Kadrolu Aday Adayları
reklam
21 Aralık 2014
Kadrolu Aday Adayları

Kadrolu Aday Adayları

Yöremiz, genel seçim atmosferine yavaş yavaş girmeye başladı. Siyasi partilerin ilçe kongreleri yapılmaya devam ededursun, asıl hedef; 2015 Genel Seçimleri’nde mevcut sayılardan daha fazla milletvekili çıkarmak.

Tabii bu dönemin arifesinde de ‘ön seçim’ veya ‘temayül yoklaması’ denilen bir süreç var. 10’larca aday adayı, partilerinden aday gösterilmek veya kendi reklamlarını yapmak gayesiyle kıyasıya bir mücadelenin içerisine girecekler.

Bu demokrasi yumağının(!) içerisinde yer alacağına kesin gözüyle bakılan öyle isimler var ki adeta aile büyüklerimiz gibi oldular. Zira her seçim sürecinde kendilerini görmeniz mümkün! “Orası olmazsa, burası olsun!” veya “Genelde de varım, yerelde de…” sloganıyla hareket eden bu siyasiler, maalesef kaybedenler kulübünün assolistleri olmaktan bir adım öteye gidemiyorlar. Ama sergiledikleri performanslarla, hakikaten göz kamaştırıyorlar! Bazen merak ediyorum, ‘acaba bu kişilere, aday adaylığı kadrosu mu verdiler?’ diye.

Ne diyelim; yaz var, kış var…

Keser Döner, Sap Döner

Bu sıralar; kimin, nereyi yönettiği belli değil! Zahiri olarak bakıldığında muhatabın ve makamın sahibi belli, ama yaşananlar bu durumu pek de doğrulamıyor. Etrafındaki ‘yurttan sesler korosunun’ büyüsüne kapılan ve tabiri caizse bıyıkları yeni terleyen köy delikanlısı edasıyla ahkâm kesen erk sahibi sözüm ona idarecilerin zayıflıkları, bazen “Yok artık!” dedirtecek seviyeye varıyor.

Yaptıkları hizmetlerden daha çok magazinsel boyutta düştükleri ofsayt pozisyonları dolayısıyla sosyal medyada zirve yapan idarecilere kalan çarelerin başında, topu taca atmak geliyor.

Diğer bir çare ise dillerine pelesenk ettikleri “Biz, herkese eşit mesafedeyiz!” söylevi. Kendilerinin bile inanmadığı bir durumu, aklı beliğ insanlara yutturabilmek ümidiyle…

Bu durumdan daha vahim olanı ise; kişisel seviye düşüklükleri nedeniyle hayatları boyunca sadece egolarını şişirebilen yurttan sesler korosunun, boş kalan meydanda diledikleri gibi at koşturmaları!

Yahu ne hara sizin, ne de nalın çivisi… Siz neyin inisiyatif hakkını, hangi yetkiden doğan gerekçeyle ilgili yapılanmalara ikram ediyorsunuz? Ve yine hangi gerekçeyle bu kaynakları yönlendirme yetkisini, pozisyonunu bile resmi olarak tanımlayamadığınız şahıslara reva görüyorsunuz?

Aman dikkat!

Onu-bunu bırakıp, hizmet etmeye bakın efendiler! Bülbüllüğünü yaptığınız o saklı yetkilendirmeler, an gelip de sizi dut yemiş bülbüle çevirmesin… Sonuçta ne demişler; keser döner sap döner, gün gelir hesap döner!

Çorlu Spor 1947

Yeni sezon öncesinde Çorlu Sanayi Spor ile Çorlu Spor birleşmesinden doğan Çorlu Spor 1947 Futbol Takımı, Tekirdağ Süper Amatör Ligi’ne iddialı bir giriş yaptı. Gerçekleştirilen flaş transferler ve alınan iyi sonuçlar, çok uzun yıllardır ciddi anlamda eksikliği hissedilen yerel futbol coşkusunu ve ‘bu kentin takımı olma’ olgusunu hafızalara yerleştirmeye başladı. General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan maçları takip edenlerin sayısı katlanarak artarken, dış sahalarda oynanan maçlarda bile Çorlu Spor 1947 tribünü kalkıp kopuyor. Kulübün, forma ve atkı satışlarının da oldukça iyi bir seviyede seyrettiğini düşünüyorum. Zira sarı-kırmızı formayı sırtına geçiren, soluğu maçta alıyor.

Böylesine olumlu bir havanın yakalandığı süreçte ise kulağa nahoş gelen tek bir iddia var. O da bu ‘kentin takımı’ olarak lanse edilen kulübün, ‘yaklaşan genel seçimler öncesinde siyasi bir yatırım aracı olarak kullanılacağı’ ve ‘kentte yer alan diğer spor kulüplerinin dışlanacağı’ görüşü… Eğer bu durumda gerçeklik payı varsa, işte o zaman vay halimize!

Umut ederiz ki spor etkinliği kapsamında gerçekleştirilen bu yapılanma, sadece spor bağlamında kalır ve amaçlanan temel maksadın dışına çıkılmaz. Yoksa Çorlu Spor 1923 veya Çorlu Spor 1453 adı altında yeni spor kulüplerinin kurulması, kimseye fayda getirmez…

Editör : Tuğberk Erdem
2124 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu