Küllerinden Doğan Efsane, Yeşil Sahaya Indi
reklam
30 Ekim 2014
Küllerinden Doğan Efsane, Yeşil Sahaya Indi

Küllerinden Doğan Efsane, Yeşil Sahaya Indi

Çorlu Spor 1947, General Basri Saran Stadı’nda düzenlenen sezon açılış töreni ile sahaya indi. Törene gösterilen ilgi yoğun olurken, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın karşılıklı atışmaları güne damgasını vurdu.

Küllerinden doğan efsane Çorlu Spor 1947, düzenlediği açılış töreni ile yeşil sahaya indi. General Basri Saran Stadyumu’nda düzenlenen törene; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, spor kulüplerinin yöneticileri ve taraftarlar katıldı. Çorlu Spor ile Çorlu Sanayi Spor’un birleşerek Çorlu Spor 1947 ismini almasında büyük katkısı olan Çorlu Yeni Sanayi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Dobrucalı’ya, Kulüp Başkanı Serkan Erçilli ve Milletvekili Özlem Yemişçi’nin özel bir teşekkür mesajı vermesi büyük alkış aldı. Güne damgasını vuran ise, Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ile Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın karşılıklı atışmaları oldu.

Birçok kişinin emeği var

Törenin açılış konuşmasını, Çorlu Spor 1947 Kulüp Başkanı Serkan Erçili yaptı. Çorlu Spor ile Çorlu Sanayi Spor takımlarının uzun uğraş ve çabalar sonucunda tek çatı altında birleşmesi ile oluşan Çorlu Spor 1947’nin tek yürek olarak eski günlerine tekrar döneceğini belirten Başkan Erçili, bu birleşme kararının alınmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Erçili; “Bu tarihi kararın alınmasında göstermiş olduğu çabalarından ötürü her iki kulübümüzün değerli yöneticilerine, desteklerini hiç esirgemeyen; Tekirdağ Valimize, Çorlu Kaymakamı’mıza, milletvekillerimize, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza, Çorlu Belediye Başkanı’mıza, sağlık sponsorumuza, oda başkanlarımıza, sanayici ve işadamlarımıza, vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yemişçi ve Dobrucalı’ya özel teşekkür!

Erçili konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buradan herkese teşekkür ettikten sonra bugün Çorlu Spor’un baş mimarları olan 2 kişiye özel teşekkürlerimi bir borç bilirim. Çok değerli ablam ve çok değerli ağabeyim, Tekirdağ Milletvekili’miz Özlem Yemişçi ve Çorlu Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı’mız Zeki Dobrucalı’ya, buradan Çorlu adına teşekkür ediyorum. Çorlu Spor’a kuruluş tarihini hatırlattıkları için, Çorlu’nun unutulmuş bu değerini geri kazandırdıkları için, Çorlu’nun kanayan yarası olan bu ayıbı kapattıkları için, Çorlu’ya Çorlu Spor’u geri verdikleri için, tüm Çorlu halkı ve yönetimim adına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

“Profesyonel liglere geri döneceğiz”

Erçili; “Çorlu Spor’umuzun birçok başarıya imza attığı yer olarak bilinen General Basri Saran Şehir Stadyumu, yıllara yorgun düşmüştü. Çok ciddi bakıma ve yenilenmeye ihtiyacı vardı. Allah, devletimize zeval vermesin. Devletimizin katkıları, valimizin ve milletvekilimizin destekleri ile stadyumumuz günümüz standartlarına uygun hale getirildi. Çorlulular olarak, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çorlu Spor 1947 Kulübü’nün, siz büyüklerimizin destekleriyle ve başarıya aç centilmen Çorlu Spor severlerin takımlarına sahip çıkmasıyla, çok çalışarak tekrar profesyonel liglere en kısa sürede geri döneceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Kendi altyapımızda gençlerimiz için diğer spor dallarını da faaliyete geçirerek, Çorlu Spor’umuzun geleceğini garanti altına alacağız. Bölgenin genç ve yetenekli sporcularına kapılarımızı sonuna kadar açarak Türk Futbolu’na kazandırıp, bu anlamda Trakya’da lokomotif kulüp olma özelliğimizi geri kazanacağız. 2014-2015 Futbol Sezonu’nda, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ndeki tüm takımlara başarılar diliyor ve yeni sezonun, kulübümüz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Baysan’dan çarpıcı konuşma!

Düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise; “Basketbol, voleybol gibi amatör spor dallarında, Çorlulu sporcularımız birçok birincilikler elde ettiler. Bunu, bugüne kadar vermiş olduğumuz ödüllerden biliyoruz. Çorlu’dan Avrupa Şampiyonları çıktı. Çorlu’dan 2 tane kızımız, güreş milli takımına seçildi. Bugün Çorlu Belediyesi’nin basketbol takımı, Konya deplasmanında Konya Spor ile maç yapıyor. Hedefimiz, onu da ilerletmek. Ama bu futbol, biliyorsunuz… Öyle nankör bir olay ki sadece iki kişiyle, üç kişiyle olmuyor. Herkes yapabileceğinin en iyisini yapacak! Birisi gelecek bağıracak, birisi gelecek 1 lira katkıda bulunacak. Bu olay sadece buradaki yöneticileri, buradaki taraftarları da ilgilendirmiyor. Çorlu’nun esnafı da sanayicisi de Çorlu Spor’a sahip çıkmak zorundadır. Basit bir örnek vereyim. 10 gün evvel yapmış olduğumuz 3 günlük küçük bir turnuvaya, 4 tane takım geldi. Çorlu’da konakladılar, Çorlu’daki otellerde yattılar kalktılar, Çorlu’daki lokantalarda yemek yediler, Çorlu’daki esnafla alışveriş yaptılar, para kazandırdılar. Çorlu Spor’un sadece 1’inci Lig’de, 2’nci Lig’de, 3’üncü Lig’de top oynaması önemli değil! Çorlu’ya getireceği ekonomik gücü de hesaplamak lazım. O yüzden Çorlu’daki esnafın da sanayicinin de buradaki yöneticilere ve Çorlu Spor’a destek vermeleri gerekmektedir. Ünal Baysan’ın, Çorlu Spor’a ne kadar destek verdiğini biliyorsunuz. Yine destek vereceğiz. Başarılı olunduğu sürece, mutlaka benim de payım olacaktır. Esnafımızdan, sanayicimizden de destek istiyorum. Hep beraber şanlı Çorlu Spor’u ortaya çıkarmak istiyorsak, sadece elimizi değil vücudumuzu taşın altına sokmalıyız. Birleştirmek için emek verenlerden alın teri dökenlere, valisinden kaymakamına, milletvekilinden yerel idarecilere, futbolcularından taraftarlarına kadar herkesin destek vereceğine olan inancımı yeniliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

“Bugün hesap günümüz değil!”

Açılış töreninde siyasetçi ya da milletvekili olarak bulunmadığına vurgu yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise; “Bugün burada, Çorlu’nun yetiştirdiği bir evlat olarak bulunuyorum. Çorlu’yu hep anlatıyoruz, diyoruz ki; nüfusu ile büyük, sanayisi var, osu var, busu var, Trakya’nın en büyük ilçesi... Dönüp baktığımızda, zamanında 2’nci Lig’e kadar yükselmiş Çorlu Spor Kulübü bugüne kadar neredeydi? Futboldan bahsederken, Çorlu Spor’un adını heyecanla söyleyemez hale geldik. Bunun hesabını birileri vermeli. Ama bugün hesap günümüz değil! Çorlu olarak birlikte seviniyor, birlikte üzülüyoruz. Bugün, birlikte bu gururu yaşıyoruz. Çorlu Spor bugünden itibaren, Çorlu’nun ve Trakyalı gençlerin teminatı olacak. Yaşadığımız sıkıntılar, sizler için… Yıllardır vesayet altında olan Çorlu’nun gerçek değerine kavuşması için tek yumruk olarak hareket edeceğiz. Çorlu Spor’un tekrardan sahalara döneceğine inananlar, gözyaşlarıyla ve duygu seliyle kulübümüze destek vermek için geliyorlar. Belediye Başkanımız, esnafımızın ve sanayicimizin sahip çıkması ifade etti. Oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız Çorlu Spor’a sahip çıkmalı. Çorlu Belediyemiz, Çorlu Spor’a sahip çıkacaktır. Başkanımızın konuşmasından, bu sözü aldık. Artık dedikodu yok, icraat var! İnanç görmediğine inanmaktır, bunun mükâfatı inandığını görmektir. Biz Çorlu Spor 1947’ye güveniyoruz. Efsane geri döndü” diyerek sözlerini tamamladı.

“Hedefimiz, 2’nci Lig olsun!”

Yemişçi’nin ardından konuşma gerçekleştiren Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, tayin olmadan önce Çorlu’yu araştırdığını ve ilk baktığı şeyin Çorlu Spor’un nerelerde olduğu yönünde olduğunu söyledi. Çorlu Spor’un; 2’nci Lig’den 3’üncü Lig’e, daha sonra da buralara kadar düştüğünü üzülerek gözlemlediğini belirten Kaymakam Kılıç; “Nüfusuyla ve sanayisiyle büyüklüğünü düşündükten sonra Çorlu Spor’un buralarda olmaması gerektiğini düşünüyorum. Amatör olarak futbol ve voleybol oynadım. Sporun, kardeşlik ve sevgi olduğunu biliyorum. Çorlu’yu küçük bir Türkiye gibi görüyorum. Kulüpler birleşmiş ve beraber Çorlu Spor’u oluşturmuşlar. Çorlulu olma bilincini oluşturma adına 81 ilden gelip de burada yaşayan insanlarımızın burada Çorlu diye bağırmaları, hemşericilik bilincini oluşturma adına çok önemli bir girişim. Küçüğünden büyüğüne herkes destek vermeli. Formalarımızı giyip, maçlara beraber gideceğiz. 5 yıl içerisinde hedefimiz, 2’nci Lig olsun diyorum. Bir ilçenin, lider bir kulübü olması gerekiyor. Diğer kulüplerimize de alt yapıdan genç yetiştirmek anlamında hedefimiz var” dedi.

Albayrak, gecikmeli katıldı

Yoğun programı dolayısı ile sezon açılış programına gecikmeli de olsa katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise konuşmasında, Tekirdağ içerisindeki tüm spor kulüplerine olduğu gibi Çorlu Spor 1947’ye de gereken desteği vereceklerini ifade etti. Çorlu adına yapılan ve iki kulübün birleşmesiyle oluşan Çorlu Spor 1947’nin başarılarla dolu bir sezon geçirmesi dilediğini ifade etti.

Protokol konuşmalarının ardından yönetim ve futbolcuların ismi tek tek okunarak alkışlar eşliğinde sahaya çağrıldı. Çorlu Spor ve Çorlu Sanayi Spor’da görev yapmış eski başkanlara plaket takdim edildi. Açılış, dualar eşliğinde gerçekleştirilen kurban kesimi ile son buldu. Çorlu Spor adına bestelenen ve stadyumda defalarca çalınan Çorlu Spor şarkısı, katılımcılar tarafından ilgi ile dinlendi.

Editör : Tuğberk Erdem
2060 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu