Tgb'li Gençler, Kubilay Için Yürüdü
reklam
24 Aralık 2014
Tgb'li Gençler, Kubilay Için Yürüdü

Tgb'li Gençler, Kubilay Için Yürüdü

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Tekirdağ Şubesi, 23 Aralık 1930 yılında Menemen’de şehit edilen Asteğmen Kubilay için yürüyüş gerçekleştirdi. Tekira Alışveriş Merkezi önünde başlayarak Tuğlalı Park’ta son bulan yürüyüşe, çok sayıda genç katıldı.

“Hepimiz, Kubilay gibi hazırız!”, “Karanlığa geçit yok!” ve “Aydınlık Türkiye” sloganları atarak yürüyen TGB’lilere; İşçi Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Eğitim-İş Sendikası’na mensup üyelerden de destek geldi. Tekirdağlı yurttaşlar, Tuğlalı Park’a kadar yürüyen korteje alkışlarıyla eşlik etti.

Yürüyüşe katılanlar adına bir basın açıklaması yapan TGB Tekirdağ Şube Başkanı Ufuk Etçi; “Sapkın ve gerici bir güruhtu karşısındakiler. Karanlığın cellâtlarının karşısına, amansızca dikildi Kubilay! Çünkü Mustafa Kemal’in dediği gibi; “Türkiye Cumhuriyeti, asla ve asla şeyhler, müritler ve meczuplar Cumhuriyeti olamaz”dı” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Başkan Etçi; “Şimdi bunu değiştiriyoruz. 27 Aralık’ta, binlerce genç ile birlikte Ankara Kızılay’a gidiyoruz. Gerici ve bölücü saldırılara karşı, Kubilay olma kararlılığını gösteriyoruz. Bizler, Cumhuriyet gençleriyiz! Karanlık, bizi asla dönüştüremez” dedi.

Editör : Tuğberk Erdem
1929 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu