Add Çorlu Şubesi'nde, Soğuk Rüzgârlar Esti
reklam
31 Ekim 2014
Add Çorlu Şubesi'nde, Soğuk Rüzgârlar Esti

Add Çorlu Şubesi'nde, Soğuk Rüzgârlar Esti

ADD Çorlu Şubesi, Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 26 Ekim 2014 Pazar günü gerçekleştirilen toplantının ardından oluşturulan yeni yönetimin gazetecilere tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında ise soğuk rüzgârlar esti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorlu Şubesi, Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO)’nda yapılan seçim sonucunda, yönetim kurulunda yer alacak olan toplam 14 kişilik (7 asil ve 7 yedek) isim listesi de belli oldu. Buna göre; Mustafa Çelebi (44 oy), Canip Süt (41 oy), Hikmet Çavdaroğlu (40 oy), Tülay Uyanık (40 oy), Savaş Ateş (39 oy), Sabri Eken (39 oy) ve Yüksel Gür (36 oy), asaleten yönetim kuruluna seçildiler. Yedek listede ise; Orçun Onat (31 oy), Aykut Erdem (27 oy), Önder İyice (22 oy), Mehmet Ali Esmer (22 oy), Özgün Azak (17 oy), Mevlüt Uçar (14 oy) ve Serdar Polat (5 oy) isimleri yer aldı.

Görev dağılımı yapıldı

İlk toplantısını 28 Ekim 2014 Salı günü gerçekleştiren yeni yönetim, kendi arasındaki görev dağılımını da yaptı. Yönetim Kurulu Üyeleri’nden 4’ünün oyunu alan Yüksel Gür bir kez daha Başkan olurken, 3 oyda kalan Tülay Uyanık ise 2’nci Başkanlığa seçildi. Yeni yönetimde yer alan diğer isimlerin görev dağılımı ise şu şekilde sıralanıyor; Canip Süt (Sayman), Savaş Ateş (Yazman), Mustafa Çelebi (Halkla İlişkiler ve Kitle Örgütleriyle İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi), Hikmet Çavdaroğlu (Eğitim ve Kültür Etkinliklerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi) ve Sabri Eken (Gençlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi).

“Daha fazla üye sayısı hedefliyoruz”

ADD Çorlu Şubesi’nde görev yapacak olan yeni yönetimin basın mensuplarına tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını, ADD Çorlu Şube Başkanı Yüksel Gür yaptı. Başkan Gür, yaptığı kısa konuşmada; “ADD Çorlu Şubesi, 235 aktif üyesi ile çalışmalarını sürdürmektedir. 2012 yılı sonu itibariyle 273 bin nüfusa sahip bir Çorlu için, ilk bakıldığında bu rakam çok düşük gibi gözükebilir. Bunu da haklı bir eleştiri olarak kabul ederim. Ama sorun sadece üyelik değil! Yeter ki faal üye olsun. Ayrıca bizim, üye olmayan destekçilerimiz de var. Üyelik, bir derneğe tabi olmak ve onun disiplini altına girmek anlamına gelir. Çorlu gibi bir yerde, daha fazla üye olması tabii ki beklenir. Bizler de bu yönde çalışmalar yapacağız. Bununla birlikte her geçen gün üye sayımız artıyor. Özellikle de gençleşmeyi düşünüyoruz. Atatürkçülük’ün de özellikle gençleri ön planda tuttuğu düşünülürse, etkili olarak her yaştaki gençlerin üyeliğini istiyoruz. Ama dediğim gibi, üyelik bir ölçü değildir! Çorlu için daha fazla üye sayısı hedefliyoruz” dedi.

“Yüksel Bey’in istifaları, yönetimi sarstı”

Şube Başkanı Gür’ün ardından söz alan ve bir önceki yönetimin çabaları sonucunda üye sayısında 25 kişilik bir artış olduğunu ifade eden 2’nci Başkan Tülay Uyanık; “Genç üyelerimizin sayısı artış gösteriyor. Bu artış da bizim sayemizde gerçekleşti. Arkadaşlarımızı ve dostlarımızı biz getirdik. 5’inci kattan 3’üncü kata bu derneği biz taşıdık. Şunu da belirtmek isterim ki Yüksel Bey, sağlık problemleri nedeniyle 2 kere görevini bıraktı. Bu durumda bizi, yönetim olarak oldukça sarstı. Onun için bu üye sayısı, daha fazla ilerlemedi. Çünkü biz yönetim içindeki konularla ilgilenirken, bir türlü faaliyet yapamadık. Bunun da altını özellikle çizmek isterim arkadaşlar” diye konuştu.

“ADD, birilerinin sıçrama tahtası değildir!”

2’nci Başkan Tülay Uyanık’ın yaptığı bu açıklamalardan sonra tanıtım toplantısı, tam anlamıyla bir söz düellosu haline döndü. Uyanık’ın sarf ettiği cümleler üzerine yeniden söz alan Başkan Gür; “Arkadaşımız, yönetim kurulunda görevlidir ve istediği şeyleri dile getirme hakkı vardır. Ancak bizim boğazımız, dokuz boğumludur. Her şeyi ifade edemeyebiliriz. Yönetim kurulu üyeleri olarak bizlerin farklı görüşlerde olması, bana pek doğru gelmiyor. Özellikle şunun altını çizmek isterim ki Atatürkçü Düşünce Derneği, bir yönetim zaafiyeti içerisinde değildir! Çorlu için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sağlık nedenleriyle görevimden ayrıldığım doğrudur, ancak üzerinden 1 yıl geçti ve gerekli operasyonları geçirdim. Kaldı ki engelli bile olsam, yönetimlerde görev alma hakkım var. Bunun şikâyet yeri de burası değildir! ADD, agresif tavırların sergileneceği bir yer değildir. Bununla birlikte ADD, birilerinin bir yere sıçrama tahtası da değildir. ADD, sadece Atatürkçü düşünceyi yaymak ve Türkiye’yi bağımsız ve çağdaş bir ülke olarak korumak için kurulmuş bir dernektir. Dolayısıyla biz bu konuda kararlıyız. Herkesin siyasi haklarına da saygılıyız! Ama ADD, kendi politikasını uygular. Kaldı ki önümüzdeki zor şartlarda, ADD’nin dimdik durması gerekiyor. Her ne olursa olsun, biz bu derneği usulüne uygun olarak yöneteceğiz. 2’nci Başkanımız Tülay Hanım da her yönetim kurulu üyesi gibi saygın bir şekilde çalışacaktır. Bu bağlamda merkezi bütünlüğü de sağlayacağız. ADD Çorlu Şubesi’nin hakettiği yere ulaşacağından, hiç kimsenin şüphesi olmasın!” dedi.

Yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen basın toplantısı yaklaşık 1 saat sürerken, yapılan açıklamalardan daha çok Gür ile Uyanık arasında yaşanan söz düellosu güne damgasını vurdu. 

Editör : Tuğberk Erdem
2473 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu