Ergene'de, Bin Ağaç Toprakla Buluştu
reklam
25 Nisan 2015
Ergene'de, Bin Ağaç Toprakla Buluştu

Ergene'de, Bin Ağaç Toprakla Buluştu

Ormancılık Haftası dolayısıyla “Bir Yılda Bin Ağaç” Projesi’nin startını veren Ergene Belediyesi, Sağlık Mahallesi’nde ağaç dikim töreni gerçekleştirdi. Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Belediye Başkanı Rasim Yüksel, birlikte ilk fidanı dikti.

Sağlık Mahallesi Gündoğdu Caddesi mevkiindeki boş bir arazide gerçekleştirilen ağaç dikim törenine; Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Belediye Başkan Yardımcıları Menderes Yıldız ile Hülya İnci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem, birim amirleri, meclis üyeleri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk fidanı Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Erdem dikerken ardından sırayla öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidanlar dikildi.

“Bir Yılda Bin Ağaç” Projesi hakkında detaylı bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel: “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü anısına 100’üncü Yıl Hatıra Ormanı’na diktiğimiz ağaçlarla birlikte bini aşkın ağacımızı bu hafta itibariyle toprakla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyim. Bizim için orman; hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır. Ormanları korumak ve geliştirmek, bizim asli görevimizdir. Bugün de Ergene İlçesi’nde göreve başladığımız günün anısına, “Bir Yılda Bin Ağaç” Projesi’ni gerçekleştirdik. Daha yaşanabilir bir Ergene, daha temiz bir çevre için ağaç dikim çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.

İlçe genelinde orta refüjler dâhil olmak üzere park ve bahçelerde ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıklayan Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bir yılı bitirmenin anısına bin ağacı toprakla buluşturduklarını ve Sağlık Mahallesi’nde yapılan program dâhilinde 6 noktada daha ağaç dikim çalışmasının gerçekleştirileceğini ifade ettiler.

Editör : Tuğberk Erdem
1994 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu