Ergene'de, Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
reklam
03 Kasım 2014
Ergene'de, Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Ergene'de, Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91’inci yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Ergene İlçesi’nde de coşkuyla kutlandı. Kaymakamlık makamında başlayan etkinlikler, Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen resmi törenle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan geçit töreni öncesinde; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir ve Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, törene katılan askeri birlikleri, öğrenci gruplarını ve vatandaşları selamladı.

Marmaracık Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında bir konuşma gerçekleştiren Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Türk Milleti’nin Cumhuriyet rejimi sayesinde 91 yıllık süreçte dünyanın en güçlü devletleri arasında yerini aldığına vurgu yaptı. Oldukça soğuk bir havada yaptığı konuşmasında Kaymakam Kızıltoprak; “Cumhuriyetin tüm değerleriyle sonsuza dek yaşatılması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunun teminatı; Atatürk aydınlığı ışığında çağdaş bilgilerle donatılmış, vicdanı hür, irfanı hür olarak yetişen Türk Gençliği’dir. Türkiye Cumhuriyeti; çağdaş dünya ile uyum içinde, şanlı tarihini, geleneklerini, kültürünü, inanç ve değerlerini muhafaza ederek sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Kaymakam Kızıltoprak’ın konuşmasının ardından okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar okundu. Ergene ilçe sınırları içerisinde yer alan okulların bazı eksikliklerinin giderilmesi için katkı sağlayan başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel olmak üzere, Zirve Yapı Kimyasallar firmasından Ercan Güler ve Hakan Ersöz’e, Ünilever-İş Fabrikası’ndan Mustafa Balçın’a plaket takdim edildi.

Resmi program çerçevesinde okul öğrencileri tarafından yapılacak olan halk oyunları ve dans gösterileri geçtiğimiz gün Karaman’da yaşanan maden kazası dolayısı ile iptal edildi. Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Milleti’nin gösterdiği özveriyi anlatan top mermisi taşıyan kadınlarımızın konu edildiği kağnı arabasının geçişi, Ergene halkı ve protokol üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Halk oyunları ekibi, dans grupları, okul öğrencileri ve askerlerin tören geçişinin ardından program son buldu.

Düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına; resmi kurum temsilcileri, siyasi partilerin başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve Ergene halkı yoğun katılım gösterdi.
Editör : Tuğberk Erdem
2072 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu