Gazeteciler Kupası'nın Şampiyonu, Çorlu Spor 1947 Oldu
reklam
30 Ekim 2014
Gazeteciler Kupası'nın Şampiyonu, Çorlu Spor 1947 Oldu

Gazeteciler Kupası'nın Şampiyonu, Çorlu Spor 1947 Oldu

Çorlu Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından organize edilen ve Çorlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Gazeteciler Kupası, sona erdi. 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde yapılan turnuvanın şampiyonu ise Çorlu Spor 1947 oldu.

ÇGD tarafından organize edilen ve Çorlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 2’ncisi gerçekleştirilen Gazeteciler Kupası, sona erdi. 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’nda oynanan kazananı, final maçında Çorlu Gençlerbirliği Spor takımını 4-0 gibi farklı bir skorla yenen Çorlu Spor 1947 oldu. Turnuvanın üçüncülüğünü ise, Çorlu Kültür Sultanköy Spor takımını 3-1’lik skorla mağlup eden Kapaklı Site Spor aldı.

Protokolden üst düzey katılım

ÇGD tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Gazeteciler Kupası; siyaset, spor, iş dünyası ve resmi kurum temsilcilerini bir araya getirdi. Kamuoyunun dikkatini amatör spor kulüplerine çekmek, ligde mücadele verecek olan takımların son durumlarını görmelerine olanak sağlamak ve spor kulüpleri ile sporcular arasındaki dostluğu pekiştirmek maksadıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen 4’lü turnuvaya, sporseverlerin yanı sıra protokol de yoğun katılım gösterdi. Çorlu Spor 1947 ile Çorlu Gençlerbirliği Spor takımlarının karşılaştığı final maçını; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyük bir ilgi ile izledi.

Spor kulüplerinden ÇGD’ye teşekkür

Turnuvaya katılan spor kulüplerinin temsilcileri ÇGD’ye teşekkürlerini iletirken Tekirdağ Süper Amatör Lig’in başlamasına kısa bir süre kala düzenlenen turnuvanın önemine dikkat çektiler. Taraftarların yoğun katılımını memnuniyetle karşılayan spor kulüplerinin temsilcileri; “Çorlu’da, gerek birlik ve beraberlik anlamında gerekse Çorlu halkının son yıllarda futbola olan ilgisini tetiklemek için yapılan bu organizasyonu, takdirle karşıladık” diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Sloganımız: “Biz büyük bir aileyiz!”

Turnuvaya katılan takımların temsilcilerine teşekkür eden ÇGD Başkanı Levent Silistre; “Çorlu Gazeteciler Derneği olarak geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bu turnuvanın, sporda kardeşliği ve fair-play ruhunu ortaya çıkaracağına olan inancımız tam. Dernek olarak benimsediğimiz “Biz büyük bir aileyiz!” sloganımızı, spor camiasına da yansıtmak istiyoruz. Gazeteciler Kupası organizasyonunun bu anlamda birleştirici bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Bizi bu güzel organizasyonumuzda yalnız bırakmayan protokol üyelerimize ve tribünleri dolduran sporseverlere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl, bu organizasyonu daha da ilerilere götüreceğimize inanıyoruz. Şahsım, Yönetim Kurulu’nda görev alan arkadaşlarım ve üyelerimiz adına herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaymakam Kılıç’tan ÇGD’ye övgü

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Gazeteciler Kupası’nı takdirle karşıladığını ifade eden Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ise; “Gazeteci arkadaşlarımız, kamuoyunu bilgilendirme ve haber alma anlamındaki başarılarını bu organizasyonla taçlandırmayı bilmişler. Çorlu adına bu güzelliği yaşatan dernek yönetimi ve üyelerinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kupayı, Çorlu Spor 1947 kaldırdı

Çorlu Spor 1947 takımının Çorlu Gençlerbirliği Spor’u 4-0 yendiği final maçının ardından, kupa töreni düzenlendi. Gazeteciler Kupası’nda 4’üncü olan Çorlu Kültür Sultanköy Spor takımının kupasını Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 3’üncü olan Kapaklı temsilcisi Site Spor’un kupasını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, turnuvanın 2’ncisi olan Çorlu Gençlerbirliği Spor’un kupasını CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak takdim etti. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise turnuvanın fair-play ödülünü, Çorlu Kültür Sultanköy Spor takımının kaptanı Özer Zambak’a verdi. Gazeteciler Kupası’nı kazanan Çorlu Spor 1947 takımının plaketi ve şampiyonluk kupasını ise Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak birlikte takdim ettiler. 2’nci Gazeteciler Kupası şampiyonu Çorlu Spor 1947; yönetim, futbolcu ve teknik heyeti kupayı kazanmanın mutluluğunu doyasıya yaşarken şampiyonluk kupası ile poz vermeyi de ihmal etmediler. Ayrıca düzenlenen turnuvada düdük çalan hakemler; Ayhan Aydın, Aytaç Uygur ve Gökhan Yaşar ile saha görevlileri; Onur Kısacık, Alekber Berker ve Emre Yavuz’a plaketleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından takdim edildi.

Başkan Baysan’a plaket

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a, hem Çorlu’daki spora hem de Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası’na katkılarından ötürü plaketini ise Çorlu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Silistre verdi.

ÇGD’den, sponsor firmalara teşekkür

Çorlu Gazeteciler Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2’nci Gazeteciler Kupası’nın gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür eden ÇGD Başkanı Silistre; “Uçar Turizm Selçuk Uçar, Şena Yapı Yalçın Şener, Özaslan Asansör Muzaffer Aslan, Gümüş İnşaat Yusuf Gümüş, Çorlu Beton Kumyol A.Ş. Sinan Kumyol, Sefer Karataş, Zeki Uzun, Ömer Tüfekçi, Danış Grup Ersin Danış, Ballıoğlu İnşaat Pro Car Nevzat Ballı, Kervancı İnşaat Murat Kervancı, Prodigi Metin Babacan, Cem Matbaacılık Selahattin Er ve Avrupa Baskı Merkezi Murat Bilgin’e; derneğimize, gazeteciler kupasının düzenlenmesine ve Çorlu’daki spora vermiş oldukları katkılarından ötürü teşekkür ederiz” ifadelerine yer verirken sponsor firma ve kişilerden ödül törenine katılanların ödülleri CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak tarafından verildi.

Kapaklı Site Spor üçüncü oldu

İlk gün maçlarında kaybeden takımlar Kapaklı Site Spor ile Çorlu Kültür Sultanköy Spor’un üçüncülük maçında karşı karşıya geldiği Gazeteciler Kupası’nda, karşılaşmanın ilk yarısı Kapaklı Site Spor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda etkili oyununu devam ettiren Kapaklı ekibi Site Spor 3-0 öne geçti. Çorlu Kültür Sultanköy Spor’un tek sayısı skoru değiştirmesine karşın turnuvanın üçüncüsünü değiştirmeye yetmedi. Çorlu Kültür Sultanköy Spor karşısında 3-1 galip gelen Kapaklı Site Spor, turnuvanın üçüncüsü oldu.

Fair-Play Ödülü Özer’in

Karşılaşmanın ilk yarısında yaşanan ve fair-play dersi olarak kayıtlara geçen olayda; Çorlu Kültür Sultanköy Spor atağında takımının santraforu, kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bu pozisyonda, rakibinin ayaklarının dibine uzanan Kapaklı Site Spor kalecisi Mert topun sahibi oldu. Ancak maçın hakemi Aytaç Uygur düdüğünü çalarak penaltı noktasını işaret etti. Penaltı düdüğünün ardından yaşanan tartışmalara son noktayı koyan ise Çorlu Kültür Sultanköy Spor takımının kaptanı Özer Zambak oldu. Penaltı atışı için topun başına geçen Özer penaltı olmasına karşın hakemin hatalı karar vererek beyaz noktayı işaret ettiği pozisyonda topu auta göndererek, hem turnuvanın ruhuna uygun hareket etmiş hem de genç futbolculara fair-play dersi vermiş oldu.

Final maçında Çorlu Derbisi yaşandı

Çorlu Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Gazeteciler Kupası’nda ilk gün maçlarında Kapaklı Site Spor’u 1-0 yenen Çorlu Gençlerbirliği Spor ile Çorlu Kültür Sultanköy Spor’u 1-0 yenen Çorlu Spor 1947 takımları karşı karşıya geldi. Mehmet Ramoğlu’nun penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Çorlu Spor 1947, karşılaşmanın 2’nci yarısında kazanılan köşe vuruşunda arka direkte topu boş kaleye gönderen Ömer Faruk’un golüyle farkı 2’ye çıkardı. Tansu’nun üst üste attığı 2 golle karşılaşmada 4-0’lık üstünlüğü yakalayan Çorlu Spor 1947 takımında Tansu attığı 2 golle öne çıkarken, takımda dikkat çeken diğer isimler Brezilyalı Diego, Fildişi Sahilli stoper Bazili, takımın diğer savunmacısı Özgür Eraslan ve maçın ikinci yarısında kaleyi koruyan ve birbirinden başarılı kurtarışlara imza atarak kalesini gole kapatan Ozan Çelik oldu.

Taraftarlardan, final maçına yoğun ilgi

ÇGD tarafından düzenlenen 2’nci Gazeteciler Kupası’nın final maçına, taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu’nda Çorlu Spor 1947 ve Çorlu Gençlerbirliği Spor takımları arasında oynanan final maçını yüzlerce taraftar seyretti. Hem Çorlu Spor 1947, hem de Çorlu Gençlerbirliği Spor taraftarları final maçına yoğun ilgi göstererek tribünleri doldurdular.

Editör : Tuğberk Erdem
1966 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu