Tekirdağ Spor, Şampiyonluk Turu Attı
reklam
25 Nisan 2015
Tekirdağ Spor, Şampiyonluk Turu Attı

Tekirdağ Spor, Şampiyonluk Turu Attı

Bölgesel Amatör Lig 12’nci Grup’ta oynanan ve nefeslerin tutulduğu maçta Tekirdağ Spor en yakın takipçisi Kocaeli Spor’u 1-0 yenerek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Maçın bitişiyle birlikte tüm Tekirdağ bayram havasına büründü

Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu, tarihi günlerden birine ev sahipliği yaptı. Tekirdağ Spor’lu taraftarlar, maçtan saatler önce stada gelerek yerlerini aldılar. Tekirdağ girişinde durdurularak yapılan yoğun aramaların ardından şehre giren Kocaeli Spor’lu taraftarlar ise yoğun güvenlik önlemleri altında ve maçın başlamasına kısa bir süre kala stada alındı. Namık Kemal Stadyumu’nda oynanan ve nefesleri kesen maçı 10 binden fazla taraftar tribünden izlerken, yaklaşık 3-4 bin taraftar da yer kalmadığı için stada giremedi.

Tarihi maça yoğun ilgi

Tekirdağ Spor’un şampiyonluk maçına, taraftarların ilgisi kadar protokolün ilgisi de bir hayli fazla oldu. Vali Enver Salihoğlu’nun yeğeninin düğünü dolayısıyla Trabzon’a gittiği bilgisi alınırken, Vali Yardımcıları tam kadro stattaki yerlerini aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin il başkanları, milletvekili aday adayları, daire amirleri, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, protokol tribününü tamamen doldurdular. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri’nin hep birlikte stada “Şampiyon takımın cefakâr taraftarına selam olsun” pankartı ile giriş yapması ise taraftarlardan büyük alkış aldı.

Nefesler tutuldu, maç başladı!

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12’nci Grup’ta oynanan kritik maçı, Eskişehir Bölgesi Hakemleri’nden Mesut Çarık, Mehmet Kağan Bingül ve Turgut Evran yönetti. Orta hakemin düdüğü ile birlikte maç başladı. Daha 4’üncü dakikada ev sahibi Tekirdağ Spor, mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen atakta Birol Öztürk, altı pastan topu ıska geçti. Maçın 8’inci dakikasında ise bu sefer Kocaeli Spor, büyük bir fırsattan yararlanamadı. Kocaeli Spor’dan Burak Süleyman topu kendi yarı sahasından aldı ve rakip yarı alana taşıdı. Verilen ara pasında Sinan’dan önce savunma topu uzaklaştırdı. Müsabakanın 13’üncü dakikasında Tekirdağ Spor için talihsiz bir an yaşandı. Takım Kaptanı Orhan, girdiği ikili mücadele sonrasında acılar içinde yerde kaldı. Oyuncunun kolunun kırıldığı öğrenildi. Ambulansla hastaneye götürülen Orhan’ın yerine oyuna Ergin dâhil oldu. Karşılaşmanın 41’inci dakikasında hızlı gelişen Kocaeli Spor atağında, Hamza sağ kanattan son çizgiye indi. Pasında topa Burak Süleyman hareketlendi. Süleyman topu tam kaleye gönderecekken savunma bir kez daha kritik bir müdahalede bulundu. Maçın ilk yarısında her iki takım da golle buluşamazken, 45 dakikalık süre karşılıklı ataklarla geçti.

Gol, 88’inci dakikada geldi

İkinci yarıya, Kocaeli Spor hızlı başladı. Savunmasında boşluklar bırakan Tekirdağ Spor, taraftarlarına ecel terleri döktürdü. 55’inci dakikada sol kanattan gelişen Tekirdağ Spor atağında, Ergin ceza sahası içinde topla buluştu. Bomboş durumdaki oyuncunun sert şutu, az farkla auta çıktı. Maçın 58’inci dakikasında Tekirdağ Spor’dan Birol ceza sahası sol çaprazından rakip kaleyi yokladı. Top, Kocaeli Spor kalecisi Kılıçarslan’da kaldı. Maçın 61’inci dakikasında Birol, savunma arkasına koşu yaptı. Verilen pası kaleye gönderen Birol’un şutu, Kocaeli Spor kalecisi Kılıçarslan’da kaldı. 70’inci dakikada Tekirdağ Spor, gole bir kez daha çok yaklaştı. Atak yönü sol kanattan kullanılan kornerde yapılan kafa vuruşu, herkesi geçti. Kocaeli Spor savunma oyuncusu Kadir topu çizgiden çıkardı. Maçın 73’üncü dakikasında ise bu sefer Kocaeli Spor gole yaklaştı. Ceza sahası içinde topu alan Kaptan Hamza’nın şutunda, savunma topu son anda kornere çıkardı. 75’inci dakikada sol kanattan yapılan ortada Murat Tiryaki’nin plase vuruşunu Tekirdağ Spor kalecisi Mert çizgiden çıkardı. Maçın 88’inci dakikasında Tekirdağ Spor, sol kanattan yüklendi. Yapılan ortada Birol yerde kaldı. Hakem Tekirdağ Spor lehine penaltı verirken, Mert’e de kırmızı kart gösterdi. Birol penaltıdan topu ağlara gönderdi. Birol’un penaltı golünden sonra Namık Kemal Stadyumu adeta yıkıldı. Golden sonra Kocaeli Spor tribünlerinde, büyük hareketlilik yaşandı. Saha içine girmek isteyen taraftarlara, biber gazlı ve coplu müdahale geldi. Bu esnada biri müdür olmak üzere 2 polis yaralandı. Olaylar, daha fazla büyümeden yatıştırıldı.

Saha içi, bayram yerine döndü

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte saha içi âdeta bayram yerine döndü. Futbolcular, teknik heyet, taraftarlar saha içerisinde birbirlerine sarılarak şampiyonluğu kutlamaya başladılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Ekşinat, Tekirdağ Spor yöneticileri ve protokol mensupları, saha içine inerek futbolcuları kutladılar. Şampiyonluk kutlamaları, şehir merkezinde de gece geç saatlere kadar devam etti.

Editör : Tuğberk Erdem
2025 Okunma
KÖŞE YAZARLARI
Murat Sevgi

Murat Sevgi

Yılmaz Çivici

Yılmaz Çivici

Nijat Ayvaz

Nijat Ayvaz

Mehmet Ali Esmer

Mehmet Ali Esmer

Atıf Mutlu

Atıf Mutlu