Çorlu'daki 42 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı
reklam
22 Eylül 2014
Çorlu'daki 42 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı

Çorlu'daki 42 Bin Öğrenci Için Ders Zili Çaldı

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle, Ergene Vadisi İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törende konuşan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, okulun bir eğitim yuvası ve insanın yetiştirildiği yer olduğunu söyledi.

Ergene Vadisi İlkokulu’nda düzenlenen törende kısa bir konuşma yapan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, okulların açılmasının kente hareket getirdiğini belirtti. Kaymakam Doğan; “Okulların kapalı olduğu dönemde ilçemizde bir sessizlik hâkimdi. Şimdi okulların açılması ile cıvıl cıvıl çocuk sesleri yankılanmaya başlandı. Bu da şehre bir hareket getirdi” dedi. Kaymakam Doğan, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci ve veliler ile eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplam 42 bin 66 öğrenci ders başı yaptı

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ise törende yaptığı konuşmada; “Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılına; 14 Anaokulu, 27 İlkokul, 25 Ortaokul, 19 Ortaöğretim Okulu (Lise), 1 İmam Hatip Ortaokulu, 8 Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, 72 resmi ve özel öğretim kurumları olmak üzere toplam 166 öğretim kurumumuzla, 94 resmi ve özel okullarımızda 12 Eylül 2014 tarihi itibariyle Anaokulu ve Anasınıflarımızda 2 bin 24, ilkokullarımızda 14 bin 115, ortaokullarımızda 13 bin 279, liselerimizde 12 bin 648 olmak üzere toplam 42 bin 66 öğrencimizle özel öğretim okullarımız hariç resmi devlet okullarımızda bin 878 öğretmenimizle de eğitim ve öğretime başlamış bulunuyoruz. Ancak ilçemizde, ülkemizin çeşitli yerlerinden göç alması nedeniyle sürekli olarak öğrenci artışı gözlenmektedir. Buna bağlı olarak da mevcudumuz sürekli değişmektedir” diye konuştu.

“Çağdaş toplum olmanın temeli eğitimdir”

Konuşmasına devam eden Mustafa Güçlü; “Eğitimin amacı, Türk milletinin bütün fertleri olarak; milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, ailesini, milletini seven, daima yüceltmeye çalışan, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumlulukları bilen, bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmektedir. Çağdaşlaşmanın ve modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu toplum olmanın yolu eğitimden geçmektedir. Gerçekten eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından birisidir” dedi.

“Eğitimde, ileri seviyeleri yakalamaya mecburuz”

Güçlü; “Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize, insanlığa yararlı olmak, okuma-yazma öğrenmekle başlar. Öğrenme; iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmayı ve bilgilenmemizi sağlar. Bir milletin okuryazar oranı ne kadar yüksek olursa, o millet o kadar kalkınır. Kalkınmanın, çağdaşlaşmanın ve modern bir toplum olmanın yolu ise eğitimden geçer. Sürekli değişen ve gelişen toplum yapısı içerisinde eğitimde ileri seviyeleri yakalamak mecburiyetindeyiz. Bu da ancak bilgi ile olur. Bilgi; yaşantımız boyunca kullanabileceğimiz, hayatımızı kolaylaştıracak en büyük unsurdur. Bu bakımdan öğrencilerimizi bilgiye talep, bilginin yollarını öğrenmek isteyen bireyler olarak yetiştirmek, teknolojik ve kültürel açıdan tüm imkânları sunmaya çalışmak, en büyük amacımızdır. Öğrencilerimizden, öğretmenlerinin ve ailelerinin yönlendirmeleri doğrultusunda derslerine çalışmaları, başarılı ve ülkesine yararlı birer birey olmaları en büyük temennimizdir” diye konuştu.

“Eğitim, sevgi ile başlar”

Konuşmasının bir bölümünde yönetici ve öğretmen arkadaşlarına da seslenen Mustafa Güçlü; “Eğitim, sevgi ile başlar. Öğretmenlik de sevgi mesleğidir. Sevginin anlayış ve paylaşmanın, öğrencilerin başarılarını arttıracak gelişmelerine yardımcı olacak, kişiliklerini olumlu yönde etkileyecek en önemli unsur olarak görüyorum ve de inanıyorum. Biz eğitimcilere düşen görev, değerlerine saygı duyan, sahip çıkan, çalışkan, disiplinli, düşünen araştıran, kendine güvenen ve idealleri olan nesiller yetiştirmek olmalıdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bu değerler doğrultusunda yetiştireceğinize ve bunu başaracağınıza inanıyorum” dedi.

“Bilgiye ulaşmanın yollarını öğretin!”

Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Güçlü; “Değerli veliler! Çocuklarınızı yetiştirmekte gösterdiğiniz fedakârlıktan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Siz velilerin aktif katılımlarının olduğu bir ortam, başarıyı mutlaka arttıracaktır. Bu nedenle çocuklarınızla daha yakından ilgilenmenizi, okul ve öğretmenlerle sürekli istişare halinde olmanızı, eğitim sürecinde bizzat yer almanızı, bu davranışınızın eğitim yönünden çok yararlı sonuçlar doğuracağını unutmamanızı hatırlatmak istiyorum. Çocuklarımızı hayata hazırlarken, onlara bilgi aktarmak yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmeniz, araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik mutlu insanlar yetiştirebilmek için gayret sarf etmeniz tabi arzumuzdur. Bir toplumun uygarlığı, okula gidebilen, insanların çokluğu ile ölçülür. Okuryazar oranı çok olan toplumların uygarlığı, elbette ki diğerlerinden farklı ve ileri olacaktır” diye konuştu.

“Yeni bir başlangıç noktasındayız”

Güçlü; “Sevgili öğrenciler! Uzun bir yaz tatilinin ardından okulunuza kavuşmuş olmanın sevincini yaşamaktasınız. Sizler yaz tatilindeyken okul idarecileriniz ve öğretmenleriniz, sizler için okulunuzu eğitim ve öğretime hazırladılar. Fiziki bakımdan sağlıklı ve güvenli bir ortam hazırlama gayretinde oldular. Kaliteli bir eğitim ortamı oluşturmak için ellerinden gelen gayreti sarf ettiler. Okulunuzu büyük bir gayretle eğitim ve öğretime sizler için hazırlayan idareci ve öğretmenlerinize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Şu an hep birlikte yeni bir başlangıç noktasındayız. İyi bir irade sergilememiz gerekiyor. İrade gücünün anahtarı, başarıya inanmak ve bu uğurda çalışmaktır. Unutmayın yarınlar çok çalışan, büyük düşünen, devamlı okuyanlarındır. Bu da çalışmak hem de çok çalışmakla mümkündür. Çalışmanın kölesi değilseniz bilginin efendisi olamazsınız. İdealleriniz büyük olsun. Çevrenize, ailenize, insanlara karşı saygı ve sevgide kusur etmeyin. Asla kimseyi hor görmeyin. Unutmayın ulaşılamayacak yer aşılamayacak sorun yoktur. Yeter ki başarıya inanın, asla yenilgiye kapılmayın” dedi.

“Okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır”

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin akıl ve zekâ olduğunu ifade eden Güçlü; “Fakat akıl, kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten, bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim ve öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. Eğitimin her kademesinde, etkinlik başlıca hedefimizdir. Elimizden geldiği kadar eğitimde kaliteyi arttırıcı önlemler almaya çalışıyoruz. Sizleri ezberleyen değil, bilgiyi talep eden, bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmek isteyen bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bunun için yeni uygulamalara gidiliyor, eğitimde teknoloji kullanımı yaygınlaştırılıyor, bilgiye erişim kanallarını arttırıyoruz. Bu öğretim yılında da sizlerden düzenli ve sistemli olarak çalışmanızı, bunun yanında sosyal ve kültürel etkinliklere katılmanızı, kendinizi geliştirecek uğraşlar edinmenizi istiyoruz. Sizlerin yarınki mutlu, kalkınmış ve güçlü Türkiye’nin evlatları olacağınıza inanıyoruz. Sizlerin Atatürk İlke ve İnkılâpları’na bağlı, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, bilimsel düşünceye inanan, herkese karşı saygı, sevgi ve müsamaha gösteren, medeni birer insan olarak yetiştirilmeniz için büyük gayret gösteriyoruz. Bu, bizim en büyük amacımızdır. Çünkü sizler gelecekte bu ülkenin sahibi ve yöneticileri olacaksınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulun 4’üncü sınıf öğrencileri okula yeni başlayan 1’inci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü de, kısa bir süre sonra Çorlu’daki görevinden ayrılarak Avcılar Kaymakamlığı görevine başlayacak olan Kaymakam Hulusi Doğan’a çiçek takdim etti. Tören, okulun 2’nci sınıf öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Editör : Tuğberk Erdem
2378 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu