Eğilim Yoklamasında, 4 Bin 75 Üye Oy Kullanacak
reklam
25 Şubat 2015
Eğilim Yoklamasında, 4 Bin 75 Üye Oy Kullanacak

Eğilim Yoklamasında, 4 Bin 75 Üye Oy Kullanacak

CHP Çorlu İlçe Örgütü, Tekirdağ’daki diğer tüm CHP Örgütleri gibi 08 Mart Pazar günü eğilim yoklamasına gidiyor. Uncular Süleyman Peker Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek olan eğilim yoklamasında, toplam 4 bin 75 üye kurulan 10 sandıkta oy kullanacak.

Konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı özel açıklamalara, eğilim yoklamasının önemine dikkat çekerek başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü Başkanı Adnan Kum; “Sürekli olarak vurguluyorum, yapacağımız tercihin sadece ismi eğilim yoklaması. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 13 Ocak 2015 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği ve Yüksek Seçim Kurulu’nun da aldığı bir karar var. O kararın sonuç kısmında Yüksek Seçim Kurulu; ‘eğilim yoklamasının sonucu her ne kadar Parti Meclisi tarafından onansa da, eğilim yoklaması hâkim huzurunda olmayıp örgütlerin huzurunda ve üyenin katılımıyla gerçekleştiğinden ve yine üyenin iradesi ortaya konduğundan, Parti Meclisi’nin bu konuda herhangi bir iradesi bulunmamaktır’ diyor. Ve ekliyor; ‘üyenin iradesi, Parti Meclisi’nden aynen geçer’ diyor. Yani Cumhuriyet Halk Partisi, mevzuat gereği de kendisini bağlamıştır” dedi.

“Çıkan sonuç, aynen onanacak”

Açıklamalarına devam eden İlçe Başkanı Kum; “Bugüne kadar gelen siyasi gelenekten dolayı Cumhuriyet Halk Partisi’nin koyduğu sandık, diğer partilerin koyduğu sandığa veya yaptığı temayül yoklamasına benzemez. Nedir; Cumhuriyet Halk Partisi’nde eğilik yoklamasından çıkan sonuç, aynen uygulanır. 2014 yılında sandık konulan yerlerde bunu yaşadık. Çıkan adaylar, aynen aday olarak ilan edildi. 08 Mart Pazar günü yapılacak olan eğilim yoklaması da bu bağlamda bir ön seçimdir, sadece ismi eğilim yoklamasıdır ve hâkim nezaretinde değil, örgütlerin nezareti ve gözetimi altında gerçekleştirilecektir. Çıkan sonuç, aynı şekilde Parti Meclisi tarafından onanacaktır. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’a gelen Sayın Genel Başkan’ımız, ilçe başkanları ile gerçekleştirmiş olduğu toplantıda bizzat vurguladı. Genel Başkanı’mızın yaptığı bu vurgu üzerine, bir İlçe Başkanı olarak bunu son derece rahat her yerde söylüyorum. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok!” diye konuştu.

“En fazla 5, en az 3 işaretleme”

Eğilim yoklamasına katılım oranın yüzde 70 ile yüzde 80 arasındaki bir oranda değişeceğini tahmin ettiği söyleyen Başkan Kum; “08 Mart 2015 Pazar günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında, Çorlu Uncular Süleyman Peker Ortaokulu’nda eğilim yoklamamızı gerçekleştireceğiz. Kurulacak 10 sandıkta, toplam 4 bin 75 üyemiz oy kullanacaktır. Bilindiği üzere Tekirdağ’ımızdan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, 6 milletvekili gönderebiliyoruz. Toplam 6 milletvekilini birini Genel Merkezi’miz kontenjana ayırdığından üyelerimiz; en fazla 5, en az 3 işaretleme yapabilecekler. Yani 2011 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz ön seçimin aynısı olacak” diye konuştu. 07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler’le ilgili olarak bir tahminde de bulunan Başkan Kum, Tekirdağ’dan en az 4 milletvekili çıkaracaklarını iddia etti.  

Eğilim yoklamasına girecek 20 isim

CHP Tekirdağ Milletvekilliği Aday Adaylığı için bugüne kadar başvuru yapan isimler ise şu şekilde sıralanıyor:

01.Av. Emre Köprülü

02.Dt. Candan Yüceer

03.Prof. Dr. Halim Orta

04.Şerafettin Kurt

05.Av. Mehmet Nuri Saygun

06.Op. Dr. Adem Dalgıç

07.İlhami Özcan Aygun

08.Recep Palabıyık

09.Şerafettin Terzi

10.Doç. Dr. Ali İhsan Erdağ

11.Av. Cem Albal

12.Av. Haşim Korkmaz

13.Bora Küçükçetin

14.Hasan Filiz

15.Dr. İsmail Doğaroğlu

16.Hasan Demir

17.Av. Metin Dönmez

18.Arzu Mandalı Sucu

19.Özgen Erkuş

20.Nurten Yontar

Editör : Tuğberk Erdem
2107 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu