Ak Parti Kulislerine Bomba Gibi Düştü
reklam
21 Aralık 2014
Ak Parti Kulislerine Bomba Gibi Düştü

Ak Parti Kulislerine Bomba Gibi Düştü

2009-2014 döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nden Çorlu Belediye Meclis Üyeliği yapan Semanur Saygın Özay ve Handan Var’ın yerel bir radyoda yayınlanan programda yaptığı iddialı açıklamalar, AK Parti kulislerine bomba gibi düştü.

2009-2014 döneminde AK Parti’den Çorlu Belediye Meclis Üyeliği yapan ve kamuoyunda “Retçi Bayanlar” olarak nam salan Semanur Saygın Özay ve Handan Var, yerel bir radyoda canlı olarak yayınlanan programa konuk oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde yeniden Çorlu Belediye Meclis Üyesi olabilmek için başvurduğunu söyleyen Semanur Saygın Özay’ın; “Listelerde ilk 10’a girmek için bizden para talep edildi. Ama bırakın şimdi o parayı vermeyi, ömrüm boyunca çalışarak kazanamayacağım bir para bu!” şeklinde yaptığı açıklamalar, AK Parti kulislerine bomba gibi düştü.

Belediye engeline takılan, meclis üyeliği istiyor

Programda konuşan Handan Var; “Olayı şahsileştirmek istemiyorum. Belediye Seçimleri’nde oluşturulan listelere baktığımızda Çorlu Belediye Meclis Üyesi olmak isteyen üyelerin, belediyede bir işi olmuş da engellerle karşılaşmış kişiler olduğunu görüyorsunuz. Listelerde olmak için ve liste sıralarında yükseklerde olmak için paralar istendiği söyleniyor. Böyle konuşmaları hep duyuyoruz” dedi.

“Çalışarak kazanamayacağım bir para bu!”

Gazeteci Abdurrahim Yıldırım’ın “Belediye Meclis Üyeliği listesine girmek için sizden para istediler mi?” şeklinde yönelttiği soruyu yanıtlayan Semanur Saygın Özay; “Biz başvurularımızı yaptık. Resmi olarak yatırmamız gereken parayı, Genel Merkez’e yatırdık. Listelerde ilk 10’a girmek için bizden para talep edildi. Ama bırakın şimdi o parayı vermeyi, ömrüm boyunca çalışarak kazanamayacağım bir para bu!” şeklinde yanıtladı. “Parti listesine girmek için istenilen paraların nereye gideceğini biliyor musunuz?” şeklindeki soruya ise Saygın; “Genel Merkez’e verdiğimiz paranın makbuzu var. Ama listelere girmek için istenilen paranın nereye gideceği hakkında bilgim yok!” diyerek yanıt vermesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Meclis Üyeleri’nden ortak açıklama

Semanur Saygın Özay ve Handan Var’ın ortaya attığı iddialar sonrasında Çorlu Belediye Meclisi’nde AK Parti sıralarında oturan meclis üyeleri de yazılı bir ortak basın açıklaması yaptılar. Yapılan yazılı basın açıklamasında; “17 Aralık 2014 tarihinde bir radyo programında Ak Parti eski meclis üyelerimiz Semanur Özay ve Handan Var’ın yapmış olduğu ve bizleri töhmet altında bırakan açıklamalar, asılsız ve gerçek dışıdır. Partimiz meclis üyeleri; her biri sosyal statüsü belli, toplum tarafından kabul edilmiş ve kariyerleri belli noktalara ulaşmış, bir makama, bir koltuğa ihtiyacı olmayan kişilerdir. Bütün arkadaşlarımız meclis üyeliği görevlerini; çıkar gözetmeksizin, kendi özel hayatlarından feragat ederek, AK Partinin misyonu ve vizyonu olan millete hizmet amacıyla göreve talip olmuşlar ve şu anda da millete hizmet için çalışmaktadırlar. Bu uğurda bir araya gelmiş arkadaşlarımızı töhmet altında bırakan siyasi gerçeklerle örtüşmeyen ahlak dışı açıklamalardan dolayı kendilerini kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör : Tuğberk Erdem
2139 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu