Cumhuriyet Tarihinin En Genç Milletvekili Çorlu'ya Geldi
reklam
30 Ekim 2014
Cumhuriyet Tarihinin En Genç Milletvekili Çorlu'ya Geldi

Cumhuriyet Tarihinin En Genç Milletvekili Çorlu'ya Geldi

Cumhuriyet tarihinin seçilmiş en genç milletvekili olan AK Parti İstanbul Milletvekili M. Bilal Macid, partisinin Çorlu Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Siyaset Arenası’nda Gençlerin Rolü ve Önemi” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Muhammed Bilal Macid, partisinin Çorlu Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa katılmak üzere Çorlu’ya geldi. “Siyaset Arenası’nda Gençlerin Rolü ve Önemi” konulu konferansta; AK Parti Çorlu İlçe Başkanı İsmet Albayrak, AK Parti Ergene İlçe Başkanı İbrahim Özcan, İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Av. Cem Karaca ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

“Bizden başkasının düzenlemesi düşünülemezdi”

Konferansın açılış konuşmasını, AK Parti Çorlu Gençlik Kolları Başkanı Av. Cem Karaca yaptı. Karaca, yaptığı konuşmada; “AK Parti Çorlu Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Siyasette Gençlerin Yeri ve Önemi” adlı konferansımıza, hepiniz hoş geldiniz! Bu konferansı, AK Parti Gençlik Kolları’ndan başka herhangi bir gençlik kollarının düzenlemesi düşünülemezdi. Bizler; siyasette gençlere yer vermek isteyen, ustaların şiarından da bir sözü hedef almış ve bu hedefi somutlaştırmış bir liderin gençlik kolları temsilcileriyiz. Bu sözünü de diğer sözler gibi, diğer hedefler gibi gerçekleştiren bir liderin askerleriyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilen en genç milletvekili olarak bugün, İstanbul 1’inci Bölge Milletvekilimiz Muhammed Bilal Macid aramızda bulunmaktadır. Kendisi bugün bizlere; siyasetteki tecrübelerini, genç yaştaki edinimlerini, siyasette yaşamış olduğu ilginç anılarını ve sıkıntılı olan seçim sürecini anlatacak” dedi.

“Parlamentonun, en genç milletvekiliyim”

Konuşmasına, kendini tanıtarak başlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Bilal Macid; “Adım; Muhammed Bilal Macid. 11 Eylül 1984 doğumluyum. AK Parti İstanbul Milletvekili’yim. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi’yim. Aynı zamanda AK Parti Genel Merkezi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık 3,5 yıldır, hikâyemiz devam ediyor. Parlamentonun; hem en genç hem de seçilme süreci uzun süren milletvekiliyim. 2011 Seçimleri’nde parlamentoya girdim. Seçilme sürecimin uzun sürme nedeni; hem seçimlerin yapıldığı gece, hem de seçimler yapıldıktan 1 hafta sonrasında bile devam eden itirazlar ve gelgitlerdir” diye konuştu.

“Genç olmak, farklı düşünebilmek anlamına geliyor”

Siyasette genel belirleyicinin toplum olduğunu ifade eden Milletvekili Muhammed Bilal Macid, AK Parti’nin başarısında ‘toplumun taleplerini ve beklentilerini en doğru şekilde okuyan parti’ olmasının büyük bir payı olduğunu vurguladı. Ayrıca 30 yaş ve altı milletvekiline alışkın olmayan bir toplum olduğumuzu belirten Macid, seçim çalışması yaparken halkın çoğu zaman milletvekili diye yanındaki çalışma arkadaşlarının ellerini sıktıklarını söyledi. Macid; “Ben, her aday adayının demokrasi ve siyasal kültürün gelişmesine katkı sunduğunu inananlardanım ve dağılım olarak baktığımızda AK Parti’de bu sene çok daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu siyasetin de toplum nezdinde AK Parti ile beraber itibar kazandığını ortaya koyuyor aslında. Genç olmak ve bence AK Parti’de siyaset yapmak, bazı klişeleri yapmamaktan geçiyor. Söylemleriniz, tavrınız, duruşunuz, sorumluluk alabilmeniz ve söz söyleyebilmeniz, siz gençleri bir yerlere getirebilecek unsurlardır. Bana göre ‘genç’ tanımı; fiziksel olarak esnek olan değil, zihinsel olarak da esnek olan bir bireyi ifade ediyor. Bizim dönemimiz için söyleyecek olursam ‘genç’ demek; soğuk savaş paradigması ile yetişmemiş olmak, siyah-beyaz dünya ayrımını görmemiş olmak, çok kültürlü olmak ve çoğulcu bir dünyada yetişmek anlamına geliyor. Bu yüzden genç olmak, biraz daha farklı düşünebilmek anlamına geliyor. Eğer farklı düşünemeyeceksek, çok da anlam ifade etmiyor” dedi.

“Temel mesele, gençlerin siyasete az katılımı”

Siyaset kavramıyla kafaların çok fazla karıştırıldığını ifade eden Macid; “Birçok konuyu konuşurken; “Aman siyaset yapma! Aman bu konuyu siyasete karıştırma!” diyorlar. Örneğin Kürt Süreci’nde ve Çözüm Süreci’nde, yıllarca siyaset söyleyemediği için bu noktalara geldik. Silahlar konuştuğu için bu kadar insan hayatını kaybetti. Bu toplumun gündemi olan bir meseleye, milletvekili olarak duyarsızlık gösteremem. Toplumun gündemi neyse, toplumun siyaseti de odur. Genellikle gençlik mevzusu konuşulduğunda; “Gençler, kendi sorunlarıyla ilgilensinler!” deniliyor. Bence temel mesele, gençlerin siyasete az katılımıdır. Çünkü toplumu oluşturan bir grup var ve siyaset bunların üstünden gidiyor. Toplumu ilgilendiren her meseleden gençler de etkileniyor ve gençlerin de söz sahibi olması gerekiyor. Gençlerin söyleyeceği her söz de topluma dair olmalı. Gençliği biyolojik bir kavram dışına çıkartmak lazım… Gençlerin olaylara aldırış etmemelerinden çok aldırış etmeleri gerekiyor. Sadece kendimiz için değil, insanlık için duyarlı olmalı gençler. Siyaset bir derdimizin olması ve derdimize söyleyecek bir sözümüzün olması anlamına gelmektedir. Başkasının derdine ortak olmak, siyasetin bir parçasıdır. Sadece yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan da sorumluyuz. Siyaset bunu yapanların öne çıkmasıdır. Siz gençler; söyleyeceğiniz bir sözle, yapacağınız bir itirazla birçok şeyi değiştirebilirsiniz. Susarak, dönerek, hiçbir şey yapmayarak konformizmlerden biri olabilirsiniz. Bu yüzden taraflı olalım. Tarafsız olmak, sırf kendi konforumuzu düşünmektir” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından salondaki misafirlerin sorularını cevaplayan Macid, konferansın gördüğü ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Editör : Tuğberk Erdem
1983 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu