Cumhuriyet Işığı Geceyi Aydınlattı
reklam
03 Kasım 2014
Cumhuriyet Işığı Geceyi Aydınlattı

Cumhuriyet Işığı Geceyi Aydınlattı

CHP Çorlu İlçe Örgütü, Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıl dönümü vesilesiyle fener alayı düzenledi. Soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeyen coşkulu kalabalık, Atatürk Meydanı’ndan Cumhuriyet Parkı’na kadar sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayına; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanı’ndan Cumhuriyet Parkı’na kadar olan güzergâh üzerinde ev ve işyerleri bulunan vatandaşlar, gerek meskenlerinin balkonlarına gerekse dükkânlarının önüne çıkarak yaşanan coşkuya destek oldular.

“Bunu yapmaya devam edeceğiz”

Cumhuriyet Parkı’nda sona eren fener alayının ardından CHP Çorlu Gençlik Örgütü Başkanı Mustafa Ülkem Uruk’un okuduğu Gençliğe Hitabe, park alanında toplanan kalabalık tarafından tekrar edildi. Soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden yürüyüşe katılan vatandaşlara hitaben bir teşekkür konuşması yapan CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum; “Cumhuriyet’imizin 91’inci kuruluş yıl dönümü, hepimize kutlu olsun! Bu akşam fener alayını düzenlerken, hava koşullarından dolayı bana birçok arkadaşım “Bu havada yapılmaz, bu havada olmaz! Çünkü hava soğuk ve yağışlı” dedi. Ben de şunu söyledim; ‘Her şartta biz bunu yapacağız, gerçekleştireceğiz, Atatürkçüleri, Cumhuriyetçileri buraya toplayacağız’ dedim. Tüm bu olumsuz şartlara rağmen sizleri tebrik ediyorum, sizlere teşekkür ediyorum. Her Cumhuriyet Bayramı’nda, bunu yapmaya devam edeceğiz. Sağ olun, var olun!” dedi.

“Yaşasın Mustafa Kemal, yaşasın Cumhuriyet!”

Başkan Kum’un ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise; “Öncelikle bu hava koşullarına rağmen, bu yağmura rağmen; Cumhuriyet’e sahip çıktınız, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktınız, demokrasiye sahip çıktınız. Sizleri kutluyorum! Bugün, Cumhuriyet’in 91’inci kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere bir araya geldik. Ama sözlerime başlamadan önce sizlerle beraber bir dua göndermek istiyorum. Karaman’a, Ermenek’e, madenin ve suyun altında kalan bu Cumhuriyet’in 18 evladına bir dua göndermek istiyorum. Allah’tan ümit kesilmez, inşallah o işçilerimiz sağ kurtulacaklardır. Cumhuriyet’i, bu nedenle bugün biraz buruk kutluyoruz. Ama şunu söylemek lazım; her sene hatırlamak lazım! Neredeydik, nereye geldik iyi bilmek lazım! Cumhuriyet ne demektir, anlamak lazım! Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle kalbimizde ve beynimizde hissetmek lazım! Cumhuriyet olmak demek; kul ve köle olmaktan çıkıp, yurttaş olmak demektir. Cumhuriyet olmak demek; ümmet olmaktan çıkıp, ulus olmak demektir. Bu ülkede garibanın çocuğunun da okuyup, iş sahibi olması demektir. Kula kulluk etmemek demektir cumhuriyet. Cumhuriyet, özgür olmaktır. Cumhuriyet, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, ilericiliktir. Cumhuriyet, “Ya istiklâl, ya ölüm!” demektir. Cumhuriyet, özünde ve kalbinde insan sevgisini taşımak demektir. Bize insan sevgisini öğreten, bize ülke sevgisini öğreten, bize bayrak sevgisini öğreten, bize yeri geldiği zaman o bayrak için ölmemiz gerektiğini hatırlatan Mustafa Kemal’e de bir selam gönderiyoruz. Ve şunu söylüyoruz; “Her birimiz, Mustafa Kemal’in bir askeriyiz!” diyoruz. Cumhuriyet’i korumak için bir askeriz, demokrasiyi korumak için bir askeriz. Biz; Cumhuriyet’in değerlerini korumak için, devletimizin üniter yapısını korumak için, demokrasiyi korumak için yemin ettik. 76 milyonun, barış içinde yaşaması için yemin ettik. Barışımız da, demokrasimiz de, özgürlüklerimiz de ilelebet sonsuza kadar yaşayacak! Cumhuriyet sevdalıları görev başında, Atatürk sevdalıları görev başında… Biz, görevimizin bilincindeyiz. Çorlu görevini biliyor, Tekirdağ görevini biliyor ve diyoruz ki Türkiye görev başında! İnşallah, bunca yıl sonra bile coşku ve aşkla kutladığımız Cumhuriyet, içteki ve dıştaki tüm düşmanlarına karşı yeri geldiği zaman mücadele etmeyi bilecektir. Biz, o mücadeleyi vereceğiz. Ben, sorumluluğunu ve görevini bilen tüm Çorlulu hemşerilerimi kutluyorum. Tüm Cumhuriyet Halk Partililer’i kutluyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki bu ülkede sizlerle beraber bir aradayız. Bir kez daha, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Cumhuriyet! Sağ olun, var olun!” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
1932 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu