Ergene'de Fener Alayı Yürüyüşü
reklam
03 Kasım 2014
Ergene'de Fener Alayı Yürüyüşü

Ergene'de Fener Alayı Yürüyüşü

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayı yürüyüşü, ilçede yaşayan birçok vatandaşı bir araya getirdi. Yanan meşaleler ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ses, ışık ve havai fişek gösterileriyle birlikte görsel bir şölene dönüştü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Ergene Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşü; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Başkan Yardımcıları Nuh Nuhoğlu ve Menderes Yıldız, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, Ahmet Rıza İşbilen İlköğretim Okulu’nun yanındaki şölen alanına kadar devam etti. Yanan meşaleler ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş ses, ışık ve havai fişek gösterileriyle birlikte tam anlamıyla görsel bir şölene dönüştü.

Şölen alanında kısa bir konuşma yapan ve Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yaşanan maden faciasına değinen Ergene Belediye Başkan Rasim Yüksel; “Sevgili Ergeneliler! Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yaşanan maden faciası nedeniyle yer altında mahsur kalan emekçi kardeşlerimiz var. Bundan dolayı fener alayı programımızı kısa tutacağız ve bugünkü görevimizi yerine getireceğiz. 18 işçimizden, 48 saati geçkin bir süredir haber alamıyoruz. Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Umarım, iyi haberlerini en kısa zamanda alırız. Dualarımız onlarla…” diyerek yaşadığı üzüntüyü ifade etti.

Editör : Tuğberk Erdem
1960 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu