Ak Parti Ergene İlçe Teşkilatı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
reklam
21 Aralık 2014
Ak Parti Ergene İlçe Teşkilatı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Ak Parti Ergene İlçe Teşkilatı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ergene İlçe Teşkilatı, göreve gelen yeni Yönetim Kurulu Üyeleri’nin basın mensuplarıyla tanışması maksadıyla etkinlik düzenledi. 16 Aralık Salı akşamı gerçekleştirilen davete, çok sayıda basın mensubu katıldı.

Yeşiltepe Mahallesi’nde yer alan Öz Uşak Pide Salonu’nda düzenlenen organizasyonda konuşan AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım; “Bilindiği gibi, kongremizi tamamladık. Halkımız, delegelerimiz ve teşkilatımızın şahsıma ve ekibime yüklediği bu kutsal görevi, hiçbir şahsi ve siyasi ayrım yapmaksızın, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde Başbakanımız ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde var gücümüzle yerine getirmeye hazırız” dedi.

“Aylık basın buluşmaları gerçekleştirmek istiyoruz”

İlçe Başkanı Çalım; “Yeni oluşan yönetimimizin birbirleri ile tanışıp kaynaşmaları ve Ergene’nin sesi kulağı gözü olan yaptığımız herşeyin neticeye ve kitlelere ulaşmasını sağlayan basınımızla yeni yönetimimizin tanışmasını amaçladık. AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı olarak yaptığımız her türlü faaliyetleri kamuoyuna yansıtmamızda, en büyük etken olan basın temsilcilerimizle biraraya gelmek istedik. Netice itibariyle görevlerimizi ayrı ayrı ifa ediyoruz. Bundan böyle AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı olarak siz değerli basın mensuplarımızla ilişkilerimizin daha derin, daha farklı konumlarda devam etmesini arzu ediyoruz ve aylık basın buluşmalarını gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Şahsına verilen bu kutsal ve bir o kadar da önemli görevin Ergene’ye hizmet için bir şans olduğunun altını çizen Başkan Çalım; “Geçmişte bu görev, eksik veya fazla yapılmış olabilir. Geriye dönüp bakmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu dönemde daha paylaşımcı ve basınla daha sıkı bir diyalog içerisinde olacağız. Yeni yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımızla birlikte Ergene’de, hükümetimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizden kuşkum yok. AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı olarak; bundan böyle gittiğimiz her bölgede sadece hizmet vermek için değil, oradaki vatandaşlarla sıcak diyaloglar kurmaya gayret edeceğiz. Önümüzdeki süreçte, 2015 Seçimleri var. Bu seçim öncesi istekli ve tempolu bir çalışma gerçekleştirebilmemiz için, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Allah kısmet ederse, asil ya da yedek üye ayrımı yapmadan ve yönetim kurulu üyelerimiz ile hep birlikte çalışacağız. Bu çalışmaların neticesinde de seçimlerde başarılı bir sonuç almak istiyoruz. AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı olarak gerçekleştireceğimiz her türlü etkinliği basınımızla paylaşacağız ve birbirimize ön yargılarla bakmaksızın Ergene için çalışacağız. Gazeteci arkadaşlarımızın da bu bilinçte olduklarını biliyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

“Termik santral nedir, ne değildir bakacağız”

Ergene’de kurulması gündeme gelen termik santralle ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Çalım; “Bu konu ile ilgili olarak görüşmeler ve incelemeler yapacağız. İl Başkanlığı’mızın ilçemize koordinatör olarak görevlendirdiği yöneticimiz Cem Fitoğlu ile de görüşeceğiz. Termik santral konusunda spekülasyonlar var. Fabrika; “Atıklarım var, geri dönüşüme kazandırarak enerji elde etmek istiyorum” diyor. Kamuoyunda da kömürle çalışan bir termik santral gündemi var. Fabrika; “Hayır, böyle bir şey yok!” diyor. Kamuoyunda, bu konuda ihtilaflar var. “Bu fabrika, Organize Sanayi Bölgesi sınırlarında olan bir fabrikadır. Bu konuda iç yönetmelikler var” deniliyor. Bununla birlikte ruhsatların alındığı da belirtiliyor. Gerekli belgelerin alındığı söyleniyor, ama ben belgeleri görmedim. Sonuçta ben somut şeylere bakarım ve elimde herhangi bir doküman yok. Birbiriyle bağdaşmayan kopuk kopuk bilgiler var. Söylentiler var. Bizler de sizlerin bildiği kadarını biliyoruz. Oldukça hassas bir konu, bu nedenle sizlerin de hassasiyet göstermesi doğal. Bu konuda yönetim kurulumuzla bir toplantı yapacağız ve mantık diyalektiği içerisinde bunları bir araya getirerek değerlendirmelerde bulunacağız. Bu toplantının ardından sizlere daha sağlıklı bilgiler vereceğimi düşünüyorum. Bu konu nedir, ne değildir bakacağız” diye konuştu.

“Ergene Belediye Başkanı’nın işi çok zor!”

“Ergene Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde yöneltilen soruya ise Çalım; “Ergene, yeni kurulan bir ilçe. Tekirdağ merkez ilçe, Süleymanpaşa oldu. Kapaklı, Çerkezköy’den ayrılarak kuruldu. Şu anda Kapaklı, altyapısı ve üst yapısı ile Çerkezköy’den daha modern bir şehir görünümünde. Bir diğer yeni ilçe ise Ergene… Ergene; Çorlu’dan ayrılan 2 tane mahalle, 4 tane belde belediyesi ve 11 tane köyden teşekkül edildi. Bu yönüyle Ergene, diğer yeni ilçelerden daha farklı bir ilçe konumunda! Bunun hemen ardından da 30 Mart Yerel Seçimleri oldu. 30 Mart Seçimleri’nde, biz Ergene’yi kaybettik. Cumhuriyet Halk Partisi burada seçimi kazandı. Seçimi kazandığı günden itibaren, büyükşehir ile ilgili yapılanma olması gerekiyordu. Muhalefet yaparken, bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Benim üslubumda, karakterimde, mizacımda ve siyasi anlayışımda, temel bir duruş vardır. Siyaset yapmak için siyaset yapmam! Siyasetin şov tarafında, beni çok fazla görmeyeceksiniz. Burada yeni kurulan bir belediye var, yeni kurulan belediye ile ilgili olarak onlara biraz zaman tanımak gerekir. Bir kere Ergene, diğer yeni ilçelerden çok daha zor durumda! Ergene Belediye Başkanı’nın işi hakikaten çok zor… Biz, bunu söylüyoruz vatandaşa. Belediye tarafından da bakıldığında, inşallah eksikleri en kısa sürede tamamlarlar. Ama bütçeyi takip ediyoruz ve yapılan bütçede, Ergene’ye çok büyük paylar ayrıldığını göremiyoruz. Onların kendi siyaset anlayışlarıdır, sonuçta siyasi partilerin verdiği kararlardır. Bunları bizim değerlendirmemizden ziyade kamuoyunun değerlendirmesi çok önemlidir. Kamuoyu, 07 Haziran 2015’te gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerinde ilgili yorumu yapacaktır. Bu yorumu ben, seçmenlere bırakıyorum. Seçmenler bu konuda en güzel kararı vereceklerdir” şeklinde cevap verdi.

“Merkezi İktidar’ın, Ergene’deki temsilcileriyiz”

AK Parti Ergene İlçe Teşkilatı olarak iddialarını da aktaran Çalım; “8-9 ay önce seçilen bir belediye yönetimi var. Şu anda muhalefetteyiz, etkin bir şekilde de muhalefet yapacağız. Onun dışında Ergene’nin sadece belediyenin imkânlarıyla bir yere gelmesi mümkün değil, sonuçta belirli bir bütçesi var. Aldığı pay nispetinde Ergene’ye hizmet gelir. Ama Ergene’nin, kamu yatırımlarına da ihtiyacı var. Merkezi İdare’nin burada gücünün ve yaptırımının olması gerekiyor. Yanılma payı yüzde 2 standart sapma civarında olan anket şirketlerinin yaptığı anketler gösteriyor ki, önümüzdeki genel seçimleri de AK Parti kazanacak. Bu yönde bir araştırma sonucu var. Bizler de vatandaşlarımıza diyoruz ki: “Rasim Yüksel Başkanımız, CHP’den aday olmuştur ve seçilmiştir. Ama şu anda 57 bin Ergeneli’nin Belediye Başkanı’dır ve siyasi kimliğini bir kenara koyması gerekmektedir. Bizler de; Merkezi İktidar’ın, Genel Başkan’ın, Başbakan’ın mensup olduğu bir partinin Ergene’deki temsilcileriyiz. Biz de merkezi idareyi burada temsil etmekteyiz.” Sonuçta 5 yıllığına seçilen bir yerel yönetim var” dedi.

“Terazinin diğer kefesini de doldurun”

07 Haziran 2015’te yapılacak olan milletvekili seçimini, Ergene halkının önündeki en önemli fırsat olarak niteleyen Çalım; “ Önümüzdeki yılın Haziran ayında, milletvekilliği seçimleri var. Diğer seçimler, 2019 yılında. 2019 yılında hem Cumhurbaşkanlığı Seçimi, hem Genel Seçimler, hem de Yerel Seçimler olacak. Yani 2015’ten 2019 yılına kadar 4 yıl boyunca, seçim olmayacak. Bu yüzden Haziran 2015’te yapılacak olan seçimler, Ergeneliler için çok önemli bir fırsat. Ergene’deki durumu, sizler de görüyorsunuz. Okulların dışında bir tane karakol binası, belediyelerin hizmet binaları ve birkaç sağlık ocağı dışında kamu adına hiçbir bina yok! Kamu adına burada bir yapılanma olması gerekiyor. Bunlar da Merkezi İdare’nin buraya yapacağı yatırımlardır. Bizler de vatandaşlarımıza; “Siz 30 Mart’ta tercihte bulundunuz. Bizler de o tercihe, o iradeye saygı gösteriyoruz. Ama bir terazinin iki kefesi varsa ve siz birini doldurduysanız, diğer kefesini de doldurun. Türkiye’yi yöneten ve yönetecek olan iktidarın buradaki temsilcilerine, yani bizlere destek verin! Bizler de sizlerin sesini Ankara’ya daha gür bir şekilde iletelim. Gelecek hizmetler konusunda elimiz güçlü olsun!” diyoruz. Bunun için kamuoyundan destek isteyeceğiz. Bu noktada ortak payda Ergene ve hizmettir. Yerelde gelecek hizmetler var, lâkin genelde de gelecek hizmetler var. Burada vatandaştan destek isteyeceğiz. İnşallah vatandaşlarımız bizlere teveccüh gösterir ve bizler de Ankara’dan daha fazla yatırım gelmesi için mücadele veririz. Bizler böyle düşünüyoruz. Çok radikal, çok sert üslupla siyaset yapmayı kimse bizlerden beklemesin” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2248 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu