Milletvekili Yüceer; Önce Helallik, Sonra Destek Istedi
reklam
25 Şubat 2015
Milletvekili Yüceer; Önce Helallik, Sonra Destek Istedi

Milletvekili Yüceer; Önce Helallik, Sonra Destek Istedi

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, partisinin Çorlu İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Görev yaptığı 24’üncü Dönem için helallik isteyen Milletvekili Candan Yüceer, 25’nci Dönem için de destek beklediğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’den önce kısa bir konuşma yapan Çorlu İlçe Örgüt Başkanı Adnan Kum, 8 Mart’ta CHP’nin Çorlu ve Tekirdağ genelinde eğilim yoklaması yapacağını ve 1’inci sıranın kontenjan olarak Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi kararıyla atanacağını belirtti. Başkan Kum; “08 Mart’ta gerçekleştireceğimiz eğilim yoklaması ile 1’inci sıra kontenjan atamasının ardından diğer milletvekili adaylarımız sıralanacak. Bu eğilim yoklamasında da, geçmişte yapmış olduğumuz ön seçimde olduğu gibi en az üç, en çok beş işaretleme yapılarak oy kullanılabilecek. Hem mevzuatımız, hem parti terbiyemiz, hem de geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkan’ımızın Tekirdağ’da bizzat ilçe başkanları olarak bizlere yaptığı açıklamaya dayanarak, eğilim yoklamasında çıkan sonuçların aynen uygulanacağını belirtmek isterim. Kamuoyunda yanlış bir intiba var. CHP’nin koyduğu sandık, diğer siyasi partilerin koyduğu sandıkla bir tutulmasın. Eğilim yoklaması sonuçları aynen yansıyacaktır. Dolayısıyla bu bir önseçimdir. Sadece hâkim nezareti yerine, örgütlerin nezaretinde gerçekleştirilecektir” dedi.

“Hepiniz, hakkınızı helal edin”

Eğilim yoklamasının gerçekleştirilmesine az bir vakit kaldığını ve bu nedenle ziyaret programlarının oldukça yoğun bir tempoda devam ettiğini söyleyen Tekirdağ Milletvekili Yüceer; “Öncelikle belirtmek isterim ki ziyaret programlarını çok düzgün bir şekilde uygulayamıyorum, çünkü takdir edersiniz ki oldukça az bir zaman kaldı. Ve baktım ki Çorlu Örgütü’müzden helallik istememişim. Herkesi görüp, bir helalleşmemiz lazım dedim. Gerçekten şimdi sandık var, dolayısıyla sandığa giriyoruz. Girip de çıkamamak var, çıkıp da gelememek var. Ama Çorlu’nun, örgüt emekçilerimizin ve sizlerin, bizlerin üzerinde çok büyük bir hakkı var. Hepinizden Allah razı olsun diyorum, hepiniz hakkınızı helal edin diyorum.  Bundan sonra da her zaman bu mücadelenin içerisinde olacağız” diye konuştu.

“Hedefimiz, genelde iktidar olmak”

2011 Seçimleri’nde parti tüzüğünde ön seçim yapılması gibi bir maddenin olmadığını dile getiren Yüceer; “Madde bulunmamasına rağmen 27 yerde ön seçim, 2 yerde de aday yoklaması yaptık. Yani sonuç olarak 29 ilde ön seçim yaptık. 2012 yılında da tüzüğümüze ekledik. Bugün, 55 ilde ön seçim yapıyoruz. Umarım bunu 81 ilimizde de gerçekleştirebiliriz bundan sonra. Ön seçime gerçekten inanıyor ve güveniyorum. Biz bu havayı 2011’de yaşadık. Bu havayla Tekirdağ’da 12-0 yaptık. Kimse diyemez ki 2011 Seçimleri’ndeki ön seçimin hiçbir katkısı olmadı. Tam tersi; bu bir basamaksa, bu bir enerjiyse, bu bir başarıysa, bu bir kararlılıksa eğer biz onun temellerini 2011’de attık. 2014 Yerel Seçimleri’nde de Tekirdağ’da, yerelde iktidar olarak başarılarımızı taçlandırdık. Tekirdağ Örgütü olarak bu bize yeter mi, hayır yetmez. Yerelde iktidarız ama bizim hedefimiz genelde iktidar olmak” dedi.

“Bizler, artık demokrasiye alıştık”

Eğilim yoklamasının aslında bir ön seçim olduğunu vurgulayan Yüceer; “İçinizi ferah tutun! Biz bunu daha önce de demokratik bir şekilde yaptık. Bugün baktığınızda, medeni ve gelişmiş ülkelerde ön seçimlerini partiler kendisi yapıyor. Biz bunu yapamaz mıyız, yaptık yani. Sandıktan ne çıkarsa, o olacak. Bunun da garantörü bizleriz, farklı bir şey olacağını aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Ama katılım önemli… Buna katılmak demek, bütün seçimlere katılmak demektir. Tekirdağ bu konuda kendi rüştünü ispatlamış bir yer, ama yine de altını çizmek istiyorum; sandığa gelmemezlik yapmayalım. Önünüze 4 yılda bir sandık geliyor, bir sonrakini 4 yıl sonra getirecekler. Partimizin geleceği için, bu iradeyi sandıkta yansıtmak zorundasınız. Bu, partimizin geleceği için de şart! Söyleyecek sözümüz, kırgınlığımız varsa, şimdi konuşacağız. 8 Mart’tan sonra sandıktan kim çıkarsa çıksın, omuz omuza hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Bizler artık demokrasiyi öğrendik ve demokrasiye alıştık. Biz diğer partiler gibi; öyle “Bir liste”, öyle “Bir aday”, “İşte Genel Merkez’in adayı budur” diyerek kongre yapmıyoruz. Hatırlarsanız onlar bize “Sanal kongreler” demişlerdi, asıl “Sanal kongreler” onlar. Öyle bindirilmiş kıtalarla, taşıma kişilerle, bir adayla kongreler yapan bizler değiliz” diye konuştu.

“Yüce Divan’da hesap soracağız”

24’üncü Dönem’de milletvekilliği görevi sırasında Türkiye’de yaşanan olayları anlatan Yüceer; “Bizlere, “Çok kötü bir dönemde milletvekilliği yapıyorsunuz!” diyenlere bir anlam verememiştik. Sonra yıllar geçtikçe ve yaşadıkça gördük ki TBMM’de çoğunluk iktidarı vardı. Yani bizler hiçbir şekilde; ne bir kelimeyi çevirebildik, ne konuşabildik, ne komisyonlara alındık, ne de kürsüye çıkabildik. Bize hiç kimse; “11,5 milyon kişinin oyuyla burdasınız. Milli İrade’nin bir parçasısınız” demedi. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, denetleme görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Birileri sıfırlanamayan paralarla, ortaya saçılan milyarlarca dolarla asla aklanamayacakları gibi, bu toplumun vicdanında da mahkûm olacaklar. Bunların çaldığı her bir kuruşun, sattıkları her bir değerimizin, Gezi Olayları’nda ve diğer meydanlarda aldıkları her bir canın hesabını, biz kendi adımıza soracağız. Yüce Divan’da, hepsinden teker teker hesap soracağız. Hiçbirinin yanına, bu yaptıkları kâr kalmayacak. “90 yıldır yapılmayanı yaptık!” diyorlar bizlere. Evet, 90 yıldır yapılmayanı yaptılar. Yaptıkları harcamalarla, sattıklarıyla, borçlanmalarıyla, bizim 90 yıldır yapmadığımızı yaptılar” dedi.

“Yolsuzluktan beslenenler, yolsuzluğu bitiremezler”

Yüceer; “2002 yılında; “Yoksulluğu bitireceğiz” diye, “Yolsuzluğu bitireceğiz” diye, “Toplumu özgürleştireceğiz” diye ve “Yasakları kaldıracağız” diye başa gelenler, dediklerinin tam tersini yaptılar. Yaptıkları yolsuzluklar sayesinde, gürbüzleştiler. Yolsuzluktan beslenenler, yolsuzluğu bitiremezler. “Yasakları kaldıracağız” diyenler, yayın yasağı ile her şeyi yasakladılar. Peki ya yoksulluk, ona hiçbir şey söylemiyorum. Alım gücümüz ve yaşam standardımız, giderek daralıyor. “Kölelik, bu çağda nasıl olur?” derlerse, gelsinler Türkiye’ye baksınlar. Karın tokluğuna çalışıyoruz. Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin iktidar olması için, elimizden geldiği kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Benim sizlerden bir tek dileğim var; sevgi ve saygıyı hiçbir zaman eksiltmeyin. Beni sevmenize rağmen, benim koltuğumda oturmayı hak eden biri varsa ve o seçilirse de birbirimizi sevmeye devam edeceğiz. Nezaket kadar güzel bir şey yok” diye konuştu.

Konuşmasının ardından parti üyelerinin sorduğu soruları da yanıtlayan Milletvekili Yüceer, 28 Şubat Cumartesi günü Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi’nde milletvekili aday adaylığını açıklayacağını ve partililerinin destek vermesini istedi.

Editör : Tuğberk Erdem
2029 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu