“4'üncü Bir Parti Meclise Girerse, Akp 276'yı Bulamaz!”
reklam
22 Aralık 2014
“4'üncü Bir Parti Meclise Girerse, Akp 276'yı Bulamaz!”

“4'üncü Bir Parti Meclise Girerse, Akp 276'yı Bulamaz!”

Ulusal Gönüllüleri, Saray’da bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltılı organizasyonda konuşan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bedri Gültekin; “4’üncü bir partinin meclise girmesi demek, AKP’nin 276’yı bulamaması demektir” diye konuştu.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kurulan Tekirdağ Ulusal Gönüllüleri Yönetimi, Çorlu ve Çerkezköy’ün ardından Saray’da da “Ulusal Gönüllüleri Kahvaltısı” düzenledi. Filiz Et & Mangal Restaurant’ta yapılan kahvaltıya, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bedri Gültekin ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin konuşmacı olarak katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı organizasyonda konuşan Aydınlık Gazetesi Yazarı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin; “Ergenekon sürecinde; Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve İşçi Partisi’nin dışında hiç kimse, maalesef ki ne aydınların, ne de TSK personelinin arkasında durdu. Ulusal Kanal’ın sizler gibi Ulusal Gönüllüleri tarafından yaşatıldığını bildiğim için, bir defa daha şükranlarımı sunuyorum. Ulusal Kanal’ın yaşatılmasında sizlerin, Ulusal Kanal’ın yaptığı programların da cezaevindeki tutsakların dışarı çıkmalarında çok büyük bir payı var. O bakımdan sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bunları bildiğim için gittiğim her yerde de bunları söylüyorum” dedi.

2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimlerine yönelik olarak bir konuşma yapan Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bedri Gültekin ise; “Meclisteki muhalefetle seçime gidilirse, AKP yeni bir seçim başarısı daha kazanacak. İki kere iki dört eder.  Peki, bunun nasıl önleyeceğiz? Bu durum kader midir? Kaçınılmaz bir son mudur? Kaçınılmaz değil! Bu seçim sistemine göre eğer dördüncü bir parti meclise girerse, alınacak oy oranlarının çok fazla bir önemi yok. Şu anda; AKP, CHP ve MHP var. Bu seçim sistemine göre bir diğer parti daha meclise girerse, AKP yüzde 40 oy alsa bile 276 milletvekilliği çoğunluğunu bulamıyor. Bakın bu çok önemli! 4’üncü bir partinin meclise girmesi demek, AKP’nin 276’yı bulamaması demektir. Ertesi gün AKP’nin dağılması demektir. Çünkü AKP, bir program ve ideoloji partisi değildir. AKP, menfeatler temelinde bir araya gelmiş insan topluluğudur” iddialarında bulundu.

Editör : Tuğberk Erdem
2265 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu