Meralar İçin Lüleburgaz'a!
reklam
30 Ekim 2014
Meralar İçin Lüleburgaz'a!

Meralar İçin Lüleburgaz'a!

Son yıllarda; hem ticari hem de idari yönden, MERALAR KÖYLÜNÜN ELİNDEN ALINMAYA BAŞLADI! Bu girişimler; normal statüdeki illerde Valilikler’in; büyükşehir statüsündeki illerde Büyükşehir Belediye Başkanlıkları’nın tasarrufunda yapılıyor.

Meraların başka işlerde kullanılması, kiralanması gibi uygulamalar ile asıl amacından uzaklaştırılarak YOK EDİLMESİ -organize bir şekilde- yürütülen faaliyetler.

Meralar; tarımın, besin zincirinin bir parçasıdır! Bazı siyasetçilerin katkı maddeleri ve hormonlarla şişirilmiş gıdalar ile beslenmekten çürümüş beyinleri şöyle çalışabiliyor:

“Kendi keyiflerine göre canına okuyamadıkları her şey gibi; BOŞ DURAN olarak düşündükleri meraları DEĞERLENDİRMEK diyerek, ‘akıllarınca’; satmayı, yapılaşma alanı, hizmet alanı gibi kullanmayı... Kısacası talan ve yok etme üzerine kurulu sistemlerinde RANT olarak” görmek!

Ama böylesine iğrenç yollara yeltenseler bile sonuçta, sözünü ettiğimiz, siyasetçi görüntüsündeki ‘şeyler’ bile; insan! Yani; 10, 20, 50 yıl sonra taş yemeyeceklerine göre; meralara siyasetçilerin ve çocuklarının da ihtiyacı var!

O yüzden; o meraların, dolayısıyla tarımın, hayvancılığın canına okumadan önce iki defa düşünmeleri gerekir!

1 Kasım’da Lüleburgaz’a

Meralar konusuna dikkat çekmek için, siyasi partiler, odalar, çiftçi örgütleri, konuya duyarlı sivil toplum kuruluşları el ele vererek 1 Kasım Cumartesi günü Lüleburgaz’da tepkilerini dile getirecek!

Meraların sahipleri, yapılmakta olan gasp, el koyma, işgal operasyonuna dur demek için demokratik haklarını kullanacak. Bu etkinliği duyurmak için sosyal medyada bir resim paylaştım. Resimde ufukta çöplerle kuşatılmış bir meranın ortasında koyunlarını otlatan çobanın resmi var.

Resmin üzerine şu sloganları yazdım:

“Meralar; tarımın, hayvancılığın vazgeçilmez parçasıdır! Meralar köylünündür, çiftçinindir! Satılamaz, yakılamaz, yok eden yok olur!”

O resmi 23 Nisan 2014 günü Sakızköy Merası’nda çektim.

Lüleburgaz İlçesi’ne bağlı Sakızköy’ün merasında gezerken, arka planda görünen çöplerin çok daha fazlasının olduğunu İÇİNE GÖMÜLEREK anladım. Endüstriyel atıklar meraya GÖMÜLMÜŞ ve yanıyordu... Haftalarca enfeksiyon riski ile yoğun bakımda kaldım. Suçlular hala aramızda dolaşıyor. Hiç bir şey olmamış gibi çok sayıda merada benzeri HAİN PLANLAR uygulanıyor ve RANTÇILAR sadece yağma ve talanı geçekleştirenler ile değil; susarak, göz yumarak, yol vererek, hatta bu yağmacıları içlerinde barındırarak destek oluyorlar! Bu dava çocuklarınızın, yakınlarınızın geleceğinizin ve sizin davanızdır. Ha, üç tane yağmacıya pabuç bırakacak değiliz ya! Bu iş, KAN DAVASINA DÖNECEKSE ona da varım!

Trakya'da meralara, tarım arazilerine, dere boylarına, su havzalarına dökülmüş atıkların üzerinde tarım yapanlar, hayvan otlatanlar var! O tarlalarda yetişen ürünleri, hayvanların etini, sütünü, yumurtasını çocuklarına yedirenler de bilsin ki; KANSERLİ ÇOCUKLARI için bu YAĞMACILARIN BOĞAZINA YAPIŞMAMIZ gerekiyor!

Meralar; tarımın, hayvancılığın vazgeçilmez parçasıdır! Meralar köylünündür, çiftçinindir! Satılamaz, yakılamaz, YOK EDEN, YOK OLUR! 1 Kasım 2014 Cumartesi “Meralar için Lüleburgaz’da” bunun için YAĞMACILARA “DUR” DİYECEĞİZ...

Desteğe ihtiyacımız var!

Bu yazıyı 19 Ekim Pazar akşamı yazdığım için 20 Ekim’de yapılacak hazırlık toplantısında yapılacak plan ne getirir bilemiyorum. Yani; 1 Kasım’da nerede, saat kaçta, neler olacağı ile ilgili bilgi veremiyorum. Ama tarımın, hayvancılığın, köylünün, çiftçinin ve halkın can derdinde olduğu bir ortamda DESTEĞE ihtiyacımız var. Güncel bilgileri ve detayları gazetenin internet sitesinden ve sosyal medyadan öğrenebilirsiniz.

Bu desteği -geleceğiniz için, çocuklarınız için, kendiniz için- verin! Yahut...

Hep sevgi ile kalın…

Editör : Tuğberk Erdem
1975 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu