Termometrede Eksi 7, Hissedilen Eksi 12
reklam
03 Şubat 2015
Termometrede Eksi 7, Hissedilen Eksi 12

Termometrede Eksi 7, Hissedilen Eksi 12

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Çorlu, son yılların en soğuk günlerini yaşadı. Termometreler sıfırın altında 7 dereceyi gösterirken, hissedilen sıcaklık ise eksi 12 olarak kayıtlara geçti. Soğuk hava dalgası, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre Çorlu’da hava sıcaklığının sıfırın altında 8 ila 10 dereceye kadar düşeceği kaydedilmişti. Meteorolojik uyarıların ardından gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Çorlu’da soğuk hava nedeniyle sokaklar boş kaldı.

Soğuk hava nedeniyle kaldırımlar boş kalırken, yolda yürümekte zorlanan vatandaşlar toplu taşıma araçlarına yöneldi. Toplu taşıma araçlarındaki yoğunluğun da artmasına neden olan soğuk hava dolayısıyla otobüsler hınca hınç doldu. Adeta balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalanlar duruma tepki gösterdiler.

Soğuk havanın etkisiyle vatandaşlar, genelde alışveriş merkezlerini ve kapalı alanları tercih etti. Kaldırımlar ve sokaklar boş kalırken, normal günlerde yaşanan hareketlilikten eser kalmadı. Sokağa çıkmak zorunda kalan vatandaşlar ise; eldiven, bere ve atkıları ile soğuğun etkisini bir nebze de olsa azaltmaya ve soğuktan korunmaya çalıştılar.
Editör : Tuğberk Erdem
2112 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu