Adnan Kum: “Eğilim Yoklamasının Sonuçları Kesindir!”
reklam
19 Şubat 2015
Adnan Kum: “Eğilim Yoklamasının Sonuçları Kesindir!”

Adnan Kum: “Eğilim Yoklamasının Sonuçları Kesindir!”

CHP Genel Merkezi, Genel Seçimler için Tekirdağ’da “Eğilim Yoklaması” yapma kararı aldı. Alınan karar sonrasında kamuoyunun gündemine oturan konu üzerine harekete geçen CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin, 07 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 25’inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için Edirne ve Kırklareli’nde önseçim, Tekirdağ’da ise eğilim yoklaması yapma kararı alması kafaları karıştırdı. Kamuoyunun gündemine oturan konu üzerine harekete geçen CHP Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

“1’inci sıra kapalı”

Kum’un imzasını taşıyan yazılı basın açıklamasında; “Genel Merkez’imizce, 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde Tekirdağ İli’miz Cumhuriyet Halk Partisi aday listelerinin belirlenmesi ile ilgili 1’inci sıra kapalı olmak üzere eğilim yoklaması yapılması kararı alınmıştır. Söz konusu karar uyarınca, Çorlu İlçe’miz dâhil olmak üzere tüm İlçe Başkanlıkları’mızca sandık konularak, tüm üyelerimizin oy kullanacağı eğilim yoklaması yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

“Eğilim yoklamasının sonuçları kesindir!”

Kum, açıklamasının devamında ise; “Bazı yayın organlarında eğilim yoklamasının kesin olmadığı değiştirilebileceği şeklinde haberler yapılmaktadır. Öncelikle şunu belirtmek gerekmektedir ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin koyduğu sandığı, başka partilerin yaptığı teamül vb. uygulamalarla karıştırmamak gerekmektedir. Yapacağımız ve tüm üyelerin oy kullanacağı eğilim yoklamasının, tüzüğümüz ve parti mevzuatımız gereğince, sonuçları hâkim huzurunda yapılan önseçimdeki gibi kesindir. Yayımlanan eğilim yoklaması yönetmeliği ve yönergesi bunu teyit etmiştir. Esas olan, üyelerin iradesidir. Partililerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde kendi milletvekillerini kendileri belirleyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Editör : Tuğberk Erdem
2364 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu