Çorlu, 36 Milyon 981 Bin 500 Tl'ye Temizlenecek
reklam
30 Ekim 2014
Çorlu, 36 Milyon 981 Bin 500 Tl'ye Temizlenecek

Çorlu, 36 Milyon 981 Bin 500 Tl'ye Temizlenecek

Çorlu sınırları dâhilindeki 26 mahallenin her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının evsel atıklarının toplanmasını ve cadde ile sokakların temizlenmesini kapsayan ihale süreci tamamlandı. Buna göre Çorlu, 36 milyon 981 bin 500 TL’ye temizlenecek.

Söz konusu ihale bin 96 gün süreyle Çorlu’nun mahallelerinde toplanan çöplerin, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan çöp toplama alanına nakledilmesinin yanı sıra cadde ile sokakların el ve vakumlu süpürge makineleri ile süpürülmesini, konteynırların özel bir araçla yıkanarak dezenfekte edilmesini, konteynırların çevresinin temizlenmesini, yollarda bulunan eski ev eşyaları ile ağaç dallarının toplanmasını ve pazaryerlerinin temizlenmesini kapsıyor. Yaklaşık maliyeti 44 milyon 161 bin 312,36 TL olan ihale, Kamu İhale Kurumu tarafından alınan karara ve yapılan değerlendirmeye istinaden, 36 milyon 981 bin 500 TL’lik teklif veren Ortem Temizlik firmasına verildi.

Yüklenici firmanın hizmetlere başlamasının ardından Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci ve Temizlik İşleri Müdürü Cahit Kurt, temizlik hizmetlerinde kullanılacak iş makinelerinin bulunduğu şantiye alanında incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı Demirci, temizlik işleri faaliyetlerinin Çorlu şehir merkezinde olduğu kadar yeni mahallelerde de etkin ve verimli bir şekilde verileceğini belirtti.

Düzenlenen ihale sonunda Çorlu’da görev yapacak olan personel ile çöp toplama hizmetinde kullanılacak olan araçlara ilişkin bilgilere de yer verildi. Buna göre; 1 çevre mühendisi, 4 kontrolör, 35 E sınıfı ehliyetli şoför, 4 operatör, 60 atık toplama işçisi, 83 mevkici ve 3 büro elemanı görev yapacak. Ayrıca çöp toplama işlerinde; 2 adet büyük sıkıştırmalı çöp kamyonu, kayık kazan tertibatlı,13+1,5 metreküp kapasiteli ve otomatik yüklemeli 6 adet büyük sıkıştırmalı çöp kamyonu 13+1,5 metreküp kapasiteli ve otomatik yüklemeli 4 adet küçük sıkıştırmalı çöp kamyonu, 7+1 metreküp kapasiteli ve otomatik yüklemeli 1 adet konteynır yıkama makinesi, 1 adet damperli çöp toplama aracı, 3 metreküp kapasiteli 1 adet büyük süpürge makinesi, 4 metreküp çöp toplama hazneli 2 adet orta süpürge makinesi, 1 metreküp paslanmaz çelik hazneli 1 adet küçük süpürge makinesi, 0,1 metreküp çöp toplama hazneli ve 5 ton kapasiteli 2 adet damperli kamyon, 2 adet pick-up kontrol aracı ile damperli, elektrikli kasalı ve 1,5 metreküp kapasiteli 1 adet çöp toplama aracı kullanılacak.

Editör : Tuğberk Erdem
1974 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu