. Ayrıca Başkan Dobrucalı, bu sene yapılan asfaltlama çalışmalarının planlamasını enerji hatlarının geçeceği yerleri dikkate alarak gerçekleştirdiklerini ifade etti.

2’nci Etap da nasibini alacak

2’nci Etap’ta bulunan bin kadar işletmeyi ilgilendiren çalışmaların TEAŞ tarafından yatırım planlarında bulunduğunu sözlerine ekleyen Dobrucalı; “1’inci Etap çalışmaları, kısa süre içerisinde tamamlanacak. Akabinde 2’nci Etap çalışmalarının başlamasını ve 2015 yılının ilk çeyreği itibariyle de enerji ile ilgili çalışmaların sonlanacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1972 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu