Ergene'de, Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Toplantısı
reklam
03 Şubat 2015
Ergene'de, Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Toplantısı

Ergene'de, Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Toplantısı

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nin 58’inci Maddesi gereği, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısı, Ergene Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Yapılan toplantıya Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, Ergene Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özgür Esur ile ilçe kurum müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda açılan mesleki ve teknik kurslar ile genel kurslar ve okuma yazma kurslarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, yöresel özellik ve ihtiyaçlara göre eğitim, öğretim, istihdam ve pazarlamaya yönelik çalışmalar ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik kursların açılması gerektiğini belirtti.

Kaymakam Kızıltoprak, Ergene’deki tüm mahallelerde Ergene Halk Eğitimi Merkezi’nin alan taramaları yaparak başta okuma yazma kursları olmak üzere, önceki yıllarda yapılıp şimdi unutulmuş olan el sanatları ve işçiliklerin ortaya çıkarılması, ihtiyaç duyulan konulardaki kursların açılması gerektiğini vurguladı.

Ergene Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısında, Ergene’deki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, koordinasyonun sağlanması açısından ilçe genelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Yapılacak çalışmaların bir an önce uygulamaya konulması yönünde kararlar alındı.

Komisyon üyelerinin konuya dair görüşlerinin ardından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı tamamlandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2132 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu