“Sayın Eşkinat, Işgüzarlığı Bıraksın!”
reklam
16 Şubat 2015
“Sayın Eşkinat, Işgüzarlığı Bıraksın!”

“Sayın Eşkinat, Işgüzarlığı Bıraksın!”

Süleymanpaşa’da yaşayan 549 vatandaşın bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle sağlık kurumlarına başvuru yaptığı konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Belediye Başkanı Eşkinat’ı sert bir dille eleştirdi.

2-8 Şubat tarihleri arasında yetkililerin Süleymanpaşa’daki hastaneler ve Aile Sağlık Merkezleri’nde yaptıkları incelemelerde 549 kişinin bulantı, kusma ve ishal şikâyetiyle başvuruda bulunduğu ve ‘bu başvuruların içme suyundan kaynaklandığı’ iddialarıyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti Tekirdağ) İl Başkanı Ahmet Akçay, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Belediye Yönetimi’ni sert bir dille eleştirdi.

“Bu ne kepazeliktir?”

İl Başkanı Akçay; “Geçtiğimiz günlerde vuku bulan zehirlenme olayı ile alakalı süreci, yakından takip ettik. Vatandaşlarımızdan da partimize bu konuyla ilgili çok sayıda başvuru oldu. Belediye ve TESKİ’nin açıklamalarını da inceledik. Klorlamanın bir süre yapılmamasından dolayı kaynaklanan bu sorun, vatandaşımıza büyük bir sıkıntı olarak geri dönmüştür. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ, tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. Bu nasıl bir beceriksizlik örneğidir? 2015 yılına geldiğimiz bu günlerde, hala böyle bir sorun nasıl yaşanmaktadır? Klorlama gibi hayati önem taşıyan bir işlemin yerine getirilememesinin, bizim belediyecilik anlayışımızda yeri yoktur! Bu ne kepazeliktir? İnsanımızın canı bu kadar mı değersiz?” diye konuştu.

“Sayın Eşkinat, işgüzarlığı bıraksın!”

Yaptığı açıklamalara devam eden Akçay; “Sayın Eşkinat’a da soruyorum; konuyla ilgili yaptığı bu açıklamaları doğru buluyor mu?  Sayın Eşkinat bu olayı “hayır” olarak yorumlamış ve aynen şu ifadeyi kullanmış: “Hani, “Her şerde, bir hayır vardır” derler.” Bu şekilde konuşarak, olayı bir hayır vesilesi olarak halkımıza sunmuştur. Sayın Eşkinat, su hatlarının değiştirilmesi için böyle bir olayın vuku bulmasını mı beklemiştir? Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Toplumsal hizmet üretmeye yönelik belediyenin yapması zorunlu olduğu hizmet ve yatırımların, illa ki böyle üzücü bir durum sonrası akla gelmesi mi lazım? Sayın Eşkinat işgüzarlığı bırakıp, kendi hizmet üretsin! “Bu sorunun direkt muhatabı, İlçe Belediyesi değil!” diyen Sayın Eşkinat, problemin kaynağını TESKİ ve Büyükşehir’e atarak sorumluluktan kaçmanın hesabını mı yapıyor?” dedi.
Editör : Tuğberk Erdem
1996 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu