Fen Bilimleri'nin 8'inci Okulu Çorlu'ya Açılıyor
reklam
03 Şubat 2015
Fen Bilimleri'nin 8'inci Okulu Çorlu'ya Açılıyor

Fen Bilimleri'nin 8'inci Okulu Çorlu'ya Açılıyor

Fen Bilimleri Okulları’nın Kurucusu Nazmi Arıkan ve okul yöneticileri, Çorlu’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda konuşan Arıkan, Fen Bilimleri Okulları olarak 8’inci okulu Çorlu’da açacaklarını söyledi.

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Fen Bilimleri Okulları’nın; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bölümleriyle Çorlu’da açılacağını kaydeden Fen Bilimleri Okulları Kurucusu Nazmi Arıkan; “13 bin metrekarelik arazide, 12 bin 500 metrekare kapalı alanı olan ve bin öğrenci kapasiteli Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji’nde; 42 adet derslik, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor salonu, voleybol ve basketbol sahaları, minyatür futbol sahası, tenis kortu, buz pisti, koşu parkuru, bale ve dans salonu, konferans salonu, kulüp odaları, yemekhane, anfi tiyatro, hayvanat bahçesi, çocuk mutfağı, tohum atölyesi, yaz ve kış bahçeleri, çocuk oyun parkı, fen ve teknoloji laboratuvarı, olimpiyat sınıfları, bilgisayar dersliği, drama, müzik, resim, seramik ve fotoğraf atölyeleri ile kütüphane bulunacak” dedi.

“Eğitimde, fark yaratacağız!”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arıkan, yaşam yaratıcılarını yetiştirme görevinin büyük sorumluluğu ile yola çıktıklarını ifade etti. Yaşam yaratıcıları fikrinin ise Petrov’un “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” adlı romanında anlatılan, Finlandiya’daki dönüşüm ve değişim hareketini başlatan bir avuç insanın esin kaynağının Büyük Önder Atatürk ve Türk Milleti’nin mücadeleci ruhu olduğunu açıkladı. Toplum için çalışan bu güçlü insanların yaşam yaratıcıları olarak adlandırıldıklarını vurgulayan Arıkan; “Hedefimiz; çok yönlü, donanımlı, araştıran, sorgulayan, çağdaş, evrensel değerlere sahip, özgüvenli, zamanı yönetebilen, çözüm odaklı, çevreye duyarlı, yabancı dilini etkin kullanabilen, spor ve sanatta yetkinliğe ulaşmış bireyler yetiştirmektir. Bu hedefler doğrultusunda Fen Bilimleri Okulları’nın kriterlerine uygun, alanında uzman ve deneyimli eğitim kadromuz, okulun sunduğu teknolojik altyapı ve bilimsel çalışmalar için sağlanan donanım ile eğitimde önemli bir fark yaratacağız!” diye konuştu.

“İlerlemeci eğitim felsefesini temel alıyoruz”

Yıllardır dershanecilikte edindikleri deneyimi, kaliteyi, başarıyı ve disiplini Fen Bilimleri Okulları’na taşımakta kararlı olduklarını da sözlerine ekleyen Arıkan; “Fen Bilimleri Okulları’nda; köy enstitülerinin kuruluş felsefesine dayalı, tanınmış kuramcı John Dewey’in oluşturduğu ilerlemeci eğitim felsefesini temel alıyoruz. Öğrenciyi merkeze alan ve yenilikçi öğretim yaklaşımlarının birlikte kullanıldığı, öğrencilerin bilgiye ulaşmalarını sağlayan, yabancı dil, akademik başarı, sanat ve spor branşlarından en az birinde yetkinliğe ulaşmasını hedefliyoruz” dedi.

Çok yönlü gelişim sağlanacak

İngilizce dil eğitiminin Ortak Avrupa Çerçeve Planı (CEFR) doğrultusunda alanında uzman Türk ve yabancı öğretmenlerle yapılandırıldığını da belirten Arıkan; “Avrupa Dil Portfolyosu kriterleri, dil eğitiminde; okuma-anlama, dinleme-anlama, yazılı ve sözlü dil becerilerinin geliştirilmesini esas alırken, dil eğitiminde iletişimsel yöntem ve kültürler arası yaklaşımı benimsiyoruz. Ayrıca ulusal ve uluslararası bazı üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Fen Bilimleri Okulları’nda, sanat ve spor etkinlikleri de eğitimin önemli bir ayağını oluşturuyor. Kolejde bulunan spor salonu, yüzme havuzu, müzik ve sanat atölyeleri, öğrencilerin fiziksel ve ruhsal gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla aktif olarak kullanılacak. Öğrencilerin sanat ve sporda ürettikleri çalışmalar; yarışmalar, sergiler ve konserlerle, okul içinde ve dışında düzenlenen organizasyonlarla sergilenecek. Fen Bilimleri Okulları’nda rehberlik ve psikolojik danışmanlık birimi, gelişimsel ve koruyucu rehberlik anlayışıyla bireyin; zihinsel, duygusal, sosyal, psikolojik ve fiziksel bütün yönleriyle, en uygun gelişimi sağlayacak programları uygulayacak. Piyano çalabilen diş hekimi, basketbol oynayan tıp doktoru, resim yapan işletmeciler yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Okul binası, haziranda bitecek

Fen Bilimleri Okulları’nın eğitim sistemi, teknolojik altyapısı, sosyal etkinlikleri, spor ve sanat eğitimi, bursluluk sınavı, eğitim kadrosu ile ilgili bilgilendirme hizmetlerinin Fen Bilimleri Okulları Çorlu Koleji Tanıtım Ofisi’nden yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Arıkan; “Fen Bilimleri Okulları’nın Çorlu’daki okulu, su deposu mevkiinde yapılıyor. Çalışmalar, süratle devam ediyor. Umuyorum ki gelecek toplantımızı, Haziran ayı içerisinde yeni binamızda gerçekleştiririz. O zamana kadar irtibatımızı, ofisimiz vasıtasıyla sağlayacağız” dedi.

“Dershaneden dönüşen özel okul değiliz!”

Fen Bilimleri Okulları’nın, dershanelerin kapatılması kararının sonrasında ortaya çıkan bir proje olmadığının özellikle altını çizen Arıkan; “Bu bizim, 8’inci okulumuz olacak. Dershanelerin kapatılması kararı, 2012 yılında verildi. O dönemde bizim 2 tane okulumuz vardı. Okullaşma, kapatma kararından sonra alınmış bir karar değil! Fen Bilimleri’nin, 88 dershanesi var. Bunların hiç birini kapatmadık, hiç birini de okula dönüştürmek için müracaatta bulunmadık. Bu konuda verilecek olan nihai kararı bekliyoruz. Çorlu okulumuzda, mümkün mertebe binayı ve yapıları bir araya toparlayarak alanımızı öğrenciler için sportif alanlar, koşu ve gezi alanları şeklinde düzenleyeceğiz. Milli Eğitim Standartları’nın, 3-4 katıyla çalışmalarımızı yapacağız. Haziran ayında okulumuzdaki ilk toplantımızı yine sizlerle yapacağız” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
3025 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu