Milletvekili Aday Adayı Erdağ: “Birlikte Olursak, Güçlü Oluruz”
reklam
30 Aralık 2014
Milletvekili Aday Adayı Erdağ: “Birlikte Olursak, Güçlü Oluruz”

Milletvekili Aday Adayı Erdağ: “Birlikte Olursak, Güçlü Oluruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ, Çorlu’da düzenlenen sabah kahvaltısında partilileriyle buluştu. Düzenlenen organizasyonda konuşan Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ; “Birlikte olursak, güçlü oluruz” dedi

1970 yılında, Tekirdağ’a bağlı Barbaros’ta doğduğunu kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ; “Barbaros İlkokulu, Kepirtepe Öğretmen Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Almanya Heidelberg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde master ve doktora yaptım. Adli Yargı Hâkim Adayı, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi olarak çalıştım. Almanca, İngilizce ve Latince bilmekteyim. Evli ve 1 kız çocuk babasıyım. Almanya’daki master ve doktora eğitimimi, devlet bursu kazanarak yapmıştım. Bu nedenden dolayı mecburi hizmetimi, Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirdim. Eşim Şehla Erdağ ile hangi üniversitede çalışacağımıza karar verecekken, artık aktif siyasete girme vaktinin geldiğine kanaat getirdik” dedi.

“Biz kökten CHP’liyiz!”

Tüm siyasi partilerde siyaset yapabilecek imkâna sahipken, karar verme sürecinde hiç zorlanmadığını dile getiren Erdağ; “Hangi parti diye düşünmedik, çünkü biz kökten CHP’liyiz! Neresi diye de düşünmedik, çünkü biz Tekirdağlı’yız. Ben, bin kişilik anfilerde dersler verdim. Burada sizlerin, o Mustafa Kemal yüzlerinize bakıyorum. Cumhuriyet kadınlarına bakıyorum ve o ışığı sizlerde görüyorum” diye konuştu.

“Usul, adap, yol yordam bilirim”

Erdağ, konuşmasını; “Aday adaylığımı açıkladıktan sonra, örgütlerimle görüşmek istedim ve bu maksatla da bugün Çorlu’dayım. Bizim seçimle ilgili olarak hazırladığımız 3 aşamalı bir seçim kampanyamız var. Bunlardan ilkinde, baba ocağım olan Barbaros’ta milletvekilliği aday adaylığımı açıkladım. Ben, leyleğin gagasında taşıdığı boş adam değilim! Usul, adap, yol yordam bilirim. Bu doğrultudaki ikinci aşamada, CHP Genel Merkezi’mizin ve örgütlerimizin desteğini aldım. Rahmetli Bülent Ecevit için Rahşan Hanım ne ise, benim için de eşim Şehla Hanım odur. Bu nedenle üçüncü aşamada eşim Şehla Hanım’ın elinden tutarak, sadece Tekirdağ’ın değil Trakya bölgesinin tamamını köy köy gezeceğim” diyerek sürdürdü.

“Bu Cezacı’nın, elbet bir kavgası da olacak”

Erdağ, sözlerini; “Çorlu, zaten Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyan bir yer. Bu nedenle benim Çorlu ile hiçbir problemim yok. Mevcut milletvekilleri seçilmiş milletvekilleridir ve milletvekilleri ile, aday adayları ile hiçbir problemim yok. Ancak bu Cezacı’nın, elbet bir kavgası da olacak. Birinci kavgam, büyük Türk Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için olacak. Benim kavgam Trakya ile olmayacak. Bugün düzenlediğimiz programda, Çorlu İlçe Başkanımız yok! Ancak Güneş Hanım ve Nihal Hanım aramızdalar. Bana Ali İhsan Erdağ derler. Bana Koca Reis derler. Bunun ülkücülükle falan alakası yok. Kimsesizlerin kimsesi olduğumdan dolayı derler. Ben hırsızlara hesap sormak için, mazlumları ezen zalimlere hesap sorarak ezmek için siyaset yapmaya geliyorum. Birlikte olursak, güçlü oluruz” diyerek sonlandırdı.

Editör : Tuğberk Erdem
2238 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu