Bahçeşehir Koleji, 112'nci Kampüsünü Çorlu'da Açıyor
reklam
16 Şubat 2015
Bahçeşehir Koleji, 112'nci Kampüsünü Çorlu'da Açıyor

Bahçeşehir Koleji, 112'nci Kampüsünü Çorlu'da Açıyor

Yeni nesil eğitime öncülük eden ve TEOG, LGS, LYS başarılarıyla Türkiye’nin zirvesinde yer alan Bahçeşehir Koleji, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Çorlu kampüsünü açıyor. 11 milyonluk bir yatırım olan kolejde, 960 öğrenci eğitim görecek.

Bahçeşehir Koleji’nin Çorlu’da açılacak olan kampüsünün tanıtımı amacıyla Divan Hotel’de gerçekleştirilen basın lansmanına; Bahçeşehir Kolejleri Kurumsal İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ, Bahçeşehir Kolejleri Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle, Bahçeşehir Koleji Çorlu Lise Müdürü Emrah Aşıkoğlu, Bahçeşehir Koleji Çorlu İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Faruk Özer, kolejin Beylikdüzü, Edirne ve Keşan’dan gelen Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çorlu’da görev yapan basın mensupları katıldı.

11 milyon TL.’lik yatırım

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve okulun sahip olduğu fiziki şartları hazırlanan maket üzerinde anlatan Bahçeşehir Koleji Çorlu Kurucusu Fatih Kılıç; “5 ayrı giriş kapısına sahip olan okulumuz; anaokulu, ilköğretim, ortaokul ve liseden oluşmaktadır. Toplamda 36 adet sınıfımız vardır ve sınıflarımızın net büyüklüğü 45 metrekaredir. Konum olarak Emlak Konutları mevkii Esentepe Mahallesi’nde bulunan okulumuzda; yaz-kış kullanılabilen kapalı yüzme havuzu, FİBA standartlarında olan çok amaçlı spor salonu, anfi tiyatro, mini hayvanat bahçesi, bilim müzesi, sanat atölyeleri, iMac teknoloji laboratuarı, 3D sınıfı, satranç sınıfı, proje ve mühendislik sınıfı gibi özel eğitim alanları var. Aynı zamanda sınıflarımız, akıllı teknoloji ile donatılmıştır. 2 bin 600 metrekare yeşil alana sahip olan kampüsümüzde; 96’sı anaokulu, 288’i ilkokul, 288’i ortaokul ve 288’i lise olmak üzere toplam 960 öğrenci eğitim görecektir. Yaklaşık olarak 11 milyon TL.’lik bir yatırım olan okulumuz, Marmara Bölgesi’nin en iyi kampüsleri arasında yerini alacaktır” dedi.

“Dünyanın en büyüğü olmak istiyoruz”

Bahçeşehir Kolejleri Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle ise; “Bahçeşehir Koleji olarak Çorlu’ya sadece ayrıcalıklı eğitim anlayışımızı getirmiyoruz, Bahçeşehir’in dünya genelinde elde ettiği bilgilerle ‘know-how’ getiriyoruz. Kurum olarak; anaokulundan doktora düzeyine kadar programları olan, Türkiye ile sınırlı kalmayan ve dünyanın farklı ülkelerinde kampüsleri olan bir eğitim kurumuyuz. Üniversiteden sonsuz destek alıyoruz ve dünyadaki değişen, farklılaşan, gelişen bilgileri alarak bütün okullarımızda uyguluyoruz. Türkiye’de ilk olarak, başka bir ülkede üniversite açan kurumuz. Berlin’de ve Washington’da açtığımız Bahçeşehir Üniversitesi, bu duruma birer örnektir. Yine dünyanın değişik ülkelerinde de iletişim ve çalışma bürolarımız bulunmaktadır. Yani dünyada ne değişiklik oluyorsa, onu Türkiye’ye mutlaka getiriyoruz. Tabii tüm eğitim kurumlarımızdaki amacımız, yeni bilgiler üreterek dünyanın en büyük eğitim kurumu olmak istiyoruz. Zaten Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük eğitim kurumuyuz. Dünyada da sayılı eğitim kurumlarından biriyiz. Bu bilgi birikimini ve deneyimi, şimdi Çorlu’ya getiriyoruz. Temel hedefimiz, akademik olarak uluslararası düzeyde başarılı öğrenciler yetiştirmektir. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Bahçeşehir Koleji’nden mezun olmuş ve MIT’de, Harvard’ta bulunan bilgi üreten gençlerimizin sayısını arttırmak istiyoruz. Akademik başarının yanı sıra, hem ulusal hem de uluslararası sınavlarda başarıyı hedefliyoruz. Ülke içindeki ulusal sınavlarda öğrecilerimizin elde ettiği başarılar da bunu zaten net olarak gösteriyor. Yabancı dil eğitiminde de hedeflerimiz aynı. Akademik başarı ve yabancı dil eğitimindeki başarı, öncelikli hedeflerimizi arasındadır” diye konuştu.   

“Kaliteli eğitim, her çocuğun hakkıdır!”

“Kaliteli eğitim, her çocuğun hakkıdır!” mottosundan yola çıkarak hareket ettiklerini belirten Bahçeşehir Kolejleri Kurumsal İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ; “Şu anda, Edirne’den Hakkâri’ye kadar 109 okula hizmet ediyoruz. Bu eğitimin kalitesi ve erişelebilirliği, bizlerin bu işe ne kadar gönül verdiği ile alakalı bir durumdur. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da bu çabamızı olanca gücümüzle devam ettiriyoruz. Yolda gelirken Batum’un da müjdesini aldık, bugün itibariyle Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi orada da onayını aldı. Evet, Bahçeşehir Koleji Çorlu’da da açılıyor, ama bu okulda yetişen çocuklarımızın yönü sadece Çorlu ile sınırlı olmayacaktır. Önümüzdeki sene toplam sayısı 120’yi geçecek olan Bahçeşehir Koleji kampüslerinde eğitim görecek öğrencilerimizi için; hem akademik anlamda, hem sportif alanda, hem de sanatsal anlamda tüm kapılarını açmış olacak. Aynı zamanda yurt dışındaki tüm kampüslerimiz de bu öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Sonuçta tüm çocuklarımızın, 21’inci yüzyıl becerileriyle donatılmalarını istiyoruz” dedi.

Lise öğrencileri için 14 bin 750 TL., ortaokul öğrencileri için 13 bin 750 TL., ilkokul için 12 bin 750 TL., anasınıfı öğrencileri içinse herşey dâhil olmak üzere 10 bin 750 TL. eğitim ücreti alınacak olan Bahçeşehir Koleji’nin, eğitim kadrosunun da hazır olduğu belirtildi.

Editör : Tuğberk Erdem
4701 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu