Hayatının Direksiyonunda Kim Var?
reklam
30 Ekim 2014
Hayatının Direksiyonunda Kim Var?

Hayatının Direksiyonunda Kim Var?

Bugün bir kitapta okuduğum bu soru, bütün gün kafamın içinde yankılandı durdu. Evet, siz de bu soruyu kendi kendinize sorun lütfen! Hayatınızın direksiyonunda kim var?

Hayatınızı, gerçekten siz mi yönlendiriyorsunuz? Hayat yolunda önünüze çıkan sonsuz seçeneklerin farkında mısınız? Yoksa zihninizde; geleneklerden, öğretilerden ve öğrenilmiş daha birçok şeyden oluşturduğunuz bir kafesle mi yaşıyorsunuz? İnsanlar, hayatlarında önemli kavşaklara geldiklerinde bazen bir karar vermek yerine kavşağın ortasında durup ya seçim yapmaları gereken zamanın geçmesini beklerler ya da başkalarının onlar adına karar vermesini isterler. Sonra da tüm suçu kadere yükleyip, kurban rolüne bürünürler. Oysa hayat, sadece bize öğretilenlerden mi oluşur? İbn-i Haldun’un ünlü sözündeki gibi “coğrafya kaderimiz” midir? Bugün biz; başka topraklarda doğmuş, başka dinlere mensup, başka sosyal çevreler içinde olsaydık yine aynı biz olur muyduk? Hayata, ilişkilere ve arkadaşlıklara bakışımız ne kadar farklı olurdu elbette!

İnsanların hayatında, kaderi anlar vardır. Bu anlar öyle eşsizdir ki bir daha asla tekrarlanmaz. En kritik anlarda, korkmadan ve cesurca doğru adımları atabilenlerin yolu zaferlerle taçlanır. Mesela; sarı saçlı dev, o gün Bandırma Vapuru’na binmeseydi, “İlk hedefiniz Akdeniz’dir” demeseydi, ne olurdu bu topraklarda yaşayanların hâli? Bugün, birilerinin köklerinden tutup sallamaya çalıştığı Cumhuriyet’imizin 91’inci kuruluş yılını kutluyoruz! En doğru zamanda ve en doğru kararları alarak cumhuriyete giden yolu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk ve bu memlekete emeği geçmiş herkesin aziz hatırası önünde saygıyla eğilirken,

“Ya o mavi gözlü dev olmasaydı, bu topraklarda neler olurdu?” diye bir kez daha düşünmenizi istiyorum…

Elif’in Notlarından:

*20’nci yüzyıl sanatının ünlü ismi Joan Miró’nun “Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” isimli sergisi, Sakıp Sabancı Müzesi’nde açıldı. 125 parça eserden oluşan sergide, sanatçının ilk kez batı ülkeleri dışına çıkan; seramik, şiir kitapları, halı, dokuma ve heykelleri de sanatseverlerle buluşuyor. Ayrıca ünlü E.T. karakterine de ilham verdiği söylenen bronz heykel de bu sergi kapsamında İstanbul’a getirildi. Keyifli bir hafta sonu için Boğaz kenarında yapılacak olan bir kahvaltının ardından, bu eşsiz sergiyi ziyaret etmenizi öneririm. Sergi 1 Şubat 2015 tarihine kadar açık alacak.

*Dünyanın tüm müzik otoritelerince yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen André Rieu, dünyanın en ünlü orkestralarından Johann Strauss Orkestrası ile birlikte yeniden Türkiye’ye geliyor. Sanatçının önceki konserini kaçıranlar, bu kez biletlerinizi tükenmeden alın! Konserler, 27 ve 29 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleşecek.

 

“Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok, geçmiş zaman ve kaybedilen fırsat hiçbir zaman geri gelmez”

 

Cumhuriyet’imizin 91’inci kuruluş yılı kutlu olsun, yaşasın Cumhuriyet!

Editör : Tuğberk Erdem
1872 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu