Sedat Uysalcan Asm, 3 Yıldır Bakım Bekliyor
reklam
16 Şubat 2015
Sedat Uysalcan Asm, 3 Yıldır Bakım Bekliyor

Sedat Uysalcan Asm, 3 Yıldır Bakım Bekliyor

Çorlu’da bulunan Sedat Uysalcan Aile Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin ilgisini bekliyor. Yaklaşık 3 yıldır dış cephesi bakım görmeyen merkezde yaşanan çatı akıntısı nedeniyle, Aile Hekimleri zor şartlar altında hizmet veriyor.

Çorlu Alipaşa Mahallesi’nde Belediye Konutları (Atakent) Bölgesi’nde bulunan Sedat Uysalcan Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Sağlık Bakanlığı yetkililerinin ilgisini bekliyor. Binanın dış bakımı için yaklaşık 3 yıldır uğraş verdiklerini ifade eden Aile Hekimleri, bu süre içerisinde herhangi bir olumlu sonuca varamadıklarını söylediler.

8 metrekarelik odada sağlık hizmeti

Kendisine tahsis edilen odada artık poliklinik hizmeti veremediğini belirten Aile Hekimi Dr. R. Zehra Doğramacıoğlu; “Aile Hekimi olarak hizmet vermemiz gereken minimum poliklinik alanının, 10 metrekare olması gerekiyor. Normal şartlarda kullandığım poliklinik odasının alanı 20 metrekareydi. Ama sizin de gördüğünüz üzere şu anda oda kullanılamaz bir halde ve ben 8 metrekarelik emzirme odasında hizmet vermeye çalışıyorum. Bu durum nedeniyle emzirme ihtiyacı olan vatandaşlarımız da mağdur oluyor. Kaldı ki emzirme odasının girişinde de tavanda akıntı başladı” diye konuştu.

ASM’nin her yeri akıyor

Yaptığı açıklamalara devam eden Doğramacıoğlu; “Poliklinik odası yaklaşık 2,5 aydır bu durumda ve hijyen olmayan bir ortamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Poliklinikteki dolapta, bir Aile Hekimi’nin asgari bulundurması gereken ilaçlar var. Dolapları başka yere kaldıramadığımız için, mecburen o odada tutuyoruz. Gebe takiplerini yaptığımız ve bebek kalp seslerini dinlediğimiz el doppleri de yine o odada bulunuyor. Sonuçta bu malzemeler, sudan ve nemden olumsuz yönde etkileniyorlar. Bundan dolayı ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz ve sadece poliklinik odası değil her yer akıyor. Gebe odasında, sağlıklı gebe muayenesi yapamıyoruz. Müdahil odasında da aynı durum söz konusu… Müdahil odasında, oksijen tüpünden tutun da her türlü tıbbi malzeme bulunuyor” dedi.

Çok ciddi sıkıntılarımız var

Konuyu en son Aile Hekimleri Kongresi’nde de bizzat dile getirdiğini ifade eden Doğramacıoğlu; “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan’a durumumuzu aktardık, kendisi de not aldı. Ancak üzerinden 2,5-3 ay geçmesine rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Şu an çok ciddi sıkıntılarımız var ve bu durum gün geçtikçe daha da artıyor. Yakında koridorda da aynı durumun yaşanmasından endişe duyuyoruz. Tavanda açıkta görülen yerleri izolasyon yaptırmak maksadıyla kapattık ama onun haricindeki bölgelerde yine akıntı var. Bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması, en büyük dileğimiz” diye konuştu.

Editör : Tuğberk Erdem
2260 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu